Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Sanke ga ukrućuju, ali mogu dovesti vremenom do pucanja "praćke" kako zovu taj deo šasije. Prečke su ok verovatno, nisam to imao.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)

Ta sasija je mekana i rastelovana po dizajnu a jos na to sve odbij 20% sto nasi fusere stede i to je recept za haos.

No sta sam ja sve sa mojim kecom radio zadnji period i nije nista puklo, onda je dobro. Najbolji u gradu trenutno, ne volim da pricam o sebi al mislim to je tako. Bila bar neka osnova za zapoceti usavrsavanje a mislio sam da je motor bio skroz crknut u ovo doba prosle godine

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Šasija je ko što rekoh od lima za šerpe. U stvari grešim, lim za šerpe je bio malo jači. :grino:

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)
On 10/6/2026 at 12:17 AM, BANAT said:

Predpostavljam da je to Optima ulje mineralnog tipa ? . ako je mineralnog tipa menjaj ga sa nekim kvalitetnijim polusynth. ili full synth. tipa 

- u svakom slucaju trebao bi proveriti manomentrom pritisak ulja pri zagrejanom motoru u vise rezima , pri ler obrtajima , pri pola radnih obrtaja kao i pri max, dozvoljenim obrtajima motora , pritisak mora da se krece od nekih ne manje od 0,7bara i ne vise od 4 Bara ,sve u zavisnosti od zadatih obrtaja motora ,

-sa druge strane cak i ako je pritisak ulja meren u glavnoj uljnoj magistrali dobar to ne znaci da ima i dovoljan dotok ulja gore ka glavi motora , jer recimo uzrok stradanja bregaste odnosno bregova moze biti da je vod za dotok ulja ka glavi motora delimicno zapusen pa se tako ne dovodi dovoljna kolicina ulja do sklopa bregaste ,

-isto tako uzrok moze biti da su nekim slucajem ubacene previse jake opruge ventila sto indirektno izaziva abnormalno jake povrsinske pritiske na bregove bregaste osovine naspram solja podizaca odnosno tvrdo cementiranih kalibrisanih plocica za stelovanje zazora ventila .

Tek sad vidim odgovor. 

Opruge nisu dirane to znam.

Sad za kanale ulja kuda to sve treba da baca, meni je izbijalo na 2 rupice u samom "lezaju" bregaste. Ima 3 lezisna oslonca u kucistu s tim sto samo 2 spoljna prskaju ulje a srednji nema rupicu. Ekscentar mi ne izgleda onako usijano kao npr skalper kad se ubaci u plamen pa dobije onu plavicastu boju.

A za ulje ne znam koliko polu sintetika ili sintetika pase tom motoru zbog semeringa ako ima istine u tome. Semi synth i aj nekako al full mozda je previse. A citao sam davno nesto u vezi toga da zbog bregaste njemu i prija mineralno po starijem standardu kao optimino zbog ZDDP aditiva. Novija nemaju a vitalno je za taj sistem podizaca ventila. Ne znam ima li ZDDP aditiv da se kupi kao sto bude onaj plavi STP, on ima bas malo zddp a zgusne ulje sto mi bas i ne pase na zimi jer nemam luftova u motoru. To bi trebalo da spasi novu bregastu a postoji velika sansa sa cu je naci

Izmenjeno od Bogdan08

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...