BANAT Napisano pre 1 sat #2598 Napisano pre 1 sat 4 hours ago, Bogdan08 said: Ma cuj lako, al necu da budem kao oni s kojima imam iskustva ono cuveno bitno da kotlja kako tako. Il kako valja i treba il nikako, mislim da sam ubo da bude ravno sve al zajeban ugao na zamajcu da se vidi reper 0. Sad preostaje samo stroboskopom paljenje da se podesi i nema vise klong klong od bregaste ni jedne ni druge Po ovome sto si do sad napisao ispada da si dobro podesio ali tako da ti je 4 cilindar na palenju , nacelno moze i tako , pod uslovom da ti je tacka palenja dobro podesena onda mozes probe radi da pomeras bregastu osovinu u odnosu na radilicu za jedan zub unapred ili unazad i tako nadjes optimalnu tacku faze bregaste , naravno dok pomeras bregastu svo vreme radilica mora da je postavljena na repere , optimalna tacka palenja se kod strarijih motora podesava na sluh laganim okretanjem razvodnika palenja unapred ili unazad i nije ti potreban stroboskop , tamo gde motor najmirnije radi tu treba fiksirati sraf razvodnika ,jer optimalna tacka palenja zavisi od kvaliteta benzina , stepena kompresije cilindara ,...
Bogdan08 Napisano pre 47 minuta #2599 Napisano pre 47 minuta Moze i na sluh ali dosta sam se mucio ranije bez stroba, dok na 10º sa stroboskopom radi super, eventualno 11 ali ovo je zlatna sredina. Ispod ne ide dobro a iznad klikcu ventili
BANAT Napisano pre 28 minuta #2600 Napisano pre 28 minuta To kliktanje nije do ventila nego je stetna detonacija u cilindrima .
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah