krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 #1 Napisano Oktobar 18, 2023 (izmenjeno) Dobar dan Sinoc sam hteo prebaciti Shure na drugi gramofon i tokom skidanja headshell zica povukao sam kapsulu Shure zvucnie i ona je izasla par milimetara napolje, van sopljasnjeg plasticnog kucista ( koje je potom ubaceno u metalno kuciste ). Na slikama se vidi sta sam uradio - ne mogu prosto da gurnem nazad. Da li znate za nekog ko vrsi reparaciju ovde kod nas ili to mora ici u inostranstvo ? Zahvaljujem za svaku informaciju Krca Izmenjeno Oktobar 18, 2023 od krca44 zika je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 Autor #3 Napisano Oktobar 18, 2023 (izmenjeno) Da naravno ali... pogledaj molim te onaj poprecni bakarni listic ispod trougla bakarnog - mislim da se on malo pomerio nadesno / ka gornjoj ivici na fotkama - sem toga ne znam tacno kako je sve stajalo tacno unutra - nesto blokira samo vracanje unazad, probao sam. Dakle treba mi savet po mogustvu sta raditi tacno ako moram sam - ili jos bolje ako ima ovde neko kod nas ko zna kako da vrati kapsulu unutra valjano. Dodatno zeleni pin - prvi odozgo na slici - povezan je metalnim listicem sa unutrasnjoscu kapsule i cini gnd spoj ( dalje sa headshell-om ) - cini mi se da se pin malo pomerio i mozda i sam taj listic metalni - pogledacu opet, nemam trenutno dovoljno jaku optiku, samo sa "trece ruke" sa krokodilkama i jednu malu lupu koja malko bolje uvelica. P.S. Kad je izletela kapsula bukvalno se culo "klip" ..... mozda jer je oslobodjen bakarni trougao koji moguce normalno blokira izletanje kapsule - samo nagadjam... hocu reci kapsula je izletela kao da je otpusten neki mehanizam na feder koji ju je drzao u mestu - tako je izgledalo desavanje. Izmenjeno Oktobar 18, 2023 od krca44
krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 Autor #5 Napisano Oktobar 18, 2023 Paaa .... znam da mnogi proizvodjaci to ne stavljaju ili spajanje jednog kontakta na gnd urade drugacije, unutra - neki mislim uopste ne prave ovu vezu. Ja bih ga zadrzao jerbo je Shure tako zamislio.
aaa zmaju! Napisano Oktobar 18, 2023 #6 Napisano Oktobar 18, 2023 Vidi ovde, neki sličan problem (na trećoj strani) nisam stigao da pročitam, samo sam pregledao kratko. Možda može biti od pomoći https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=102424&start=30#google_vignette krca44 je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 Autor #7 Napisano Oktobar 18, 2023 Hvala Ova slika mi puno znaci - mogu pazljivo da probam sam vracanje kapsule nazad.
aaa zmaju! Napisano Oktobar 18, 2023 #8 Napisano Oktobar 18, 2023 Verovatno se samo lepak rasušio, pa se izvuklo
krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 Autor #9 Napisano Oktobar 18, 2023 (izmenjeno) Evo sta sam zasad uradio : da bih namestio kako treba bakarnu slajfnu morao sam izvuci kapsulu jos milimetar. Kad sam bakarnu slajfnu namestio gurnuo sam sve nazad u kuciste. Sve bakarne povrsine su usle i vrh metalnog lista ( za gnd pin ) je usao u prorez kako treba. Sad ostaje jos gurnuti ostatak potpuno u kuciste - napravio sam pauzu jer je potrebno upotrebiti silu - ovaj zadnji deo nece ici bas na finjaka, verovatno zbog starog lepka unutra ( sigurno ga ima unutar kucista i na kapsuli mada je nisam vadio celu da to potvrdim ). Pauza dok smislim kako da upotrebim "blagu silu" i gurnem kapsulu do kraja. Potom provera da li sve radi kako treba. Napisem kad zavrsim kako je proslo. Hvala Izmenjeno Oktobar 18, 2023 od krca44 zerowaf and Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 2
krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 Autor #10 Napisano Oktobar 18, 2023 Sad videh da sam zapravo kapsulu namestio kako treba iz prvog pokusaja - malopre pogledah i vidim da je ona zapravo usla do kraja. Jos sam malo pritisnuo klestima da budem siguran kako lezi, mislim da je ok. Ostaje da kasnije montiram headsheall + iglu i probam sutra.... bice rada na protraktoru posto je stavljam na Lenco koji sam probao ovih dana i zacudo nista od rumble brujanja na koje sam se zalio - radi kao sveze podmazan ( mora biti da prvi put nisam odvrnuo kako treba oba srafa za fiksiranje motora u transportu ). zerowaf, Beli_Ninja and aaa zmaju! je reagovao/la na ovo 2 1
krca44 Napisano Oktobar 18, 2023 Autor #11 Napisano Oktobar 18, 2023 Slika kako sad izgleda NIXIE and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Oktobar 18, 2023 #12 Napisano Oktobar 18, 2023 krca44 and shonne je reagovao/la na ovo 2
krca44 Napisano Oktobar 19, 2023 Autor #14 Napisano Oktobar 19, 2023 Ha-ha radi mashala ! Probao sam sinoc na Lenco gramofonu i time se ovaj put "reparacija" zavrsava. Ipak nije prvi put da se nesto slicno desi sa tako starim zvucnicama - Shure M95 kapsula se bila odvojila od spoljasnjeg nosaca sto je sredio Cikica sa Tosinog Bunara, zalepio ponovo - ovaj put sam mogao da sredim sam "kvar" koji nije bio neke komplikovane prirode - mada izuzetno je pomogla slika koja je nasao Auuu Zmaju na Vinyl Engine-u sto meni uopste nije palo na pamet da trazim. U pojedinim trenucima - pre kretanja u opravku - razmatrao sam da cu mozda morati da kupim drugu Shure V15-3, gledao kako su skocile cene na ebayu i uopste mi nije bilo drago da puknem cca. 220$ + pdv za polovan komad s obzirom da sam veci deo tog novca namenio za nesto drugo. Zahvaljujem se na pomoci Krca LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah