crni. Napisano Avgust 24, 2017 #1 Napisano Avgust 24, 2017 šta ima da čekam? ono što mi treba treba mi pa otvaram temu o stalcima daklem, trebaju mi stalci za novog ljubimca ljubimac je lep pa mu trebaju i lepi stalci, varijanta 1 je drvo i varijanta 2 je klasika, metal najviše bih voleo drvo kao što i proizvođač nudi (nebulozne cene), ali ako je problem uklapanje boje bio bih zadovoljan i metalnim ovo što vidite na slikama meni deluje dečije jednostavno, hoklica, bre...dajte predlog...gde, kako? stolar, gvožđar, neko sa foruma?
crni. Napisano Avgust 24, 2017 Autor #2 Napisano Avgust 24, 2017 zaboravih slike black coffe je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Avgust 24, 2017 #3 Napisano Avgust 24, 2017 Obisao Ikeu ? mozda ima i online katalog ili bravar u susednoj ulici
shonne Napisano Avgust 24, 2017 #4 Napisano Avgust 24, 2017 O Boze... sir Oliver je reagovao/la na ovo 1
crni. Napisano Avgust 25, 2017 Autor #5 Napisano Avgust 25, 2017 8 hours ago, Zen Mod said: Obisao Ikeu ? mozda ima i online katalog ili bravar u susednoj ulici ikee se nisam setio, moguće da imaju nešto, ali bih voleo da budu po meri zvučnika, istih dimenzija možda napravim i sam pa predstavim svoj prvi diy projekat
black coffe Napisano Avgust 25, 2017 #6 Napisano Avgust 25, 2017 9 hours ago, crni. said: zaboravih slike Probaj ove "hoklice" drvene samo sa Šiljcima prema gore . Naravno postavi nešto između kutija i šiljaka da se ne oštete pa da čuješ kako sviralu "sami" , bez utjecaja stalaka , pa onda ostale čarolije ? . Imaš slatke muke !. Bitno je da hoklice budu čim stabilnije ( čvršče) i da ti u ovoj varijanti dopuštaju puno varijanti pozicioniranja bez oštećenja poda . Kad im nađeš mjesto onda nađeš zadnje riješenje tipa materijal od kojeg će bit stalci . O ovoj temi ima puno mudrovanja ? al moje osobno mišljenje je da bi na kraju trebali čuti kako sviraju samo zvučnici , bez utjecaja stalaka i poda .Naravno da treba poslušati i druge varijante u smislu čim vjernijeg doživljaja .Sretno !. crni. je reagovao/la na ovo 1
parabolis Napisano Avgust 25, 2017 #7 Napisano Avgust 25, 2017 Jesu to zalihe iz "umiruceg" One hifi salona? Inace, divni zvucnjaci. Respect.
black coffe Napisano Avgust 25, 2017 #8 Napisano Avgust 25, 2017 Naravno ptostor je bitan , al to se podrazumijeva !.
Zverogušter Napisano Avgust 25, 2017 #9 Napisano Avgust 25, 2017 Sta u Ikei moze biti dovoljno dobro za ove kutije, no way, samo diy.
sir Oliver Napisano Avgust 25, 2017 #10 Napisano Avgust 25, 2017 Yusk Samo prilagodi oblik ploče tronožac je uvek stabilan
Ras Napisano Avgust 25, 2017 #11 Napisano Avgust 25, 2017 10 hours ago, crni. said: zaboravih slike Potraži na veb strani proizvođača njihovu filozofiju, ili možda odgovore na najčešća pitanja, zaboravio sam šta tačno beše. Parafraziraću ono što sam zapamtio o stalcima: da treba da budu stabilni i da se ne postavljaju šiljci na način da oštete finiš kutije. Harberth kutije izgledaju vrlo lepo i po mom mišljenju odgovaraju im stalci koji su pravougaonik u ravni fronta zvučnika, širine tačno da odgovaraju dimenzijama kutije, baš ovakvi kakve si postavio, bilo da su od drveta, bilo od metala. U bilo kojoj varijanti (metal, ili drvo) profil greda može biti i znatno deblji od ovih na fotografijama, npr. poput ovoga, a boja može biti crna, ili najsličnija finišu kutije. Video sam fotografiju zvučnika u tvom prostoru u drugoj temi i na tvom mestu bih izabrao crni metalni stalak sa tanjim gredicama. Nešto slično u ponudi ima i Kemp, po ceni koja nije baš niska. Pre konačne odluke o dimenzijama stalaka eksperimentiši sa visinom kutije u tvom prostoru sa mesta za slušanja. Lepa kupovina, neka je sa srećom! crni. je reagovao/la na ovo 1
grone Napisano Avgust 25, 2017 #12 Napisano Avgust 25, 2017 Najbolje nadji stolara, to je prosto napraviti, nece ti kostati mnogo... Fly carpenter je reagovao/la na ovo 1
ab Napisano Avgust 25, 2017 #13 Napisano Avgust 25, 2017 29 minutes ago, Ras said: Potraži na veb strani proizvođača njihovu filozofiju, ili možda odgovore na najčešća pitanja, zaboravio sam šta tačno beše. Parafraziraću ono što sam zapamtio o stalcima: da treba da budu stabilni i da se ne postavljaju šiljci na način da oštete finiš kutije. Harberth kutije izgledaju vrlo lepo i po mom mišljenju odgovaraju im stalci koji su pravougaonik u ravni fronta zvučnika, širine tačno da odgovaraju dimenzijama kutije, baš ovakvi kakve si postavio, bilo da su od drveta, bilo od metala. U bilo kojoj varijanti (metal, ili drvo) profil greda može biti i znatno deblji od ovih na fotografijama, npr. poput ovoga, a boja može biti crna, ili najsličnija finišu kutije. Video sam fotografiju zvučnika u tvom prostoru u drugoj temi i na tvom mestu bih izabrao crni metalni stalak sa tanjim gredicama. Nešto slično u ponudi ima i Kemp, po ceni koja nije baš niska. Pre konačne odluke o dimenzijama stalaka eksperimentiši sa visinom kutije u tvom prostoru sa mesta za slušanja. Lepa kupovina, neka je sa srećom! Harbeth_Često_postavljana_pitanja.pdf crni. je reagovao/la na ovo 1
Ras Napisano Avgust 25, 2017 #14 Napisano Avgust 25, 2017 16 minutes ago, ab-Co-axial said: Harbeth_Često_postavljana_pitanja.pdf To je dokument. Hvala!
crni. Napisano Avgust 25, 2017 Autor #15 Napisano Avgust 25, 2017 baš korisne stvari...hvala ljudi black coffe je reagovao/la na ovo 1
crni. Napisano Avgust 25, 2017 Autor #16 Napisano Avgust 25, 2017 bio jedan majstor iz zemuna, svi sa fifija pravili stalke kod njega...meni pravio stalažu za uređaje...odličan majstor a ja ne mogu da se setim kako se zove i koji mu je broj telefona...jel neko zna?
Doktor Napisano Avgust 25, 2017 #17 Napisano Avgust 25, 2017 On 8/24/2017 at 11:09 PM, crni. said: šta ima da čekam? ono što mi treba treba mi pa otvaram temu o stalcima daklem, trebaju mi stalci za novog ljubimca ljubimac je lep pa mu trebaju i lepi stalci, varijanta 1 je drvo i varijanta 2 je klasika, metal najviše bih voleo drvo kao što i proizvođač nudi (nebulozne cene), ali ako je problem uklapanje boje bio bih zadovoljan i metalnim ovo što vidite na slikama meni deluje dečije jednostavno, hoklica, bre...dajte predlog...gde, kako? stolar, gvožđar, neko sa foruma? Predlog kazes ? Dobio si Harbeth zv. kutije na x-tra popustu ? Gratz ! I sta sad' ? Da se izjajarish za neki dunsteraj ? Sve si video, cuo na ovoj temi, ali ti je ponajbolje opet traziti, kupiti, adekvatne stalke takodje na popustu. Ili . . . pravi kod stolara, shustera, metalostrugara, kogavec to . . . pa onda razmeni ovde sa nama tvoje licne utiske sa tim hoklicama/shamlicama kao one stoje, imaju sinergiju , zvuce, nezvuce sa tvojim novim kutijama. Ukratko - prosto je sve to. Sta kazu papiri, specifikacije. merenja , etc . . . .
black coffe Napisano Avgust 26, 2017 #18 Napisano Avgust 26, 2017 21 hours ago, crni. said: baš korisne stvari...hvala ljudi Smisao foruma da se na osnovu osobnog iskustva podijele i obrazlože činjenice ? . A onaj kome su komentari upućeni ima izbor da ih primijeni ili ne ? . Uglavnom , većina je hedonista ( što je u redu) . Al ipak audiofilski živac nas tjera na neakve standarde , pa neka bude tako ? . vladd je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano Avgust 26, 2017 #19 Napisano Avgust 26, 2017 Pa sad, ako je na Harbethu primenjena tehnologija "tankog zida", i propustanja korisnih rezonanci, svakako da mora da obrati paznju na stalke, da ne napravi negativan efekat. Ja bih u tom slucaju, pazio da se zvucnik na stalak naslanja samo coskovima, a ne celom donjom povrsinom kutije. Ostatak stalka je stvar stetike, dizajna, kolicine novca.. crni. and black coffe je reagovao/la na ovo 2
predragm Napisano Avgust 26, 2017 #20 Napisano Avgust 26, 2017 Možda ovi? http://www.kupujemprodajem.com/Maja-stalci-49663926-oglas.htm?filter_id=17821991
crni. Napisano Avgust 26, 2017 Autor #22 Napisano Avgust 26, 2017 baš tako, ovi zvučnici traže vazduha oko sebe, zato proizvođač i preporučuje takve stalke ali šta ti je naš čovek...pitam stolare da mi se naprave stalci, takvi i takvi, takoreći hoklica a oni će kao jedan: - ma to vam je prosto, začas ćemo mi to...koliko komada? - dva komada - aha dobro...a što da vam bude bušno, da nema ploču odozgo? zašta će vam to? - pa znate, to mi je da stavim zvučnik i zato je neophodno da se dobro uradi i da bude stabilno - aaaa zvučnik? e pa gospodine, znate šta? to će vam izaći 150e - kako bre 150e? pa to su dve šamlice - pa nije isto...znate ovo, pa znate ono kako stolari tako i bravari, da poludiš no, idemo dalje... black coffe je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah