Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nisam znao za to, stajao je filter dugo pa ima i toga, vidim baca malo na bregastu al vazdusni cep ostaje. I onda sipao ulja i upio papir a malo je kanulo i po tim rupicama pa je moguce da je to otpustilo membranu

Napisano (izmenjeno)

Kolko sam nacuo za vojsku i miliciju su bili pojacani limarijski i zastitom, sklapani sa vise paznje u somboru pa su bili bolji al samo do raspada ex yu. Kasnije isti krsevi sve a jos izrkano po sluzbama

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

Ma bas to, mada sto vise zagledas to je gore. Jugic koji mi je bio na popravci ima bar 20 kriticnih tacaka al vlasnicima dobro kaze mi zadovoljni za svrckanje tako po kraju. Stvar ukusa je uglavnom

Napisano (izmenjeno)

Izgleda da sam ustanovio sta je sjebalo bregaste, crkla je i druga al na drugom cilindru izduvni ventil

Plocice su katastrofa, na ivicama budu jako ostre i to izgleda jede ekscentre, cementacija spadne i dalje se brzo haba, u roku od 500 600km. Bas sam gledao svaku polovnu da se sija sa gornje strane i da bude glatka al ova jedna mi se omakla na ivicama, 99% da je to problem pod uslovom da se ta ivica nije stvorila od samog habanja gornje strane plocice pod bregastom. Zazori naravno bili odlicno podeseni kad sam ih prekontrolisao danas.

Ide on na otpad, ovo je bila kap u vec prepunoj casi

Recimo ova sa fotke je bila od januara na autu i nije pojela nista, sa 430 strane se vidi nekaku grubo obradjena ivica mada je nisam tako nikad okretao, one sto sam imao da su pojele bregastu, imale su bas ostru ivicu, ko skalper ostra kad predjem prstom

Screenshot_20261010_132134_Gallery.jpg

Screenshot_20261010_132128_Gallery.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Nacicu ja plocice al moram i bregastu. Dokacilo je dobro. Tako je i stara i za 300km se bas izoblicila. Ako ima jos koja kod mene u kraju, lako je montirati. 

Onako sklizne sa plocice kad izgubi oblik pa lupka a i ukilavi auto

Btw, ako nadjem od 1.3 65ks motora, ima li nekog boljitka ako je stavim. Ako uopste postoji neka razlika jer ih nikad nisam imao dodira sa njima

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

I na kraju batali prevazidjena mineralna motorna ulja ! , sipaj makar neko kvalitetnije polusinteticko ! 

Napisano (izmenjeno)

Sipao novu optimu ali ako nadjem bregastu ispusticu ga i kupiti novo.

Otkupili egipcani sve sa svih otpada u pm. Ova ce moci trajati 500 600km garant samo sam knap sa vremenom i ide zima pa zato zurim da nadjem. 

Ne znam jel bi mogao nekako obraditi te plocice sa ostim ivicama, brusenje mi nekako vrljava opcija ali mi nista drugo ne pada na pamet

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
15 minutes ago, Bogdan08 said:

brusenje mi nekako vrljava opcija

ko bi ga znao koliko je od cementacije ostalo ........... obrusis i ostane samo gvozdjence

Napisano (izmenjeno)
7 minutes ago, Zen Mod said:

ko bi ga znao koliko je od cementacije ostalo ........... obrusis i ostane samo gvozdjence

A to je problem. A tanak sam sa plocicama preko 4.02. Od 3.70 do 4.00 imam kamaru. Na onoj sa fotke 4.30 je fabricki chamfer uradjen al bas šturo. 

Bas sam skrhan nekako sto mi tako ispade a taman se ponado da sam miran, i egipcani sat ipo pred mene da pokupe sve za zastavu

Samo da mi je naci fiatovu neku to je neunistivo, ko ramena njihova

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

i fiatovu ce uniste grob plocice

msm to sad da te utesim ....... jbga

to je jedna od stvari koje ja nikad nisam sam radio jer nisam imao plocica..... niti potrebe jer je moj drugar imao zalihu iz dana bavljenja mehanikom i sport mehanikom
onda je on to sve dao mladuncu majstoru ........... a verujem da je isti to ili podelio ili bacio - ne verujem da mu iko dovozi keca ili juga

priroda stvari da set traje samo ako se dokupljuju nove, a za to odavno nije bilo potrebe pa kontam da sto mu je ostalo i nije bilo no za bacanje

Napisano (izmenjeno)

Meni je sreca da imam viljusku, onu za natezanje soljice, a tesko je nabaviti.

Plocice se isto tesko nalaze, ima 2 oglasa koji prodaju "original" mada period proizvodnje nije poznat. Kupovao sam od jednog od tih i odatle je ona sa slike. Jedna od tih je bila onako izgrebana kao macka da je grebala i to s obe strane, ali je radila dosta dugo bez da je ista sjebala. Te sa oznakom X pa dimenzija su vecinom u drvenoj kutiji koju sam dobio pa poslagao, iz servisa nekadanjeg, bilo je par sa oznakom dmb pa broj. Ove kupovne su samo broj ali prodavac navodi da su dmb

Imam ja zivce da ugradim novu bregastu samo dok se izucis sta sve moze da je sjebe nestade zaliha. Olaksavajuce je sto imam podlogu, novo kuciste sa soljicama pa samo bregastu moram nabaciti uz veliku paznju na plocice koje ako cvikaju morao bi ih oturpijati ako ne pije vode okretanje na kontra stranu

Izmenjeno od Bogdan08

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...