ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #45 Napisano Decembar 16, 2024 45 minutes ago, драган said: znaci kod njih se dize brze. Ali i brže padne 😀
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #46 Napisano Decembar 16, 2024 Evo, ovako izgleda sada, nahranjen u petak posle podne ... Leonardo je reagovao/la na ovo 1
tuturutu Napisano Decembar 16, 2024 #47 Napisano Decembar 16, 2024 (izmenjeno) "Posle svakog korištenja ili svakih 5-7 dana treba se "hraniti" sa oko 0.5 dl vode i 1-2 supene kašike vode, i dobro promiješati . Držati u frižideru" Ovde(post 26) se verovatno mislilo na 0,5dl vode i 1-2 supene kasike brasna? Izmenjeno Decembar 16, 2024 od tuturutu
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #48 Napisano Decembar 16, 2024 (izmenjeno) A sad ražani: Par kašika kiselog kvasca, 5dc hladne vode, 450g grubog ražanog brašna, malo maslinovog ulja, 20g soli i malo zacina za crni kruh, anis, kumin , fennel cabbage. To dobro promiješati kasikom da bude živitko. Ja stavim preko tanku plastičnu foliju i ostavim napolju dok ne počne da vrije i "pjenuša" i dobije u zapremini. Može se ostaviti i u frižideru da bude baš lagano. Izmenjeno Decembar 16, 2024 od ninja Leonardo and крокодил je reagovao/la na ovo 1 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #49 Napisano Decembar 16, 2024 11 minutes ago, tuturutu said: "Posle svakog korištenja ili svakih 5-7 dana treba se "hraniti" sa oko 0.5 dl vode i 1-2 supene kašike vode, i dobro promiješati . Držati u frižideru" Ovde(post 26) se verovatno mislilo na 0,5dl vode i 1-2 supene kasike brasna? Da, lapsus, ali može i više ako planiraš veću akciju pravljenja tuturutu je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Decembar 16, 2024 #50 Napisano Decembar 16, 2024 mada nisam siguran da si zavrsio, eo i razani dodat Ninja Kruh.pdf крокодил and tuturutu je reagovao/la na ovo 1 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #51 Napisano Decembar 16, 2024 Sutra to zamjesiš u mašini sa još 450 g ražanog brašna i 200g pšeničnog. Ovo nikada ručno ne radim pošto mi se sve zalijepi za ruke. Miješaš jedno 20min. Posle ostaviš da stoji jedno 2h. Onda se dijeli na 2, malo brašna preko da se ne lijepi i 2 loptice u košaricu i pokrijem krpom, nekad i vlažnom. I ostavim da dobije oko 50%. Moze i vani ako će se odmah peći ili u frizider da stane, pa peći kad se ima vremena, moze i sutra. Rernu na 250C i kad se ugrije ubaciti pa posle 10min na 190C i onda jos 50min dok unutra ne bude 96C. I to je to. Leonardo je reagovao/la na ovo 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #52 Napisano Decembar 16, 2024 Foto finiš крокодил and Leonardo je reagovao/la na ovo 1 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #53 Napisano Decembar 16, 2024 крокодил, tuturutu and Leonardo je reagovao/la na ovo 2 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #54 Napisano Decembar 16, 2024 Ovakvim načinom pravljenja se dobija puno bolji gluten i bolje za stomak. Inače, možete provjeriti da li je dovoljno miješano tako da uzmete mali komad tijesta, i napravite lopticu ko kliker. Onda je lagano rastežete medju prstima i ako se može razvući da se vidi kroz njega, kao ono kad nene razvlače za pitu, onda je dosta, ako puca, miješaj jos. Obično ljudi kratko miješaju, ja sa mašinom 15-20min. Na ruke duže. Uzmeš konzervu špinata pa miješaš 😛 крокодил and Leonardo je reagovao/la na ovo 1 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #56 Napisano Decembar 16, 2024 A tijesto za pice je isto kao ono prvo samo sto ga podjelim na momade od 200-220g, pa ih "zarulam" ili presavijem u loptice i svaki stavim u jednu nauljenu Ikea posudicu i zatvorim pa u frižider, tako može stajati i 5 dana, zavisi koliko se kiselog kvasca stavilo. Leonardo je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Decembar 16, 2024 #57 Napisano Decembar 16, 2024 ajd javi kad si gotov s recept, pa da zavrsim pdf
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #58 Napisano Decembar 16, 2024 asimze and vladd je reagovao/la na ovo 1 1
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #59 Napisano Decembar 16, 2024 1 minute ago, Zen Mod said: ajd javi kad si gotov s recept, pa da zavrsim pdf Gotov o0o
ninja Napisano Decembar 16, 2024 Autor #60 Napisano Decembar 16, 2024 https://youtu.be/pEVimmosxWc?si=IGnnv_hb59JeiFgD
Zen Mod Napisano Decembar 16, 2024 #61 Napisano Decembar 16, 2024 22 minutes ago, Zen Mod said: kompletiran pdf u postu #50 jopet finito
ninja Napisano Decembar 17, 2024 Autor #62 Napisano Decembar 17, 2024 Hidraciju tijesta racunate sa => tezina brasna / tezina vode * 100 i tako mozete experimentisati sa kolicinom vode pa da bude hidracija 80% ili vise, teze za raditi, rijetko ali bude bolje.
драган Napisano Decembar 17, 2024 #63 Napisano Decembar 17, 2024 Mozda smo mogli pricati o kefiru i jogurtu posto se isto radi o fermentaciji.
zerowaf Napisano Decembar 18, 2024 #64 Napisano Decembar 18, 2024 Meni je ova tema bas dobra! Rekoh ja, svi ponapravili sto im je bio ceif i sad samo muzikica i razbibrige tipa kave, kruha, rostilja, raznih corbi, a mozda se pokrene i proizvodnja piva ili rakije. Nadrastamo pomalo ime Diyaudio i postajemo Diy-HedonismLifetsyle-audio included. Kazem ja, nema boljeg foruma u svemiru...osim ako mi je promakao forum rahmetli Hugha Heffnera. vladd and asimze je reagovao/la na ovo 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah