Vix Napisano %s u %s #155 Napisano %s u %s Prso' AI A ja, ja...ja cu... tuzim vanzemaljce, sto nas ostavise na ovoj planeti zajedno s'mentolima, a oni gore sede u fotelji, gledaju Middle East reality show i jedu kokice. I jos nam i balavi AI uvalise LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano pre 7 časa Autor #156 Napisano pre 7 časa https://quantumai.google/static/site-assets/downloads/cryptocurrency-whitepaper.pdf Google Quantum AI paper ponovo je pokrenuo priču o tome da bi kvantni računari jednog dana mogli da razbiju ECDSA potpise i iz javnog ključa izračunaju privatni ključ. Teorijski napad na Bitcoin ide preko mempool-a: kada pošalješ transakciju, public key postane vidljiv, napadač izračuna privatni ključ i pokuša da pošalje zamensku transakciju sa većim fee pre potvrde bloka. Servisi poput MARA Slipstream delimično smanjuju taj rizik jer transakcija ide privatno direktno rudaru i ulazi u blok bez javnog mempoola, pa napadač nema vremenski prozor. Ipak to nije trajno rešenje: ako je public key već otkriven (reuse adresa), coin je ranjiv. Dugoročno će verovatno biti potreban prelazak Bitcoina na post-quantum signature algoritme.
Mikorist Napisano pre 2 časa Autor #157 Napisano pre 2 časa pre 4 časa, Mikorist reče https://quantumai.google/static/site-assets/downloads/cryptocurrency-whitepaper.pdf Google Quantum AI paper ponovo je pokrenuo priču o tome da bi kvantni računari jednog dana mogli da razbiju ECDSA potpise i iz javnog ključa izračunaju privatni ključ. Teorijski napad na Bitcoin ide preko mempool-a: kada pošalješ transakciju, public key postane vidljiv, napadač izračuna privatni ključ i pokuša da pošalje zamensku transakciju sa većim fee pre potvrde bloka. Servisi poput MARA Slipstream delimično smanjuju taj rizik jer transakcija ide privatno direktno rudaru i ulazi u blok bez javnog mempoola, pa napadač nema vremenski prozor. Ipak to nije trajno rešenje: ako je public key već otkriven (reuse adresa), coin je ranjiv. Dugoročno će verovatno biti potreban prelazak Bitcoina na post-quantum signature algoritme. Ene...ima jedna bitna stavka koja m ije promakla ovde. Kvantni računar ne razbija samo Bitkoin enkripciju. Nego i....... Banke... SWIFT. Berze. Vojne mreže i komunikacije. Sisteme nuklearnog oružja. Svaka enkriptovana veb-stranica na planeti hakovana....... Ako se vaš seed phrase probije, probijen je i vaš bankovni račun. I vaš brokerski račun. I Pentagon. I CIA i UDBA i ako vanzemaljci postoje i oni su hakovani.... Što bi rekli ameri this is straight-up ultimate weapon shit.
Leonardo Napisano pre 2 časa #158 Napisano pre 2 časa Mene zanima, kako kvantni računar čita WAV, AIFF, ALAC, FLAC, WMA, AAC, MIDI, itd LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano pre 1 sat Autor #159 Napisano pre 1 sat pre 18 minuta, Leonardo reče Mene zanima, kako kvantni računar čita WAV, AIFF, ALAC, FLAC, WMA, AAC, MIDI, itd Kvantni procesor: ne pokreće operativni sistem ne otvara fajlove ne izvršava klasične programe CPU – opšti procesor GPU – procesor za paralelnu grafiku QPU – procesor za kvantne algoritme Kvantni računar je procesor koji manipuliše kvantnim stanjima i koristi se samo za određene matematičke probleme. Može da bude deo običnog računara kao što je grafička karta povezana. Ovako nekako izgleda PC │ ├─ CPU ├─ GPU └─ QPU Ne znam da li kapiraš sad ? Može da bude deo PC ili gomile njih i da izvršava one ludačko velike operacije
Leonardo Napisano pre 21 minuta #160 Napisano pre 21 minuta (izmenjeno) Previše si ozbiljan i zaglavio u tvrdu nauku. Zar nisi prepoznao zajebanciju ( ) ? " čvarci i kavurma " Izmenjeno pre 16 minuta od Leonardo
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah