Aleks Napisano Jul 5 Autor #46 Napisano Jul 5 Prizemlje Prvi sprat Neke konekcije i to Najveći posao oko popunjavanja PCB-ova je završen, sada polako hardver i sklapanjac. Dal najlakši, ili najteži posao, ostaje da se vidi LightMatic, grone, pmiroslav81 and 4 ostalih je reagovao/la na ovo 5 1 1
Aleks Napisano Jul 6 Autor #48 Napisano Jul 6 Mnogo brate. Sada sam za probu sklopio ram sa stranicama i zadnjom stranom i stavio trafo unutra, i nije mi bilo dobro pri pomisli da to treba da se pomera, premešta, dok ga sklapam A to je bez prednje ploče, koja je sama nekih 5kg Ništa, malo moram u teretani da pojačam vežbe mrtvog dizanja i čučnja sa opterećenjem LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano Jul 6 #49 Napisano Jul 6 pre 38 minuta, Aleks reče nije mi bilo dobro pri pomisli da to treba da se pomera Točkove ugradi Vix je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jul 6 #50 Napisano Jul 6 mlad si i jak, snaci ces se ima kod kineza onih tockova, napravi platforme
Vix Napisano Jul 6 #51 Napisano Jul 6 Monoblokovi su tu u prednosti, lakse je dici 2x10 kg nego 20kg odjednom LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jul 6 #52 Napisano Jul 6 kako podeliti na manje komade monoblok od 40-50 kila? na monoblokcice? Vix, LightMatic and Aleks je reagovao/la na ovo 1 2
Zen Mod Napisano Jul 6 #53 Napisano Jul 6 ja sam imao dve bezizlazne situacije jednom kad sam popravljao Unison Research Absolute 845 (90kg) i jedan razglasni Dynacord (ne znam model ) koji je imao 5 kanala i 2 toroida od 2KW unutra i ne znam koliko kila morao sam da zovem nekoga da mi pomogne samo da okrenem spravu, sto je neophodno, da ne pricam da nisam sam mogao ni da stavim na sto ni da skinem sa stola a lepo mi govorili da ostanem da radim u Parizu kao kurva ......... jok, ja hocu da budem elektronicar u Srbiji LightMatic, Vix and Aleks je reagovao/la na ovo 1 2
Aleks Napisano Jul 6 Autor #54 Napisano Jul 6 Koje ručice da se uzmu, ako bih neke ručice stavljao? Samo razmišljam, nije u opticaju za sad.
Vix Napisano Jul 6 #55 Napisano Jul 6 (izmenjeno) Moze i na monoblokolacice. Dva kanala plus dva odvojena napajanja 4x 10 kg, eto Izmenjeno Jul 6 od Vix LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jul 6 #56 Napisano Jul 6 16 minutes ago, Aleks said: Koje ručice da se uzmu, ako bih neke ručice stavljao? Samo razmišljam, nije u opticaju za sad. tesko ce nadjes taj format uzmi alu cetvrtku od 20mm, dugacki imbusi, cirilicno P jedino moras odneti kod strugara ,koji ima glavu sa 4 pakne LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano Jul 6 #58 Napisano Jul 6 pre 2 časa, Aleks reče Mnogo brate. Sada sam za probu sklopio ram sa stranicama i zadnjom stranom i stavio trafo unutra, i nije mi bilo dobro pri pomisli da to treba da se pomera, premešta, dok ga sklapam A to je bez prednje ploče, koja je sama nekih 5kg Ništa, malo moram u teretani da pojačam vežbe mrtvog dizanja i čučnja sa opterećenjem Rodijače, sad će i tebe pod**bavati sa težinom makine k'o i mene kad sam pravio Hiragu. Nedaj se živ u ruke....
LightMatic Napisano Jul 6 #59 Napisano Jul 6 pre 26 minuta, Aleks reče Koje ručice da se uzmu, ako bih neke ručice stavljao? Samo razmišljam, nije u opticaju za sad. Ja sam oparao neke od inoxa sa starih operacionih stolova, šilji dimenzije da provjerim sutra ima li išta približno. Trebalo bi ih polirati....
ManicP Napisano Jul 7 #60 Napisano Jul 7 23 hours ago, Aleks said: Mnogo brate. Sada sam za probu sklopio ram sa stranicama i zadnjom stranom i stavio trafo unutra, i nije mi bilo dobro pri pomisli da to treba da se pomera, premešta, dok ga sklapam A to je bez prednje ploče, koja je sama nekih 5kg Ništa, malo moram u teretani da pojačam vežbe mrtvog dizanja i čučnja sa opterećenjem Lepo sam reko onomad, kad sam napravio F5, nikad više ovako nešto bez točkića.
Aleks Napisano Jul 7 Autor #61 Napisano Jul 7 Vidi, ja sam sebi napravio XA30 - ali nisam koristio čelične ramove, prednja ploča je 12mm, hladnjaci su nosioci konstrukcije, trafo je 1kW, limovi su 3mm... I to relativno lagano prenosim sa tačke A u tačku B. Ovde su hladnjaci duplo veći, ima taj čelični ram, prednja ploča je 20mm, trafoi su ja mislim 1.5kW teški kao tuč, limovi su svi 5mm MIslim da će finalna težina biti tu lagano oko 50kg - po monobloku grone and Vix je reagovao/la na ovo 1 1
mrcelavi Napisano Jul 7 #62 Napisano Jul 7 I kad ih startuješ začkilje sijalice u obližnjem tržnom centru. Nadam se resena stambena situlacija~ne moras se seliš 🤞 Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Aleks Napisano Jul 7 Autor #63 Napisano Jul 7 Ma ovo je Miloševo sve. Da je moje, već bih tražio di ću pod kiriju da se selim Ehem, ide polako, ali sporo: grone, mrcelavi and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 2
Zen Mod Napisano Jul 7 #64 Napisano Jul 7 ama bas ne volem stopice, ni ocima da vidim LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Jul 7 Autor #65 Napisano Jul 7 Samo mi pridržavaju žicu, dok zalemim Znači tu je "zaliveno" 20 grama tinola, minimum
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah