Jump to content

krca44

Član
 • Broj sadržaja

  750
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  5

Poslednji trofej

krca44 je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O krca44

 • Rang
  🎖🎖🎖🎖
 • Rođendan 09.07.1973.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  BG Blokovi
 • Interesovanja:
  Muzika, Stripovi, Gramofoni & Cevna Tehnika
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

1366 posetilaca
 1. Snimano je u Sound Forge a prikaz je iz Audacity. Prilikom snimanja imam samo mogucnost da pritisnem "calibrate" sto se verovatno odnosi na zvucnu kartu a isto tako verovatno ne radi nista. Sem toga drajveri prave problem, jedva sam smanjio lazni nivo da ne klipuje. Losa situacija na glavnom racunaru - nije za snimanje. Imam neki prastari laptop pa mozda probam jednom sa njim.
 2. Mislim da je pad do snimka na ploci i da je normalno da pad postoji... mada nisam siguran. --- Nisam siguran da li moze da se pravi grba 12-15KHz, morao bih da probam. Ovi snimci ovako izgledaju skoro isti ali kad pogledam sirov snimak cini mi se da postoji blaga grba oko 16KHz koja se ispravi dodavanjem kapaciteta s tim da onda pocne malo brzi pad ( od 16KHz nadalje ). Ja sam ovo radio nekom svojom min-max metodom, minimum je ono sto postoji a maximum je dodatak od 200pF. Neki subjektivi zakljucak je da bi trebalo mooozda dodati 25-50pF a mozda i ne.
 3. Test ploce postoje sa razlicitim frekvencijama i sa pink noise trakom... radio sam snimke i potom gledao kako izgledaju sirovi i spectrum analiza frekventnog odziva ( RTB test lp & Hi-Fi News test lp, fr + pink noise ), stanje pocetno do 250pF + dodavanje 200pF. Ono sto ja vidim kao problem jeste vrlo ogranicena mogucnost tumacenja sa obicnim software-om i ovim prostim metodama ( bar za mene ). Postoji veca razlika ( dodavanjem kapaciteta ) na uvo u odnosu na snimanje fr opsega ( ili pink noise-a... dobije se prakticno isti rezultat kad se uradi spektrum analiza a to jedino mogu da uradim ). Sem toga ponasanje faze ne znam kako bi se uopste moglo videti sa postojecim software-om a takodje i vernost RIAA krivi... mislim da za to treba neki software koji je u stanju da obradi ovakve informacije, s tim da je shum samog racunara veliki dodatni problem. Ako neko moze i zeli, ja mogu da posaljem postojece snimke na tumacenje ili da napravim nove. Dajem dve fotke, 1 - RTB lp frek. opseg, 250pF, od 10KHz pa nadalje, linearni prikaz spektrum analize. 2 - RTB lp frek. opseg, 250pF + 200pF, od 10KHz pa nadalje, linearni prikaz spektrum analize.
 4. Taj kabl u nekom sistemu radi a u nekom ne... + subjektivni dozivljaj.
 5. IC za pocetak, promena kabla u rucki je u planu ali ne jos.
 6. Nije integrisan - kabl rucke i IC su zalemljeni na maloj pcb.
 7. Zaboravih pa se setio... mislim da oridji kabl 1210-ke nije los nego kad se promene ti kablovi ( rucka + IC ) izgubi se poseban Technics shmek koji ja inace ne volim... s obzirom da je u pitanju mehanicki aparat ne kapiram kako su drugacije mogli da uticu na zvuk ( kod gramofona ovog se to cuje znatno manje nego kod njihovih drugih aparata ali postoji ). Hvala
 8. Hvala --- Macura na ulazu ima RF filter 100pF/150R koji ne treba menjati ( s tim da se moze dodati kapacitet posebno ) + 7-10cm Dunavkove zice i konektori iz Kanibala... mislim da to nikako ne prelazi 150pF ( sam phono ).
 9. Evo materijala sa merenjem za citati : https://www.stereophile.com/content/what-difference-wire-makes deluje zanimljivo, nije njihovo klasicno stivo.
 10. Kako terminisana, msm sta je pravilna terminacija za ovakav kabl ?
 11. Da li mozda merio kapacitet na metar ? Razmisljam da napravim IC od Technics 1210-ke do phonoa... pa da znam ako znas ?
 12. Koliko da znate koji narandzasti se koristi - onaj deblji 8x2x2 ( ili 8x4x2 ) mislim da mu je oznaka.
 13. Ono malo iskustva sa promenom kapaciteta - prema preporuci proizvodjaca a stavljanjem kondenzatora u paralelu direkt na konektorima... za rezultat je uvek imalo povlacenje visokih tonova ( polystyren i silver mica ). Dodje do promene u prezentaciji... samo moram reci da je za mene to diskutabilna praksa ( cak iako gresim ). Dakle mozemo da diskutujemo o tome ali na kraju svako treba doneti odluku prema onome sto cuje u sistemu. Probao sam na Pointe-u, zadrzao do skoro, tu je imalo smisla radi popravke nekih percepiranih mana. Probao na Macuri - rekao ne, necu da dodajem sta god Shure preporucivao za V15/3. Sto se tice Ortofona imao sam 2M Blue i tvrdim da toj zvucnici ne treba vise od 200-250pF ( total ), samo se zatvori zvuk. Za dalje - pa planiram jos jedan phono i usput jednu napravu za promenu kapaciteta i otpora radi utvrdjivanja optimalnog zvuka ( za moja ushesa ).
×
×
 • Kreiraj novo...