Leonardo Napisano Mart 21, 2013 #2444 Napisano Mart 21, 2013 A pošto je vreme posta ( za one koji praktikuju ) važi pouka - Ko posti, dušu gosti. Gospodin u barci pruža ne tako dobar primer
sir Oliver Napisano Mart 23, 2013 #2450 Napisano Mart 23, 2013 Pre manje od pola sata uslikah.EDITSory, trebalo je u smesne slike a ne ovde.
zika Napisano Mart 24, 2013 #2453 Napisano Mart 24, 2013 Neki od nas se toga sasvim jasno sećaju i proveli su dobre sate upravo tako tražeći i učeći...
sir Oliver Napisano Mart 24, 2013 #2455 Napisano Mart 24, 2013 Sad tek vidim farmerice i da je zrtva navijac( ko sto pise na youtube naslovu). Prvo sam mislio da je igraca opaucio.
gaggia Napisano Mart 24, 2013 #2457 Napisano Mart 24, 2013 aaaa, nece to dobro biti za tvoje krhko zdravlje
Woland Napisano Mart 27, 2013 #2459 Napisano Mart 27, 2013 Nekoliko reklama iz perioda mrskog socijalizma - to je onaj period kada nije valjalo što je zdravstvo-školstvo besplatno, što se od penzije moglo živeti a na moru se ostajalo 3 nedelje. Fuj. Sve reklame su iz perioda 1969 - 970 godine.
Leonardo Napisano Mart 27, 2013 #2460 Napisano Mart 27, 2013 A onda je Reganova administracija odlučila da YU nema više čemu da posluži, i odlučila je da ista ispari.
stein Napisano Mart 27, 2013 #2461 Napisano Mart 27, 2013 Ne znam više šta da mislim... U to vreme sam bio jako mali. Krenuo u osnovnu školu tek sa 7, 1972., a ćale i keva su digli kredit za kupovinu stana na 30 godina. Prvih nekoliko su im skidali po pola plate na ime stambenog kredita a kasnije niko više nije ni spominjao "prokleti kredit" a koliko se sećam, pre isteka prvih deset godina sveukupni ostatak duga (dakle više od 20 godina puta 12 meseci puta dve polovine od plate!) ćale je isplatio sav ostatak kredita a vrednost je bila kao i cena kutije šibice... Odrastao sam u porodici gde se jedino znalo kukati kako se nema para i kako je sve skupo... Ja sam u ovoj "prokletoj demokratiji" kako je moj stric od milošte zove, digao kredit za kupovinu kuće na 10 godina, bez subvencija, indeksirano u evrima, pola skidaju meni, pola ženi sa plate, ostalo mi još 3 godine i 5 meseci da otplatim. Nikada nisam pred detetom cvilio kako nemamo para (uostalom, kao da me neko uopšte i pita, imam li) ... Podseti me na famozni marketinški gaf Bila Gejtsa tokom predstavljanja novog Windowsa 7, naime, reče čika Bill da je Aero efekat, po prvi put implementiran u Windowsu 7 deo napora Mikrosofta da se omogući korisnicima povećanje produktivnosti... Čuj, milionima godina su pčele radilice bile one koje rade, a trutovi su bili trutovi i neradnici. Nema tog "Aero" efekta koji može da natera truta da postane radilica a radilicu da nauči nečem drugom osim da radi dok god se mrda. Da, nekada smo išli na more na po tri nedelje. Ja bih mogao i sada. Ove godine, evo, uplatismo rezervaciju 40%, idemo u Grčku, Parga, 20 noćenja, apartman sa tri kreveta, cca 70000 total plus naš prevoz i hrana. Kad sam bio klinac, matori bi vukao kobasice, slaninu i koješta u polutruloj Škodi i letovali smo u šatoru "made in Poland", keva bi po ceo dan cupkala oko boce gasa da skuva/ispeče klopu jer drugačije ne bi bilo ekonomske računice - ribu bi jeli samo kad je matori donese sa pecanja na Tisi... Najveći deo detinjstva sam nosio garderobu starijih klinaca-rođaka koju su oni izrasli... Prve farmerice sam dobi na uskrs kada sam bio u sedmom osnovne. Bicikl sa imao tek kada sam ga sebi kupio radeći celo leto u voćnjacima na Horgošu - a vozio sam do tamo i nazad komšijski, pozajmljen, jer eto, nije se imalo da se kupi drugačije (btw, od moje kuće do Horgoša bilo oko 30km u jednom pravcu - znači oko 60km vožnje bicikla da se zaradi džeparac) ... Sladoled bismo možda polizali jednom tokom letovanja jer je i to bilo preskupo... Kad saberem sve, živeli smo jadno, da mnogo jadnije i ne može a moj pokojni matori bio grafički inžinjer i radio u struci kao tehnički direktor... Kako li su bedni jadni i siromašni bili oni koji su bez diplome neke škole radili istovarajući i utovarajući ugalj na kamione? Prosto zavidim onima koji su kao klinci išli u bioskop da pogledaju "Groznicu subotnje večeri"... Reče mi ćale da se ne sekiram, biće to na TV, treba samo biti strpljiv... Odlazak u bioskop je traćenje mukom stečenog novca...
Woland Napisano Mart 27, 2013 #2462 Napisano Mart 27, 2013 Moje iskustvo je bilo dosta drugačije. U čkolu krenuo '70-te, sestra i brat bili u srednjoj. Otac, niži rukovodilac u Carnex-u, majka radnik u trgovini. Svake godine more - istina: radnička odmarališta, izviđački kampovi, kasnije šator i vreća za spavanje. Kada sam bio u srednjoj, brat i sestra su bili na fakultetu. Brat u domu, a sestra je iznajmila sobu. Farmerke i patike - jednom godišnje. Radio sam nešto za letovanje i neki komad odeće, ali su mi roditelji dodavali. Kukali su istina zbog love permanentno, ja danas ne kukam, što ne znači da nemam poteškoća - imam dvoje dece na studijama i jedno u srednjoj školi. Uz nezaposlenu ženu. Istina je da sam tada bilo mlađi, lepši i pametniji, pa se to doba i zbog toga čini lepšim. Ali, tada smo imali perspektivu, moglo se živeti od rada. danas to nije tako.
guja011 Napisano Mart 27, 2013 #2463 Napisano Mart 27, 2013 jeste, jeste. stein imao kao mali digitron a vidi ga sada
stein Napisano Mart 28, 2013 #2464 Napisano Mart 28, 2013 jeste, jeste. stein imao kao mali digitron a vidi ga sada Da... Vidi ga sada... ima kao veliki digitron...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah