Jump to content

Cika-Saxov i Cika-Vuletov projekat - 2. deo


чика-Брка

Preporučeni Komentari

што се тиче среће - срећа је релативна.није то поента. поента је да сам ЈА као ватренипротивник солид стејта направио појачало по нечијојжељи или укусу. и тај неко да буде задовољан. више него фантастично. иначе, пустио 1 или 100 ампера, транзистор је шуга. за мене. зато се и бавим свирајкама.е сад, хлеб и љубав су 2 различита појма. :cheers: пс: драги колега и модератору, не пратиш помно тему. рекао сам да појачало ради 100%, него нећу да се дркам 100 пута. сутра или прекосутра ми остаје да узмем јебене спрагуе за напајање и онда сликам и све остало. а што се тиче даске, није битна даска - појачало ради па ради - и са и без кутије. него, кад завршим ово, могли би :cheers::cheers::cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 98
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

сипи сине, тренутна мирна струја је око 38 мили по транџи. :cheers:

Vidi sinak, jeste tanko, al' sa tim tranzistorima (Ptot = 4 i 6W/kom.) i "hladnjacima", bolje i ne moze... ;)Nek' smo mi zivi i zdravi! :cheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sale - pratim ja temu - nista nisam zamerio , sa svime se slazem, jerbo si ti lepo i transparentno sve napisao i objasnio .ostaje i naravno moj utisak - kakvo god da je pojacalo - za koga je - predobro je .:coffee:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... транзистор је шуга. за мене. ...

Ih, ovo ti je bas radikalno - nemoj tako, zasto bi sam sebe diskvalifikovao :DKad covek zaista shvati kako odredjena komponenta funkcionise, vidi i da je moguce postici zeljeni rezultat sa razlicitim komponentama.Sto kaze Daudio, el. cevi stvaraju specificnu emotivnu vezanost, baziranu na, pre svega, vizuelnoj percepciji - uopste, ima puno predrasuda baziranih na pogresnom shvatanju osobina komponenata:cevka je topla, greje se, svetli => zvuk joj je obavezno topaometalfilm otpornici imaju u sebi neki metal => imaju metalni zvukbakar je mekan metal => bakarni kablovi imaju meksi zvuk od srebrnihRiboni imaju membranu od metala... itd...Doduse, kad bi znanje bilo dovoljno, ne bi ostalo mesta za strast - 'ajd uzdravlje :cheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

slažem se sa @sipijem da isključivost i predrasude koče čoveka u percepciji muzike. Dobar primer je i prilog koji je na youtube-u sa Joshua Bell-om koji je zaradio oko par dolara za sat vremena virtuoznog muziciranja na violini ispred ulaza u metro: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/04/04/AR2007040401721.htmlimao bih i dodatne ideje kako možemo izvući sasvim oprečne zaključke iz navedenih primera:cevka je topla, greje se, svetli => zvuk joj je obavezno topao => cevke su od stakla, tako da imaju gladak i oštar zvukmetalfilm otpornici imaju u sebi neki metal => imaju metalni zvuk => imaju unutra film pa zvuk prenose filmskom brzinombakar je mekan metal => bakarni kablovi imaju meksi zvuk od srebrnih => bakar nije plemenit srebro zvuči plemenitije. O zlatu i pozlati da ne pričamoRiboni imaju membranu od metala... itd...Riboni imaju kutijasti oblik... itd...a bez strasti, brak je iz čistog interesa?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... a bez strasti, brak je iz čistog interesa?

Taj "cist interes" daje slabe rezultate - u bilo kom vidu "braka"... ;)Strast se tesko moze eliminisati - ona je inherentna coveku. Izolovanje od strasti vodi dehumanizaciji - ili u smeru robota ili ka obogotvorenju...Za pocetak, povecanje ucesca znanja u koeficijentu znanje/strast bi bar malo smanjilo kolicinu lupetanja... :D
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Taj "cist interes" daje slabe rezultate - u bilo kom vidu "braka"... ;)Strast se tesko moze eliminisati - ona je inherentna coveku. Izolovanje od strasti vodi dehumanizaciji - ili u smeru robota ili ka obogotvorenju...Za pocetak, povecanje ucesca znanja u koeficijentu znanje/strast bi bar malo smanjilo kolicinu lupetanja... :D

strast je inherentna hobiju. Lupetanje je inherentno neformalnoj, lakoj komunikaciji i plauzabilno je u miljeu foruma koji nije striktno vezan za tehničke i psihoakustičke aspekte niskofrekventne elektrotehnike.krucijalni dokaz za to je ovaj moj post :Viannen_loungelizard:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

slažem se sa @sipijem da isključivost i predrasude koče čoveka u percepciji muzike. imao bih i dodatne ideje kako možemo izvući sasvim oprečne zaključke iz navedenih primera:cevka je topla, greje se, svetli => zvuk joj je obavezno topao => cevke su od stakla, tako da imaju gladak i oštar zvukmetalfilm otpornici imaju u sebi neki metal => imaju metalni zvuk => imaju unutra film pa zvuk prenose filmskom brzinombakar je mekan metal => bakarni kablovi imaju meksi zvuk od srebrnih => bakar nije plemenit srebro zvuči plemenitije. O zlatu i pozlati da ne pričamoRiboni imaju membranu od metala... itd...Riboni imaju kutijasti oblik... itd...

Predivna tema (podesna, možda čak i za poseban topic).Evo i moje dve pare:Kod CDova se reprodukcija odvija uspomoć tumačenja nekakvih brojki => reprodukcija će biti matematička interpretacija zapisa i neće imati dušu;Kod CDova se reprodukcija odvija uspomoć tumačenja nekakvih brojki => uvek postoji mogućnost greške i muzika neće imati dušu;U digitalnom strimu reprodukcija se odvija uspomoć brojki => opet matematička reprodukcija pa nikako ne valja;Kada padne prašina na ploču to joj daje izgled blatnjave površine => bolje svira jer joj dušu daje prljavština i sve moguće smetnje koje iz tih prljavština proizilaze;Količina duše na pločama izražava se kroz njenu izgrebanost => više duše imaju pohabane ploče;Ploča ima dušu jer je prošla kroz nečije ruke prilikom štampanja i pakovanja => ploče imaju dušu;Ploča ima nalepnicu koja se može gledati => ploče imaju dušu, a CDovi je nemaju jer se odštampana informacija ne može videti pri reprodukciji;Ploča ima dušu jer kad je izvadiš iz omota oseti se smrad štampe => CDovi nemaju dušu jer su zapakovani u sterilne plastične kutije (a plastika nema dušu);Ploča ima dušu jer je sve baš kako je u prirodi ("nema digitalnog snimanja, filtera, ničega... aha, zamalo") => svi CDovi su prošli kroz teške nizove najraznovrsnijih filtera da bi dobro zvučali;Analogno je uvek bolje nego digitalno => matematika je matematika i ona nema duše;Germanijumski tranzistori imaju dušu => silicijumski je imaju manje, a OP i integrisana kola ponajmanje, skoro da je i nemaju. Najveću dušu imaju lampe jer je duša uvek topla i greje se;Elektroni kroz kablove prolaze teže ako se naptisi na kablovima okrenu u kontra smeru => kablovi mnogo bolje sviraju ako su natpisi na kablovima okrenuti u pravom smeru;Da bi uživao u muzici moraš da se mučiš kao pas => lagano upravljanje uređajima ili izostanak višednevnih podešavanja uklanjaju dušu iz uređaja;Membrane od veštačkih materijala na drajverima prave čist veštački (često metalni) zvuk => samo drvo, derivati i papir su pogodni za konstrukciju membrana...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...