Srecko Napisano %s u %s Autor #45 Napisano %s u %s 2 minutes ago, LightMatic said: Samo bih Vas zamolio da me ne persirate, nit' sam zaslužio nit' sam navikao Izvinjavam se. Navika. Pokusaću da ne persiram. Potpuno SI u pravu.Toliko smo se puta, narocito u sportskoj temi, šalili, smejali, patili sa našim sportistims da iako TE lično ne znam osećam kao da smo bliski. LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano pre 3 časa Autor #46 Napisano pre 3 časa Imam čitav niz pitanja u vezi sa Gain Staging. Da li bi bio neko ljubazan da kroz dijalog sa njim-njima na ovoj temi razjasnim sebi da li je mišljenje koje sam stekao u vezi sa mnogim stvarima na koje Gain Staging utiče ispravno ili ne? Procitao sam i naučio puno toga o Gain Stagingu no koliko sam dobro to učinio, hteo bih da proverim. Ovo je bitno (bar ja tako mislim) pri opredeljenju za specifikacije preampa sto je i osnovno za temu.
Zen Mod Napisano pre 3 časa #48 Napisano pre 3 časa 33 minutes ago, Srecko said: Imam čitav niz pitanja u vezi sa Gain Staging. Da li bi bio neko ljubazan da kroz dijalog sa njim-njima na ovoj temi razjasnim sebi da li je mišljenje koje sam stekao u vezi sa mnogim stvarima na koje Gain Staging utiče ispravno ili ne? Procitao sam i naučio puno toga o Gain Stagingu no koliko sam dobro to učinio, hteo bih da proverim. Ovo je bitno (bar ja tako mislim) pri opredeljenju za specifikacije preampa sto je i osnovno za temu. koji zvucnici, koji amp, koji izvor? ukratko, gain u sistemu je dobro pogodjen kad je volume button negde na 3 sata bas kad je glasno poenta je da se signal sto manje nepotrebno davi i da se nepotrebno pojacava ima dobra tema na diya, sazvakano https://www.diyaudio.com/community/threads/what-is-gain-structure.186018/ to da se shvati problematika, a racunica je trivijalna, ako se zna osetljivos predmetnog pojacala, snaga, kao i potrebna snaga za predmetne zvucnjake (to moze i odokativno) LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano pre 2 časa Autor #49 Napisano pre 2 časa 6 minutes ago, Zen Mod said: koji zvucnici, koji amp, koji izvor? ukratko, gain u sistemu je dobro pogodjen kad je volume button negde na 3 sata bas kad je glasno poenta je da se signal sto manje nepotrebno davi i da se nepotrebno pojacava ima dobra tema na diya, sazvakano https://www.diyaudio.com/community/threads/what-is-gain-structure.186018/ to da se shvati problematika, a racunica je trivijalna, ako se zna osetljivos predmetnog pojacala, snaga, kao i potrebna snaga za predmetne zvucnjake (to moze i odokativno) @Zen Mod, znam da baš imate obaveza te nisam hteo Vas da zamaram. O tome sam pre nekoliko godina (na brzinu) već malo pričao sa Vama. Suština je kako i sada pomenuste da se sa signalom ne treba “nepotrebno igrati” (svaka nepotrebna manipulacija signalom na neki način predstavlja gubitak kvaliteta) i da za dobro pogođen GS pot treba da bude odvrnut na 3 sata. Ako se dobro sećam to je ustvari pun pot (rezerva za dinamiku materijala koji se sluša) i kada bi pot bio više odvrnut od 3 sata, sa dinamikom, mogao bi pojačavač biti “oteran” u kliping. Neću postavljati sada nikakvo pitanje dok ne pročitam materijal sa linka koji ste mi dali.
Srecko Napisano pre 2 časa Autor #50 Napisano pre 2 časa (izmenjeno) 41 minutes ago, asimze said: Koju verziju AI si koristio? Plačenu? Plaćenu, mada to i nije od nekog presudnog interesa da li je plaćena ili ne jer LLC MODELI plaćenih verzija nisu Bog zna kako bolji; više su “udobniji” zbog nekih mogucnosti drugog tipa. Izmenjeno pre 2 časa od Srecko asimze je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano pre 1 sat #51 Napisano pre 1 sat 1 hour ago, Srecko said: i kada bi pot bio više odvrnut od 3 sata, sa dinamikom, mogao bi pojačavač biti “oteran” u kliping. moze da bude, a uopste ne mora da znaci ene, kao sa automobilom ..... gas, menjac i sav potencijal motornog vozila se usaglasava sa uslovima na putu sto ce reci, ako nema koje zrno izmedju usiju operatera, dzaba sva kalkulacija i svi moguci safety protokoli ovoga sveta
Srecko Napisano pre 18 minuta Autor #52 Napisano pre 18 minuta Pretpostavljam da ste ovim mislili da u tom momentu dinamika moze da bude jako mala pa da mozete "dati gas"-odvrnuti i preko 3 sata, i da ne uđe pojacavač u kliping. Zato kažete da treba slušati i "davati gas"- odvrtati pot dok se ne pojave prvi znaci distorzija. Da li bi se onda moglo reci da GS se "podešava" (optimalni) na 3 sata da bi faktički lako koristili pot za podešavanje glasnosti (i da lako u malim koracima utišavamo a i da takođe i lako u malim koracima pojačavamo glasnoću.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah