Bogdan08 Napisano Avgust 4 Autor #133 Napisano Avgust 4 Stigose staklici, ubacio oba nova od 20-30AT 0.5A i 10 vata. Fino preklapa, samo je zajeban malo za smotati pinove. E sad sta me muci sa plocom koju imam u deku, da relej i ovaj i onaj prosli budu topli, dok na drugoj ne. Nije mi nikako jasno sta moze biti, samo da ne sjebe namotaj ili ove staklice
Bogdan08 Napisano Avgust 4 Autor #135 Napisano Avgust 4 (izmenjeno) Ne mogu da nadjem na semi tacku releja, pa da vidim koji napon treba biti tu, ni na ploci nema svoju oznaku, a namotaj je sada drugi tako da citav sklop releja mogu eliminisati. Moram jos par kondenzatora da zalemim na liniji pa kad to uradim vrcem se na dek Izmenjeno Avgust 4 od Bogdan08
Bogdan08 Napisano Avgust 7 Autor #136 Napisano Avgust 7 (izmenjeno) Ne volim nesto da se falim, al ovo je posebna prilika Nabavio oridzinal americku kasetu od motleya, zvuk sa NR on bolji nego na jugotonu bez NR, i ja jos mislio ne funkcionise dolby uopste kad ono truba kasete. Nije unitra tako crna, samo sto malo bruji a i video editor malo sjebe zvuk Izmenjeno Avgust 7 od Bogdan08
Bogdan08 Napisano pre 1 sat Autor #137 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Dobro vece, opet ja i moje majstorije u 2 nocu. Imam jedan mali problemcic sa zvukom iz LK, nekako je kao previse srednjih tonova ili nesto van faze, ne znam ni sam, kada se pusti sa kasete. Glava nije jer sam to okretao da eliminisem. Kad se pritisne rec i pusti sa kompa ili neceg drugog zvuk je okej. Koliko sam ispratio DK ide od ploce sa releja direkt vodovima do daljih komponenti a LK je nekako premoscen punim zicama na glavnoj ploci, pb rec i dolby ploce nisu problem, sa semom se slabo mogu snaci pa ako je neko imao tako slican problem jer sam tako nesto cuo na kasetofonu britz bz bbx2 sto je neko kacio ripove na YT. Nije to nesto da previse kvari zvuk al znam da sam dugo probavao da otkrijem sta je problem al nikad nisam utvrdio tacan uzrok, gledao sam i vodove na plocama i izgledaju bez prekida. Bas nekako nejasan problemcic pa mozda i nisam najbolje opisao sve potrebno, ali se moze cuti kad se zadubi Ako treba nekih fotki od skalamerije dodacu Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 44 minuta #138 Napisano pre 44 minuta 26 minutes ago, Bogdan08 said: pa ako je neko imao tako slican problem tesko 26 minutes ago, Bogdan08 said: pa mozda i nisam najbolje opisao sve potrebno, pa i nisi jedan od problema koji su resivi jedino zaronom naglavacke u spravu, i tgesko da ti neko moze pomoci dakle - ili biti sposoban da citas semu i prepoznajes sta je sta na stampi ........... ili jos vise znanja ako se do seme ne moze doci ja bih mogao da ti postavim korisno pitanje -dva - tri ........ ali za odgovor i proceduru bi trebalo da imas scope i da znas osnove koristenja......
Bogdan08 Napisano pre 30 minuta Autor #139 Napisano pre 30 minuta (izmenjeno) Jbga oscope nemam pa se za sve snalazim tako na pamet ili pitam vamo. A moje znanje je dobro kolko i ta sprava, stalno ga nadopunjavam al opet bude ono da se sam sa sobom sprdam kolko je nesto bilo lako a ja nisam mogao da ukopcam kako i sta. I tako ono po malo pa nesto naucim, ti mi dosta pomognes s objasnjenjima koja me upute. Evo linka do videa za taj britz koji sam pominjao, pa ako ti nije mrsko baci oko, cuje se kako snare bubanj jace odzvanja ko i kod mene i kao malo efekta kroz slusalicu telefona,to je najslicnije mom kvaru sto sam iskopao. Kad se cuje mozda ce biti jasnije sta je u pitanju, ima na mom kanalu od motley crue par snimaka pa mozda to opise bolje neg ja Samo ovo diorino cudo bas i nije preprosto, a i ja gledam da sve doteram. Pod hitno nabaviti neki osciloskop i da sam hadzija Izmenjeno pre 10 minuta od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah