Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Stigose staklici, ubacio oba nova od 20-30AT 0.5A i 10 vata. Fino preklapa, samo je zajeban malo za smotati pinove. 

E sad sta me muci sa plocom koju imam u deku, da relej i ovaj i onaj prosli budu topli, dok na drugoj ne. Nije mi nikako jasno sta moze biti, samo da ne sjebe namotaj ili ove staklice

Napisano (izmenjeno)

Ne mogu da nadjem na semi tacku releja, pa da vidim koji napon treba biti tu, ni na ploci nema svoju oznaku, a namotaj je sada drugi tako da citav sklop releja mogu eliminisati. Moram jos par kondenzatora da zalemim na liniji pa kad to uradim vrcem se na dek

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Ne volim nesto da se falim, al ovo je posebna prilika

Nabavio oridzinal americku kasetu od motleya, zvuk sa NR on bolji nego na jugotonu bez NR, i ja jos mislio ne funkcionise dolby uopste kad ono truba kasete. 

Nije unitra tako crna, samo sto malo bruji a i video editor malo sjebe zvuk

Izmenjeno od Bogdan08
  • 2 nedelje kasnije...
Napisano (izmenjeno)

Dobro vece,  opet ja i moje majstorije u 2 nocu. Imam jedan mali problemcic sa zvukom iz LK, nekako je kao previse srednjih tonova ili nesto van faze, ne znam ni sam, kada se pusti sa kasete. Glava nije jer sam to okretao da eliminisem. Kad se pritisne rec i pusti sa kompa ili neceg drugog zvuk je okej. Koliko sam ispratio DK ide od ploce sa releja direkt vodovima do daljih komponenti a LK je nekako premoscen punim zicama na glavnoj ploci, pb rec i dolby ploce nisu problem, sa semom se slabo mogu snaci pa ako je neko imao tako slican problem jer sam tako nesto cuo na kasetofonu britz bz bbx2 sto je neko kacio ripove na YT.

Nije to nesto da previse kvari zvuk al znam da sam dugo probavao da otkrijem sta je problem al nikad nisam utvrdio tacan uzrok, gledao sam i vodove na plocama i izgledaju bez prekida. Bas nekako nejasan problemcic pa mozda i nisam najbolje opisao sve potrebno, ali se moze cuti kad se zadubi

Ako treba nekih fotki od skalamerije dodacu

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
26 minutes ago, Bogdan08 said:

pa ako je neko imao tako slican problem

tesko

26 minutes ago, Bogdan08 said:

pa mozda i nisam najbolje opisao sve potrebno,

pa i nisi

:smesna:

jedan od problema koji su resivi jedino zaronom naglavacke u spravu, i tgesko da ti neko moze pomoci 

dakle - ili biti sposoban da citas semu i prepoznajes sta je sta na stampi ........... ili jos vise znanja ako se do seme ne moze doci

ja bih mogao da ti postavim korisno pitanje -dva - tri ........ ali za odgovor i proceduru bi trebalo da imas scope i da znas osnove koristenja......

Napisano (izmenjeno)

Jbga oscope nemam pa se za sve snalazim tako na pamet ili pitam vamo.

A moje znanje je dobro kolko i ta sprava, stalno ga nadopunjavam al opet bude ono da se sam sa sobom sprdam kolko je nesto bilo lako a ja nisam mogao da ukopcam kako i sta. I tako ono po malo pa nesto naucim, ti mi dosta pomognes s objasnjenjima koja me upute.

Evo linka do videa za taj britz koji sam pominjao, pa ako ti nije mrsko baci oko, cuje se kako snare bubanj jace odzvanja ko i kod mene i kao malo efekta kroz slusalicu telefona,to je najslicnije mom kvaru sto sam iskopao. Kad se cuje mozda ce biti jasnije sta je u pitanju, ima  na mom kanalu od motley crue par snimaka pa mozda to opise bolje neg ja:smesna:

Samo ovo diorino cudo bas i nije preprosto, a i ja gledam da sve doteram. Pod hitno nabaviti neki osciloskop i da sam hadzija 

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
2 hours ago, Bogdan08 said:

Pod hitno nabaviti neki osciloskop

to da brate, al' i neki drugi dek, koji je koliko toliko valjao kad je bio nov ..... :smesna:

Napisano (izmenjeno)

Bice i toga, bojim se da ga ne bi znao sastaviti kad rasklopim. Unitra poskupi duplo kad sam montirao plavu LED ispod kasete:loleverybody:

Sinulo mi je sta je, kao manje punoce zvuka u tom jednom kanalu i onda recimo turandot ocita kao malko tisi kanal kome fali basova, msm ako ne moze da se sredi nije alarmantno ipak je to i car tih jeftinih makina

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Jos sam danas malo prelemio vodove, spojeve i sve da nije nesto promaklo, nije to nesto sto je previse strasno a dok popravim to garant ce se od pali gasi sjebati nesto trece, ne mere se od toga ni ocekivati nesto previse. Evo one situacije oko toplog namotaja releja ako nekome zapne. Bice da im je falila dioda pa su gurnuli parce zice, a na netu sve ploce imaju, 1v5 unitrina.

Znas li mozda Zene kako bi mogao modifikovati ili nastelovati dolby ploce da manje guse visoke tonove kad je uplajen dolby b, kad se upali c na b kaseti onda digne visoke a reze sum, ali naravno ima ono pumpanje zvuka. Eto i slike ploce, kod mene u deku su sa pravim philips cipovima, ovi su no name

Ovaj topic mu dodje ko balkanski chrisfix za ex yu tehniku

Screenshot_20260818_155537_Gallery.jpg

Screenshot_20260818_160152_Gallery.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

no way Jose, bez ref. test kasete i detaljnog serv. uputstva

ono, 10 tih dekova vrednosno ne opravdavaju trosak navedenog

a serv. uputstvo za taj dek je izgorelo u Aleksandrijskoj biblioteci... :smesna:

Napisano (izmenjeno)

Imam skinut serv manual, ugasismo pozar na unitra sekciji:laugh1:. Al ne pominjase dolby nikud il jos nisam dovoljno nauciJo poljski. Nece mogu dodati previse mb.

A test kaseta vrv bi morala njihova ZRK koje nema niko. Ja reko da me osere sreca pa da bude poput tweaka na turandotu. 

Onda ga vise jebucka sto se na spulnama trake stvore stepenice pa zamuti ko malko smaknut azimut, ne previse al ocu ja hifija od njega. Nemam pojma jel to do kvacila id platne pod reelovima

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

oko te unitre - u doba kad su se arcile po kucama i kaficima (dakle bilo jos relativno mlado), glava, roleri, gumice, eventualno motor

sve preko toga (vreme) - u kantu

Napisano (izmenjeno)

Sve gumice sam nove stavio, glava je okej koliko je ocekivati nako 40 godina. Motoric isto ko i glava japanac, sanwa i Alps.

Ne bi ja to ni dirao nista da nisam nabavio USA izdanje sasvim slucajno kod nas i onda me povuklo da iz amerike nabavim, ove nase kasete malo koja pa jedan kanal glasniji ili tisi, mutne vako nako, a jos nije ni HX koriscen. Cak sam i tripovao da mi dolby uopste ne radi. Fascinantno je da mi nije nikad poguzvao kasetu sem sto je imao nesto protiv tifa benda i to samo jednu stranu. I snimao sam dosta muzike na blank kasete i slusao na ostalim kasetofonima ili u kolima i to sve klase njega i zaista je prijatno.

Tako se borim na ga spram mojih i njegovih mogucnosti sredim sto bolje.Sto bi reko Djuro drag mi jebo on mater svoju. Nafali ga ja za sve pare, al ono kolko sam se naradio oko njega trebo je da poleti. 

frankenstajn....

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Moze, agregat na korpicu gore da gura.

Samo da mu ne pocnu crkavati ramena lezajevi, otpadati tegici s tockova i tako dalje i tako blize.

Onda proci carsijom da narod cuje kako tresti:default_0504_music:

Izmenjeno od Bogdan08

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...