Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Pozdrav svima, imam jednu nedoumicu, hteo bih da se ponovim jedno pojačalo ali ne znam koje da uzmem? Dvoumim se između Cambridge audio azur 640A v2 i Nad c355 bee rowen edition. Od zvučnika imam Sony ss2070 i Infinity reference 61 mk2. Problem je u tome što ni jedno pojačalo ne mogu da čujem uživo. Ako ih je neko čuo, neka pusti utiske. Hvala

Napisano
pre 13 časa, Miki89 reče

Dvoumim se između Cambridge audio azur 640A v2 i Nad c355 bee rowen edition.

oba su sranje, ali ako mora da se bira bas izmedju ta dva onda NAD........

ja sam otišao na D klasu (pikavaac od pojačala) koja je bolja od NAD :sarcastic_hand: 

Napisano
Pre sat vremena, Mikorist reče

ja sam otišao na D klasu (pikavaac od pojačala)

Koji je konkretni sa čime ga napajaš (PSU)?

Napisano
pre 7 minuta, zek reče

Koji je konkretni sa čime ga napajaš (PSU)?

SMPS DC Filter P089ZB x 4  na 32V 5A - Fosi V3.

viber_image_2024-10-31_21-41-01-231.jpg.8e28489682387a2d130b62a44d983291.jpg

viber_image_2024-11-02_12-57-45-416.jpg.6a888c55b2cecb80af1d64100d259702.jpg

Efekt je takav kao da je linerno napajanje zakačeno. 

Nikakva oštrina se ne čuje više u zvuku. Odabrani Opampovi su 595-OPA1656IDR / Mouser No:595-OPA1656IDR

Videti

https://www.diyaudio.com/community/threads/po89zb-an-inline-dc-filter-for-smps-wall-warts-preamps-hpa-korg-nutube-etc.354213/#post-6197841

Napisano

Jbg, ljudi kenjaju po D klasama jer su zapeli za prepričane priče od pre 20 godina . Ovo je kraj 2024 godine.

Najsmešnije je što je ovo Audiofilsko pojačalo veličine kutije za cigarete.:buehehe:

Napisano
On 11/27/2024 at 9:06 PM, Miki89 said:

Pozdrav svima, imam jednu nedoumicu, hteo bih da se ponovim jedno pojačalo ali ne znam koje da uzmem? Dvoumim se između Cambridge audio azur 640A v2 i Nad c355 bee rowen edition. Od zvučnika imam Sony ss2070 i Infinity reference 61 mk2. Problem je u tome što ni jedno pojačalo ne mogu da čujem uživo. Ako ih je neko čuo, neka pusti utiske. Hvala

Ja sam imao Nad 355 bee (nije bio Rowen) i nisam bio zadovoljan zvukom. Uvek je nešto nedostajalo u zvuku. Slušao sam ga sa više različitih kutija.

Napisano
On 11/29/2024 at 12:50 PM, Kondenzator said:

Ja sam imao Nad 355 bee (nije bio Rowen) i nisam bio zadovoljan zvukom. Uvek je nešto nedostajalo u zvuku. Slušao sam ga sa više različitih kutija.

Hvala na odgovoru 

Napisano
On 11/28/2024 at 11:01 AM, Mikorist said:

oba su sranje, ali ako mora da se bira bas izmedju ta dva onda NAD........

ja sam otišao na D klasu (pikavaac od pojačala) koja je bolja od NAD :sarcastic_hand: 

Koje pojačalo preporučuješ za te pare? Msm, koje nije sranje? 

Napisano
Pre sat vremena, Miki89 reče

Koje pojačalo preporučuješ za te pare? Msm, koje nije sranje? 

On 28. 11. 2024. at 11:01, Mikorist reče

ja sam otišao na D klasu

Ili D klasa (malo  jako) ili A klasa (20 kila - nekretnina) ili lampe(pa da menjaš babure)....

sve zavisi kako će šta da legne na neki zvučnik...koliko im decibela, koja im je krštenica, kako su dampirani(refleksije unutar kutije), kakva je skretnica i delovi na njoj....

ako loše mere drajveri u zvučnicima  i nisu precizni - nema te pegle da ih ispegla i sva pojačala su sranje kroz sranje drajvere. 

merenja i smo merenja.png:sarcastic_hand:

Napisano

Pošto nema svako mernu opremu za merenje drjvera zvučnika - retko meri ko - mrzi ih da mere - nedoumica oko odbira zvučnika se rešava tako što se gledaju merenja drjvera/zvučnika umesto kritike u časopisima i rekla-kazala saveti na osnovu isključivo slušanja na uvo.

Ako hoćeš novije zvučnike gledaš

https://www.erinsaudiocorner.com/

ili

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?forums/speaker-reviews-measurements-and-discussion.54/

Ako hoćeš iz delova da praviš odavde

https://loudspeakerdatabase.com/

ili jednostvno odeš na kanal GR research i gledaš kojim zvučnicima je ovaj ludak dao najmanje zmerki - najmanje se modifikuju - ili samo radi repliku skretnice - što znači da je strhovito dobar.  Koliko sam do sad video njviše hvali Zu Audio, Polk i KHL (mada nema pravila) :smesna:

Posle toga ide odabir pojčala, DAC, gramofon, pa tek na kraju žice i strujne kabline :D 

Napisano

koliko ja znam , Zu audio ne hvali nego najmanje menja ........... to je toliko kontra FiFiju

:smesna:  

Napisano

aha

mahom bazirano na custom Eminence driveru kome je osnova 10" instrumentalni driver

sad, koliko se razlikuje od inicijalnog modela, numemkazem

Napisano

Radio je neko merenja za neki Zu poznati model kutija - merenja su bila boze me sacuvaj losa koliko se secam - e sad taj isti tip je i slusao kutije i pravio korelaciju merenja i slusanja i nije bio bas zadovoljan....

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...