Pigy Napisano Avgust 15 #1 Napisano Avgust 15 Kupio sam sa AliExpressa DAC uredjaj koji pored optickog i koaksijalnog ulaza ima i usbA ulaz za povezivanje sa racunarom.Problem je sto DAC napaja preko usbc porta od 5V a povezuje se kablom sa racunarom preko usbA porta,a taj USBA port takodje daje 5V napajanje.Pitanje je da li ce ako tako povezem racunar sa DAC uredjajem i napajam ga preko usbc porta sa externim napajanjem,doci do preklapanje napajanja ,t e neko ostecenje DAC uredjaja?
Pigy Napisano %s u %s Autor #5 Napisano %s u %s Pitam jer sam narucio gotov usbA muski muski,pa ako treba da otkacim crvenu zicu na kablu zbog sigurice uzecu drugi stari kabal? Napajanje sam kupio 5V 3A sa usbc izlazom kakav mi i treba za DAC, Pa sam bio zabrinut ako DAC prikljucim na to posebno napajanje i kad povezem racunar preko USBA na DAC da ce uredjaj mozda crknuti?
Zen Mod Napisano %s u %s #7 Napisano %s u %s sad trazis quorum od 12 clanova da jednoglasno izglasa da nece crknuti .... Vix je reagovao/la na ovo 1
Pigy Napisano %s u %s Autor #8 Napisano %s u %s Ne,samo zelim da znam jeste me razumeli,mozda sam malo konfuzno napisao?
Mikorist Napisano %s u %s #9 Napisano %s u %s https://www.diyaudio.rs/topic/10713-chatgpt/page/7/#comment-469310 asimze je reagovao/la na ovo 1
Pigy Napisano %s u %s Autor #10 Napisano %s u %s Chat gpt me je upozorio da ne povezujem racunar i dac uredjaj gotovim usbA kablom,vec da prekinem crvenu zicu na kablu i da se uredjaj napaja samo na usbc prikljucku?
zek Napisano %s u %s #11 Napisano %s u %s Ako imaš USB-A kablić gde možeš da secneš napajanje, odradi to - neće da škodi, a kod tih jeftinih kineskih DAC-ova je upitno kako je rešena zaštita od nepredviđenog napajanja. P.S. Da li si siguran da DAC može da radi samo sa USB-A kablom bez eksternog napajanja (malo mi je čudna ta opcija sa posebnim USB-C napajanjem - obično ako se napaja sa USB-A ulaza onda i nema drugih priključaka???)
Pigy Napisano %s u %s Autor #12 Napisano %s u %s Ima usbc prikljucak i pise 5V a u uputstvu pise da je to napajanje.Mislim da se vidi i na slici.
Kuršum Napisano %s u %s #13 Napisano %s u %s (izmenjeno) A kad ga povezes preko USB A sa kompom, bez da povezujes USB C na punjač, radi li? Ako ne radi, onda USB A nije predviđen za napajanje i možes slobodno da ga priključiš na oba. Pretpostavljam da su mu ulazi razdvojeni, USB C za napajanje, a USB A samo za transfer podataka. Izmenjeno %s u %s od Kuršum
Pigy Napisano %s u %s Autor #14 Napisano %s u %s Nisam ga tako probao,jer u uputstvu stoji da je usbc napajanje,a preko usbA povezivanje sa racunarom ili TV.
zek Napisano %s u %s #16 Napisano %s u %s Već dva puta ti je rečeno da probaš samo sa USB-A kablom da vidiš da li radi. Ako ne radi onda je jasno da uvek mora da bude napajanje na USB-C. I ako je tako onda nema šta da peljaš oko kablića.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah