Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
2 minutes ago, LightMatic said:

Samo bih Vas zamolio da me ne persirate, nit' sam zaslužio nit' sam navikao :drinks:

Izvinjavam se.

Navika.

Pokusaću da ne persiram.

Potpuno SI u pravu.Toliko smo se puta, narocito u sportskoj temi, šalili, smejali, patili sa našim sportistims da iako TE lično ne znam osećam kao da smo bliski.

Napisano

Imam čitav niz pitanja u vezi sa Gain Staging.

Da li bi bio neko ljubazan da kroz dijalog sa njim-njima na ovoj temi razjasnim sebi da li je mišljenje koje sam stekao u vezi sa mnogim stvarima na koje Gain Staging utiče ispravno ili ne?

Procitao sam i naučio puno toga o Gain Stagingu no koliko sam dobro to učinio, hteo bih da proverim.

Ovo je bitno (bar ja tako mislim) pri opredeljenju za specifikacije preampa sto je i osnovno za temu.

Napisano
33 minutes ago, Srecko said:

Imam čitav niz pitanja u vezi sa Gain Staging.

Da li bi bio neko ljubazan da kroz dijalog sa njim-njima na ovoj temi razjasnim sebi da li je mišljenje koje sam stekao u vezi sa mnogim stvarima na koje Gain Staging utiče ispravno ili ne?

Procitao sam i naučio puno toga o Gain Stagingu no koliko sam dobro to učinio, hteo bih da proverim.

Ovo je bitno (bar ja tako mislim) pri opredeljenju za specifikacije preampa sto je i osnovno za temu.

koji zvucnici, koji amp, koji izvor?

ukratko, gain u sistemu je dobro pogodjen kad je volume button negde na 3 sata bas kad je glasno

poenta je da se signal sto manje nepotrebno davi i da se nepotrebno pojacava

ima dobra tema na diya, sazvakano

https://www.diyaudio.com/community/threads/what-is-gain-structure.186018/

to da se shvati problematika, a racunica je trivijalna, ako se zna osetljivos predmetnog pojacala, snaga, kao i potrebna snaga za predmetne zvucnjake (to moze i odokativno)

Napisano
6 minutes ago, Zen Mod said:

koji zvucnici, koji amp, koji izvor?

ukratko, gain u sistemu je dobro pogodjen kad je volume button negde na 3 sata bas kad je glasno

poenta je da se signal sto manje nepotrebno davi i da se nepotrebno pojacava

ima dobra tema na diya, sazvakano

https://www.diyaudio.com/community/threads/what-is-gain-structure.186018/

to da se shvati problematika, a racunica je trivijalna, ako se zna osetljivos predmetnog pojacala, snaga, kao i potrebna snaga za predmetne zvucnjake (to moze i odokativno)

@Zen Mod, znam da baš imate obaveza te nisam hteo Vas da zamaram.

O tome sam pre nekoliko godina (na brzinu) već malo pričao sa Vama.

Suština je kako i sada pomenuste da se sa signalom ne treba “nepotrebno igrati” (svaka nepotrebna manipulacija signalom na neki način predstavlja gubitak kvaliteta) i da za dobro pogođen GS pot treba da bude odvrnut na 3 sata.
Ako se dobro sećam to je ustvari pun pot (rezerva za dinamiku materijala koji se sluša) i kada bi pot bio više odvrnut od 3 sata, sa dinamikom, mogao bi pojačavač biti “oteran” u kliping.

Neću postavljati sada nikakvo pitanje dok ne pročitam materijal sa linka koji ste mi dali.

Napisano (izmenjeno)
41 minutes ago, asimze said:

Koju verziju AI si koristio? Plačenu?

Plaćenu, mada to i nije od nekog presudnog interesa da li je plaćena ili ne jer LLC MODELI plaćenih verzija nisu Bog zna kako bolji; više su “udobniji” zbog nekih mogucnosti drugog tipa.

Izmenjeno od Srecko
Napisano
1 hour ago, Srecko said:

i kada bi pot bio više odvrnut od 3 sata, sa dinamikom, mogao bi pojačavač biti “oteran” u kliping.

moze da bude, a uopste ne mora da znaci 

ene, kao sa automobilom ..... gas, menjac i sav potencijal motornog vozila se usaglasava sa uslovima na putu

sto ce reci, ako nema koje zrno izmedju usiju operatera, dzaba sva kalkulacija i svi moguci safety protokoli ovoga sveta

Napisano

Pretpostavljam da ste ovim mislili da u tom momentu dinamika moze da bude jako mala pa da mozete "dati gas"-odvrnuti i preko 3 sata, i da ne uđe pojacavač u kliping.

Zato kažete da treba slušati i "davati gas"- odvrtati pot dok se ne pojave prvi znaci distorzija.

Da li bi se onda moglo reci da GS se "podešava" (optimalni) na 3 sata da bi faktički lako koristili pot za podešavanje glasnosti (i da lako u malim koracima utišavamo a i da takođe i lako u malim koracima pojačavamo glasnoću. 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...