Jump to content

SET ?...sta bi ovo moglo biti ?

Preporučeni Komentari

Napisano

Pozz.svima

Nadjoh neke interesantne slike sprave na lokalnom forumu,pa da piupitam "vece mudraca":policajac:...u prevodu,mom laickom:triodni SE bez izlaznog trafoa,koji sadrzi par poluprovodnika (hibrid?)...sustina koncepcije je da slusamo SE zvuk i sa zvucnicima koji su zahtevni ili cak izuzetno zahtevni,i da se ne gubi na frekventnim ekstremima,zadrzavajuci pozitivne karakteristike SE koncepcije,ali bez njihovih mana...ispravljanje=cevno...predvidjeno da radi sa razlicitim cefkama

Elna for Audio + Black Gate F, Elna Cerafine, Allen Bradley delovi....

ljubim ruke,kom je pravljen,ima JBL 4344....nemam nameru da pravim,al crv sumnje me izbusi,ko sto svicarski sir izgleda..:D

(kad se izvrsi identifikacija,molit cu administraciju,nek adekvatno tome promeni naslov)

falaVi :crazyrocker:

süti.jpeg

süti 2.jpeg

süti 3.jpeg

süti 4.jpeg

Napisano

svasta bi to moglo da bude, ali mi se javlja da je choke loaded, po broju transformatorskih dzombi na gornjoj ploci - jedan VN trafo, jedan choke

hibridni triode/mosfet follower - 6080 polovina za kanal

polovina male cevke po kanalu kao drive

Napisano
11 hours ago, Zen Mod said:

svasta bi to moglo da bude, ali mi se javlja da je choke loaded, po broju transformatorskih dzombi na gornjoj ploci - jedan VN trafo, jedan choke

hibridni triode/mosfet follower - 6080 polovina za kanal

polovina male cevke po kanalu kao drive

ispod haube ima jos 5 trafoa-tako kazu barem...msm,nije mi namera da Vas teram da burlate po memorijskim jedinicama,za mene je sve ovo ipak tabu tema,ali ne verujem da se tu brojcano,prebrajuci W,moze stici do neke i dvocifrene cifre,sve to na mrge od JBL 4344,jest to prividno efikasno 93-95dB,i prima kratkotrajne peakove od 800W,nije sigurno da se nalazi u svojoj komforntnoj zoni...:guitarplayer:

Napisano

boranija od trafoa za grejanja i pomocne napone, to i ne racunam

racunao sam samo ove bitne za koncept

Napisano
14 minutes ago, Zen Mod said:

boranija od trafoa za grejanja i pomocne napone, to i ne racunam

racunao sam samo ove bitne za koncept

okej,prihvatam sa moje strane :oke:mimo toga da su extra pare trosene na neke cefke,koje su extra kvalitetne (po vlasniku),ima li to sanse da odradi posao na zahtevnim zvucnicima ?

Napisano
9 minutes ago, paja959 said:

okej,prihvatam sa moje strane :oke:mimo toga da su extra pare trosene na neke cefke,koje su extra kvalitetne (po vlasniku),ima li to sanse da odradi posao na zahtevnim zvucnicima ?

Nema. 

Napisano (izmenjeno)
pre 17 minuta, paja959 reče

,ima li to sanse da odradi posao na zahtevnim zvucnicima ?

U kom smislu zahtevni, nezgodna impedansa, pada nisko, veliki fazni ugao negde? Efikasnost im je solidna, sigurno ne treba puno W za redovan ugođaj. Ako pojačalo nema izlazni trafo, nego neki mosfer follower, izlazna impedansa je znatno manja (nije sigurno 2-3oma, verovatno ispod 1oma) tako da ne verujem da ne može da se izbori. Mada veličina hladnjaka na slikama mi govori da je to neka mala snaga, ako je u A class setovano. Naravno, sa eventualnim povećanjem zahteva za snagom, doći će do silnih problema, kao i kod svakog pojačala kad se preoptereti. Mene samo malo plaši komplikovanost tog pojačala i svakako nevelika snaga na prvi pogled.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)

^

"Može se Izboriti" vs. raditi komforno, tj.  lako, sa "rezervom" snage, definitivno nije isto. 

Izmenjeno od Doktor
Napisano
11 minutes ago, NIXIE said:

U kom smislu zahtevni, nezgodna impedansa, pada nisko, veliki fazni ugao negde? Efikasnost im je solidna, sigurno ne treba puno W za redovan ugođaj. Ako pojačalo nema izlazni trafo, nego neki mosfer follower, izlazna impedansa je znatno manja (nije sigurno 2-3oma, verovatno ispod 1oma) tako da ne verujem da ne može da se izbori. Mada veličina hladnjaka na slikama mi govori da je to neka mala snaga, ako je u A class setovano. Naravno, sa eventualnim povećanjem zahteva za snagom, doći će do silnih problema, kao i kod svakog pojačala kad se preoptereti. Mene samo malo plaši komplikovanost tog pojačala i svakako nevelika snaga na prvi pogled.

tako su napisali u originalnom postu...tehnicke specifikacije 4344-ke:

http://www.troelsgravesen.dk/18TH/4344-mkII.pdf

Napisano
pre 8 minuta, Doktor reče

^

"Može se Izboriti" vs. raditi komforno, tj.  lako, sa "rezervom" snage, definitivno nije isto. 

Nemamo podatke o pojačalu, tako da je stvarno teško proceniti. Zvučnici nisu "teško" opterećenje, barem ne deluje tako sa onog snimka impedanse. Pita boga kako bi to sviralo u kombinaciji.

Napisano

^

Nije sa brojevima.

Međutim, kada se emituje muzički materijal sa više od 2 ( dva ) instrumenta ( izuzimajući orgulje i synth-ove u ta dva ) dolazi do kolapsa zvučne slike i samim tim nezadovoljstva slušaoca.

Mitovi sa audio sistemima npr. Arden koje uspešno "vozi" 300B SET su za neka druga mesta.

Been there, done that. 

Napisano
Just now, Doktor said:

^

Nije sa brojevima.

Međutim, kada se emituje muzički materijal sa više od 2 ( dva ) instrumenta ( izuzimajući orgulje i synth-ove u ta dva ) dolazi do kolapsa zvučne slike i samim tim nezadovoljstva slušaoca.

Mitovi sa audio sistemima npr. Arden koje uspešno "vozi" 300B SET su za neka druga mesta.

Been there, done that. 

a sa druge strane, DEFiSIT (iste snage kao nabrijani 300B) je valjao na Kompenzatorima

ono, sto zbog DEFiSIT-a, sto zbog kutija

Napisano
Just now, Zen Mod said:

a sa druge strane, DEFiSIT (iste snage kao nabrijani 300B) je valjao na Kompenzatorima

ono, sto zbog DEFiSIT-a, sto zbog kutija

Koliko ja znam DEFiSIT nije cevne topologije ( ili ono ... jeste ? :rofl: ).

Što se tiče audio seanse u Vrbasu kada sam imao prilike ( a bogami i sreće ) čuti DEFiSIT, i dan danas mi zvoni u ušima. :)

A prezentovani muzički materijali nisu bili nimalo laki. Naprotiv. 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...