Jump to content

ebe

Član
 • Content Count

  639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ebe last won the day on February 11

ebe had the most liked content!

About ebe

 • Rank
  Radiša
 • Birthday 12/04/1979

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Zrenjanin
 • Zemlja:
  Serbia

Contact Methods

 • Skype
  eddie.fisher.79

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ebe

  Vacuum channel transistor

  Po nameni se i cena da pretpostaviti.
 2. ebe

  Aktivna skretnica nejasnoća?

  Potrazi "The Design of Active Crossovers" od Douglas Self-a, nadje se PDF. Ako me pamcenje dobro sluzi, tu je objasnjeno kako se slazu filteri po skretnici.
 3. ebe

  Zanimljive i smesne slike

  I u NS su, jutros, kola hitne pomoci stojala ispred prodavnice. Da li dezuraju ili tovare pilice, nisam video.
 4. ebe

  Gainclone lm3886 a la Ebe

  Ovo nisam razumeo. Gde je 60 a gde 30V?
 5. @Pigy, igrarije ove vrste podrzavam samo ako ti je cilj da ucis i bavis se time na duze staze. Ako ti je cilj da sastavis kvalitetan aktivan sistem za svakodnevno slusanje, prepusti to nekom strucnjaku ili uzmi gotovo resenje. Bez ogromnog znanja i iskustva, i bez odgovarajuce opreme, neces postici zeljeni rezultat. Ja sam malo ceprkao oko merenja zvucnika i prepravki skretnice, citao knjige i forume, i vrlo brzo bio preplavljen kolicinom informacija. Odustao sam od ideje da pravim sebi kutije jer sam shvatio da necu napraviti bolje od komercijalnih. Naravno, nastavicu da ceprkam na nekim dvosistemcima (za pocetak) i nadogradjujem svoje znanje. Ne znam zasto sam ovo napisao, al ne moze da skodi.
 6. ebe

  Siegfried Linkwitz

  Nedavno sam na YT gledao intervju sa njim. Nije mogao iz kreveta ali je i dalje sirio znanje sa sirokim osmehom.
 7. ebe

  ZM, random zanimacije

  Preporucujem ove pipalice. Takve sam dobio uz brymen-a. Odlicne su za te novce. Kupio sam dva kineska "pomocna" multimetra. Pipalice sam istog dana otpisao i narucio dva para ovih sa linka. Mada, kineske su lepe, poklonicu ih nekom ko me nervira.
 8. ebe

  Zanimljive i smesne slike

  Gde cemo mi sa nasim fifi kutijama? Mozda za zivota da ih pravimo od mermera pa ih posle samo presele.
 9. ebe

  P: Trafo 230V -> 4x14V 80VA

  I dalje aktuelno.
 10. ebe

  Bato MM-Amp (LM-most by macolakg)

  Probao. Sa ovim kriticnim trafoom nije nestao brum. Malo je pomoglo ali mi deluje kao budz pa sam ih uklonio. Ne koristim napajanje iz originalne seme, to mi je MNOGO jace brujalo. Probao sam otpornike od 430 oma sa GC napajanjem. Kad ih stavim sa strane greca, nema razlike. Kad ih stavim sa strane potrosaca, brum se pogorsa, sto mi je i logicno jer vucem vecu struju i pravim veci ripple. Ovo je poslednja iteracija napajanja:
 11. ebe

  Bato MM-Amp (LM-most by macolakg)

  Da. Ovom poslednjom intervencijom sam sveo na jedva cujno tako da cu verovatno stati na tome. Imam jos jednu sumnju za koju mi treba autotrafo da proverim. Kod mene je napon u mrezi konstantno 250V. Ne verujem da se to svidja transformatorima.
 12. ebe

  Bato MM-Amp (LM-most by macolakg)

  Danas sam po principu corava koka pokusao jos par stvari. Prevezao sam mase RCA ulaza, umesto jednom zicom na zvezdu, vodio sam ih individualno do PCB-a. Nista se nije promenilo. Nakon toga sam prepravio napajanje u CRC, dodao sam otpornike od 0.1R. Brum se znacajno smanjio, mada je i dalje prisutan kad gurnem glavu u zvucnik
×