BANAT Napisano pre 5 časa #2598 Napisano pre 5 časa 4 hours ago, Bogdan08 said: Ma cuj lako, al necu da budem kao oni s kojima imam iskustva ono cuveno bitno da kotlja kako tako. Il kako valja i treba il nikako, mislim da sam ubo da bude ravno sve al zajeban ugao na zamajcu da se vidi reper 0. Sad preostaje samo stroboskopom paljenje da se podesi i nema vise klong klong od bregaste ni jedne ni druge Po ovome sto si do sad napisao ispada da si dobro podesio ali tako da ti je 4 cilindar na palenju , nacelno moze i tako , pod uslovom da ti je tacka palenja dobro podesena onda mozes probe radi da pomeras bregastu osovinu u odnosu na radilicu za jedan zub unapred ili unazad i tako nadjes optimalnu tacku faze bregaste , naravno dok pomeras bregastu svo vreme radilica mora da je postavljena na repere , optimalna tacka palenja se kod strarijih motora podesava na sluh laganim okretanjem razvodnika palenja unapred ili unazad i nije ti potreban stroboskop , tamo gde motor najmirnije radi tu treba fiksirati sraf razvodnika ,jer optimalna tacka palenja zavisi od kvaliteta benzina , stepena kompresije cilindara ,...
Bogdan08 Napisano pre 5 časa #2599 Napisano pre 5 časa Moze i na sluh ali dosta sam se mucio ranije bez stroba, dok na 10º sa stroboskopom radi super, eventualno 11 ali ovo je zlatna sredina. Ispod ne ide dobro a iznad klikcu ventili
BANAT Napisano pre 5 časa #2600 Napisano pre 5 časa To kliktanje nije do ventila nego je stetna detonacija u cilindrima . Vix je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano pre 2 časa #2602 Napisano pre 2 časa (izmenjeno) Podesio sa stroboscopetom paljenje, iz prve nabodem na 10⁰, ide mi auto mnogo ostrije, a paljenje nisam stimao bas dugo pa se smaklo garant. E sad pojma nemam dal da poranim malo i bregastu jer je navukao i 157 na sat, evo fotke kako stoji sada, kao da je malo pokasnjena ili je nosac dotrajo, mislim da ako je poranim dobijam ostrije na nizim obrtajima al ne znam mnogo oko toga pa bolje da pitam Izmenjeno pre 2 časa od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 1 sat #2603 Napisano pre 1 sat super ti izgleda taj zupcasti kais ..... nadam se da je samo zbog slike ene, msm da je zaebancija da muljas zub napred, zub nazad bregastu; ja sam imao stelujucu remenicu nekad na 1100, a kad sam ubacio masinu od 1400, ocenili smo da nema potrebe da prestelavamo bregastu ostavi kako jeste, u celoj prici mislim da zubcenje ne daje dovoljno fino stelovanje
BANAT Napisano pre 1 sat #2604 Napisano pre 1 sat Bogdane ako ti masina pali lako , radi na leru okruglo i poteze dobro ne diraj vise nista .
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2605 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Ma fotka je 100% jer je na suncu slikano iz petog puta, Bosch al made in romania i dosta je gumen nije onako krt Jss vala zajebancija za to a bas mi se i ne skida jer se njakam a pogotovo ako nema efekta pa reko mora pitam iskusne. Skupe stelujuce remenice u 3pm a to ti daje da podesis u bocu dok ovako pola zuba raskorak ima kako god obrno 8 minutes ago, BANAT said: Bogdane ako ti masina pali lako , radi na leru okruglo i poteze dobro ne diraj vise nista . Palio je, sad ce vidim kad se prohladi, ler je bio okej i povlaci za 1100 super, bar se cini dobrim. Sad jbga i ja vijam svaku finesu a nemam sve te dodatke koje je Zen imao, al kad se prepakuje moze i 1.1 da bude zajebana masina. Sta da kazem hvala vam puno na pomoci da ga sastavim kako valja Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08 BANAT je reagovao/la na ovo 1
чика-Брка Napisano pre 1 sat #2606 Napisano pre 1 sat 16 minutes ago, Bogdan08 said: Ma fotka je 100% jer je na suncu slikano iz petog puta, Bosch al made in romania i dosta je gumen nije onako krt Jss vala zajebancija za to a bas mi se i ne skida jer se njakam a pogotovo ako nema efekta pa reko mora pitam iskusne. Skupe stelujuce remenice u 3pm a to ti daje da podesis u bocu dok ovako pola zuba raskorak ima kako god obrno Palio je, sad ce vidim kad se prohladi, ler je bio okej i povlaci za 1100 super, bar se cini dobrim. Sad jbga i ja vijam svaku finesu a nemam sve te dodatke koje je Zen imao, al kad se prepakuje moze i 1.1 da bude zajebana masina. Sta da kazem hvala vam puno na pomoci da ga sastavim kako valja da bi to radilo kako treba pod obavezno elektronsko paljenje (platine zaboravi) i pumpa za gorivo, ostalo je lako (relativno). svecice su isto vazne, Bosnu to jest Enker zaboravi. stavi Denso W20EP-U.
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2607 Napisano pre 1 sat Elektronac je fabricki, pumpa elektricna jer je mala brega osla a i pumpe gore ne mogu biti. Imam Super bosnu i super rade, original su. Mater svoju jebli da i to falsiraju, imao sam i tutorijal kako prepoznati fals. Ngk su super al imam sumnju da je fejk isto ko i mnogo stosta na ovim prostorima, a pogotovo sto se ne nabavlja tolko puno. Zazor je 0.75-0.80mm
чика-Брка Napisano pre 45 minuta #2608 Napisano pre 45 minuta NGK su po prospektu za mog puntica ali em su skupe, em su fejk. srecom, u prizemlju moje zgrade ima bike shop. i umesto NGK DCPR8E uzmem Denso XU24EPR-U. 2500 dindzi 4 kom. a kao plus Denso ima u-groove tehnologiju. puntic radi i na benzin i na plin kako treba.
Bogdan08 Napisano pre 5 minuta #2609 Napisano pre 5 minuta (izmenjeno) Denso je sad zadnjih godina postao dosta popularan, ja sam na tomosu imao denso al nisam nasao ekvivalent za f80 pa sam gonjao original bosne a cak sam imao i made in YU par komada novih. Super bosna za keca znam da su bile 1200 din a za te pare me predobro sluze vec punu godinu Izmenjeno pre 2 minuta od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah