Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

@Aleks

Vidi, mat ili sjaj samo da nisu ovi najobičniji brunirani koji brzo korodiraju.

Dobro de, ne raspravljajte se oko 300g bakra :D

Dileme nema o tipu i proizvođaču, samo preseke da utanačimo. 

Izmenjeno od Beli_Ninja
Napisano (izmenjeno)

Imam neke žice Lapp 1mm^2 namenjene za industriju. To planiram da uduplam i da koristim za DC, a po jednu žilu za mrežni napon. Za zvužnike ću da razmislim još malo. Ono što me tera u zbun je što je Trafomatik sekundarne izvode na trafoima radio sa 1 ili 1.5mm^2 za cca 5 do 6A. Što je oko 3A/mm^2, što i nije loše. Čak vidim da i Pass ne tura ništa preterano debele žice u svoja pojačala A klase. 

Izmenjeno od Beli_Ninja
Napisano (izmenjeno)

3A/mm2 je ok, za vazdušni vod u regalu je recimo dozvoljeno oko 10A/mm2. Ako su kablovi u zidovima, manje je dozvoljeno zbog hlađenja.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

@Zen Mod

Za koju temperaturu treba odabrati th. swich i da li je R24 NTC ili PTC (cenim da je NTC) i da li mora 2k pošto nema u lokalu da se nabavi ta vrednost (ima 2k2)?

Napisano

Ma za ozicenje imas u elektricarskim radnjama domacu zicu od cistog bakra, lako se lemi i jako kvalitetna a jeftina, nije kineski bakar koji samo jednom prelemis vec drugi put oksidira i nece da se lemi, bacati pare na van den hul...

Napisano

Toliko je poskupeo bakar, da mi u projekte već godinama stavljamo sve debele žičurine aluminijumske i transformatore motane Al žicom. Osim za Beogradski vodovod, tu mora bakar. Ima se može se. :laugh1:

Napisano
Ma za ozicenje imas u elektricarskim radnjama domacu zicu od cistog bakra, lako se lemi i jako kvalitetna a jeftina, nije kineski bakar koji samo jednom prelemis vec drugi put oksidira i nece da se lemi, bacati pare na van den hul...
Koju pazariš?
Napisano
Just now, Nesic said:
15 minutes ago, savan said:

Koju pazariš?

Recimo ovu sam kupio 10m i jako dobra zica 

WWW.MIKROPRINC.COM

Broj provodnika: 1; Finožični bakarni provodnik; Širina provodnika: 1 x 1.0mm²; Izolacija: silikonska guma; Radni napon: 500V; Boja: crna;

Po elektricarskim radnjama uzimam od 2.5 kvadrata za vece struje i isto od 1 kvadrata za kojekakve vodove za i2c i pitaj kojecega, obe jako dobre zice

Napisano (izmenjeno)

Te poslednje sto sam uzimao su u plastici nisu u silikonu, licnaste, cist bakar, deklarisane na 15-20 A za 1 kvadrat, za zvucnike i za napajanje idem na 2.5 kvadrata, mada sam za predhodne kutije uzimao ove https://www.audiohobby.eu/en/jantzen-audio-cables/9623-jantzen-audio-25mm2-13awg-silver-plated-ptfe-wire-red.html u teflonu, jako cudno tvrda i kvalitetna zica kao da je cisto srebro tako je krhka i tvrda licna

Izmenjeno od savan
Napisano

Ta ti žica sa ebay/aliexpress. Mnogo jača cena u tom audiohobiju.

Kako se diže tema kad su žičke u centru dešavanja :)

Napisano
7 minutes ago, Nesic said:

Ta ti žica sa ebay/aliexpress. Mnogo jača cena u tom audiohobiju.

Kako se diže tema kad su žičke u centru dešavanja :)

Si vid'o, a prva dva dana ništa, muk :D

Napisano

Ma ja tim zicama ne dajem puno znacaja, samo mi je bitno da je kvalitetan bakar i to se vidi prilikom lemnjenja, a to sto nekom zica,uticnica,sukoutikac... svira drugacije, ja tu ne vidim nikakve cujne razlike tako da me to puno ne zanima.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...