Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
1 hour ago, Bogdan08 said:

Slazem se sa time,

radili to ljudi, pravili super nasminkane aute koji su stabilni sa 10-20km brze od standarda ......... i samo sleti sa puta odjednom

to se radi ili kako treba ili nikako

dakle - napred idu druge opruge, krace i tvrdje

nazad ide dodavanje lista i prekivanje

i onda i napred i nazad kraci i tvrdji amortizeri

i tako dalje i tako dalje i tako dalje

Napisano (izmenjeno)

Citao sam ranije oko skracivanja ali nikad nisam sproveo jer sam se bojao za to sto ne moze ispasti okej oblikom sama opruga, amortizer da se skrati vec blaza opcija za sigurnost, to samo da se malo sabije opruga.

Trolisni bi lako mogao napraviti ali nemam kovaca da prekuje, pogotovo sto se tu mora dobro paziti na sve te parametre a 2 lisni koji imam se drzi dobro kad je prazan i fascinira me poznavajuci kolko je to kilavog kvaliteta.

Prednje jedino sto imam izbora su fabricke koje su malko deblje i imam sa keceva i 88me koje su mrvicu tanje, a mozda i mekse, tvrdje bi bile ekstra al ne isplati se davati tolke pare za autobianchijeve ako ih i ima a suzra maltene nece biti ni mandjetni za kupiti

Screenshot_20260828_233725_Chrome.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

ne treba ti ta zabava u zivotu

jedno je sto si uradio uglove da ne skace ko jarac po putu

ovo dalje je sport mehanika a to se ili radi sve ( do zeljenog stepena) ili nista

dakle - mora i skoljka da bude OK, pa se radi komplet donji postroj i vesanje i amortizacija, pa se radi i motor i usisavanje i izduv, pa se rade kocnice

pa se rade sedista, pa se rade svetla........

idibegaj

Napisano (izmenjeno)

Ma previse sam se ja pozabavio sredjivajuci ono sto je falilo da se i moze nazvati autom, da nije crven ranije bi mislio da je šupa. A malo i raje ima za taj projekat, otudjilo se masa ljudi

Ovo za uglove je svakako plus i za voznju i za budzet da ne kupujem svakih 15 dana gume:default_sarcastic_hand:

Jedino sta bi bilo super jeste auspuh prepraviti da nema onaj rezak zvuk ko serpica da drlja po putu a u kabini da se utisa. Kiler bio na osmici i nije zvonila unutra, a magnum kod mene kao limena kanta bruji, ispade da novo valjalo nije il bi trebao izolaciju neku da natrpam preko fabricke na patosu, mogla bi i fasada:default_laugh1:

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
17 minutes ago, Bogdan08 said:

mogla bi i fasada

stiropor 10-ka, pa udri preko toga sta oces

:Viannen_loungelizard:

Napisano (izmenjeno)

Pozdrav svima, probali neki dan keca i ide usreh al na defektan nacin.

Suvozacka strana zadnji i prednji gaze jedan trag, dok vozacka ispada kao da je zadnji uvucen, ranije dok sam kod prvog majstora radio nije isao tako a upamtio sam da je prednji suvozacki tocak stajao otvorenije dok je vozacki bio ravan, naravno volan u pravac.

Povadio bih one platne na balans stangli al sad sam se nacisto izgubio u svemu i vise ne znam jel me udaljava od cilja ili priblizava, obe strane su radjene jednako na masini, zandji naravno rekao da se nikad ne reglira kao i vecina, meni kolko mogu na oko da rasudim izgleda okej a nije lupan. A sumnjam i zature da bi imao zivce da radi, vec samo ovo odvrni kucni i naplati

Ubacicu link od kratkog videa i fotku na papiru crtano kako izgleda od nazad kad bi se gledalo, vise ni sam ne znam sta cu kad svi zbrzaju samo i ispadne ko corav da je radio

https://youtube.com/shorts/CmwBudlrLwo?si=CO4dTK7h-8Kd3MTl

Screenshot_20260902_185515_Gallery.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

jbga, pa zato ides kod majstora kji ima opremu da ti to sredi
jbga, sta i kako ako nedajboze treba jednog dana da operises suljeve...... treba da budes budan i navodis majstora sta i kako

prvo i osnovno je da su razmaci tockova kako treba, sto je posao auto limara ako je veci problem a posao majstora optike ako je manji problem dostizan stelovanjem

Napisano (izmenjeno)

Pa to stoji, ima opremu al nema volju a mozda nema i znanje, on gleda samo da sija zeleno na ekranu. Najbitnije mi je da sam nagibe eliminisao s dnevnog reda a za spone naci ce se opticar

Bas to za operaciju i jest ne daj Boze, sto rece jedan moj profa ko ce to raditi kad su i skole i svasta oko nas rasulo, jbga taj prvi majstor prica narod da se odao alkoholu bas pravo, a i ja sam skontao da nestaje u bekstejdz svako malo a i cudne tripove ima. Nisam ja neko da moralisem al zajebano je kad neko u napola ispravnom autu spakuje porodicu i krene na put, more itd i ne vrati se.

A limara slaba vajda da cu naci za takav posao i da uradi korektno pa il cu morati sam ili otpad, jbs ovaj posao pa to bog ne bi doveo u pravac

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

ja ti rekoh - skupljaj pare za punta ......... nemoj da se patis
staro auto je za coveka koji sve ume sam, ili uz pomoc prijatelja koji umeju sto on ne ume

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...