Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

kan042

Član
 • Content count

  695
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

2 Followers

About kan042

 • Rank
  Deda

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Mostar
 • Zemlja:
  Bosnia and Herzegovinia

Recent Profile Visitors

7030 profile views
 1. 'ebi ga, vidiš mi aFatara . Preteče me Alex debelo.
 2. Siguran sam da mu nije teško ali mogu i ja. Sigurno je već zatrpan pitanjima, pa malo da odmori. Da li je X3 odgovarujući? Ne znam s čim sve može pdf da se otvori a da ostane vektorski zapis.
 3. Ako je u pitanju verzija, mogu se fajlovi snimiti u starijoj verziji (X5, X3, ..) Ako je u pitanju aplikacija, možda snimiti neki pdf, wmf ili dwg. Corel ima dosta formata za izvoz fajlova ali za koju aplikaciju. Šta je to što većini odgovara tj. ima na PC-u?
 4. Fanatik Ima li novih momenata sa ostalim smrdibubama?
 5. Zgodno, hvala na odgovoru. Možda je moglo sa običnim LED da svi ulazi svjetle s malim intenzitetom a punim samo aktivni ulaz?
 6. Prekrasno. Malo me buni što sve 3 LED (kod preklopnika pretpostavljam) svijetle, čega su indikacija?
 7. Puno stvari je urađeno u drvetu i znatno dobilo na cijeni ali ništa na funkcionalnosti. Sve se svodi na estetiku i lijep ugođaj zbog materijala. Kakva je situacija za ovim mališanima, šta kažu stručnjaci? Onako laički, rekao bih da materijal ne igra bitnu ulogu a i svi su do sada tvrdili da MDF i iverica imaju prednost kao materijal za kutije. Kutije su rađene iz 2 dijela pa bih rekao da je problem pronaći takvu građu a posebno obrada. Ako stvarno nije neki zvučni dobitak izradom od drveta puno je jednostavnije i lakše raditi iz tanjih ploča špere, MDF ili čak iverice pa ih lijepiti. S lijepim furnirom dobit će se i atraktivan izgled.
 8. Ona prva kutija meni izgleda super, jedina zamjerka je boja. Mislim da je trebala ostati prirodna, samo mat bezbojni lak ili skroz svjetla lazura pa bezbojni lak, no to je stvar ukusa. Druga može dok se čeka prava kutija Najbolje pretražiti slike DIY pojačala po forumima i netu općenito, možda sine neka dobra i prihvatljiva ideja.
 9. Viđao sam na ovom i drugim forumima jako lijepe kutije koje sigurno nisu koštale previše novca. Ako hoćeš dobro i lijepo, usporedivo sa fabričkim, ne može da ne košta a sve je stvar dokle želiš da ideš. Hladnjaci mogu i polovni a i novi su već glavni dio kutije pa se može malo više potrošiti. Ne vidim potrebu raditi donju ploču na CNC pa ni gornju. I zadnja može ručno. Problem je pronači lim i nekoga da ga izreže poslije je lako nekim L ili sličnim profilima sve povezati. Prednja ploča može jednostavna ali ako se hoće baš dobra mora na CNC. Sa drvetom (ko može da nađe lijep komad) ili nekim drugim materijalom može i to dosta jeftino. Ne moraju se dijelovi kutija eloksirati, može se obojiti. Antic sprej boja izgleda dosta lijepo a ima je od crne pa skoro do aluminijum svijetle. Na kraju, dobro pojačalo u bilo kakvoj kutiji može malo i da čeka onu pravu.
 10. Mislim da može da se napravi dosta pristojna kutija za osjetno manje novca ali samo kome su dostupni materijali, alati i uslužne radionice za sve što ne možeš sam. Razlika u novcu se kompenzira sa dosta rada, gubitkom vremena i zaduživanjem konto usluga.
 11. Sretan rođendan Zero!
 12. Hvala na upozorenju, pripazit ću. Da nije kod prijatelja bio VUK?
 13. Uvijek sam s njim pravio pločice, tj. kad sam ga mogao nabaviti. Staviš ga manje a pločica se brzo nagriza. Do sada nije bilo buuum pa valjda neće ni od sada.
 14. Znam kako se najbolje uči Mučio sam se dosta vremena sa 3% i nekim frizerskim 12% jer nisam mogao nabaviti ovaj, izgubio skroz volju da pravim pločice. S onim frizerskim otpadao toner, katastrofa. Sad sam sretan k'o prase u blatu.