Jump to content

NIXIE

Član
  • Broj sadržaja

    16019
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    127

Poslednji trofej

NIXIE je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O NIXIE

  • Rođendan 11/18/1962

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

18909 posetilaca

NIXIE's Achievements

Inventar foruma

Inventar foruma (9/9)

5.5k

Forumska reputacija

  1. Znaš da nemam. A i postoji lakša putanja. Ne bojim se ja rada, nego gledam ako se može lakše stići do istog rezultata. A i sklop taj je urađen bezveze. Krećeš od nekog previsokog napona i baviš se kerefekama da bi stigao do 24V ili 12V koliko ti treba za releje. Za to se lepo uzme onaj DC-DC konvertor, to se ne greje, malecko je i završava poso. Barem u ovom slučaju kad nema mesta. Kad ima mesta, onda mali trafo namenski, 78xx i to je to. U Whammy sam mogao uzeti samo dva sekundara pa sve sa njih napojiti i radilo bi. Ali nisam, nego su predviđeni posebni sekundari za zaštitu. Samo ko zna kad će taj trafo da stigne.
  2. Imam ja sličan sklop u pojačalu ko onaj iz prvog posta, duplo komplikovaniji, davno napravljen sa diskretnim elementima. Sve je tu zajedno na dve PCB složene na sprat, jedna iznad druge. I mali trafo, napajanje 24VDC, i otpornik za strujni limit u primaru, i dva tajmera vezana kaskadno i DC zaštita. Baš sam tada uložio puno truda da to napravim, nacrtam, napravim pločice i da sve radi kako je zamišljeno. Sprava ima i trimere za podešavanje vremena zadrške tajmera. Nego sad ne bih to tako radio.
  3. Ne petljam se u gramofone, jedan sam napravio od nule i to mi je dosta za ceo život. Ono što sam naučio vremenom, ako postoji prečica laganica, valja je iskoristiti.
  4. Ma ja bih uzeo ovo Dual 2 Channel UPC1237 Speaker Protection Board DIY Kit Boot Delay DC Protection WWW.EBAY.COM It adopts high quality 5A relay, suitable for most amplifier board, and can be installed directly in the chassis to save space. grec, jedan elektrolit i DC-DC konverter 50V/12V. Onda bi iseckao malo veze kontakata releja na ovoj zaštiti, odvojio ga od zvučnika i upotrebio tako da on pali one veće releje 12V, pošto ovaj čip to ne može. I za iljadu dinara rešio stvar.
  5. Lele. Radiće svakako i sa tim.
  6. Bolji je fake izgleda, manje se greje.
  7. Jedino da staviš dve špulne ne red pa da rade na 24VDC. Otpor svake je 75oma i struja 160mA. Znači za dve špulne redno imaš 150oma i struju 160mA. Trebaće jak otpornik za to da se skine sa višeg napona i namesti 24VDC na relejima. Ako je 38VAC taj slobodan namotaj treba da ima barem 250mA struje na raspolaganju. Ispravljen napon je oko 50VDC, potreban je otpornik 162oma i snage barem 11W da se na špulnama postigne 24VDC. Ja bih stavio dva otpornika 330oma 10W paralelno da ne budu mnogo vrući.
  8. Jesam, i zato se ne bih zezao sa tim nabadanjem otpornika, nego uzeo regulator 24VDC za rele 24VDC. Onda može špulna imati bilo koji otpor.
  9. Ili DC6-100V to DC5V/9V/12V/24V 2A Step Down Voltage Regulator Buck Converter Module WWW.EBAY.COM Fixed output 5V 9V 12V 24V,input 6-100V with overheat and overload shutdown protection. Am 14.04.2023 hat der Verkäufer die folgenden Angaben hinzugefügt 1 x Module. hope you could understand. Heat dissipation mode: natural heat dissipation.
  10. Recimo DC 2-60V to DC 2-34V Step Down (Buck) Voltage Regulator Power Adapter Converter WWW.EBAY.COM High efficiency synchronous buck, current up to 3A, low ripple. 45 In 1 Sensor. Support large load capacitor start, wide applicability, can be flushed super capacitor. Battery Protection Board. Multiple protection functions: UVLo/OCP/SCP/0TP/OVP.
  11. Imaš znači na raspolaganju AC38V, to ispravi, stavi neki filterski kondenzator recimo 2200uF 63V i nađi DC-DC konverter na ebaju da skineš to na 24VDC.
  12. Soft start i ja kažem ponekad. Mada pravi soft start je fazna regulacija napona, obično trijacima, lagano povećanje AC napona do nominalnog za elektromotore, grejače i tako to što vuče velike polazne struje.
  13. I za sve navedene zaštite, uzmi poseban mali trafojčić.
  14. I inrush current limiter je obavezan za takav trafo, tu nema zezanja a skoro ni pravog osigurača koji bi preživeo direktno uključenje.
  15. Kupi neku gotovu zaštitu, ima toga dosta.
  • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 15 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.2k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...