Zflazar Napisano April 21, 2017 #1 Napisano April 21, 2017 pitam znalce, da li je neko ovako nešto probao sa 15" Tannoyima i koliko bi bilo komplikovano ovakav lavor napraviti na CNC-u od nekog MDF? Naravno ne od jednog komada nego od 4 modula koji bi se sklapali u "X" fazonu gledajući spreda... ...nadalje da li ima neko taki CNC...? ...pitanje je za sad rekreativnog karaktera...
Woland Napisano April 21, 2017 #3 Napisano April 21, 2017 Ne treba CNC, to se radi od savitljivog špera.. znam jednog što ume a i radio je takve stvari
Zen Mod Napisano April 21, 2017 #4 Napisano April 21, 2017 Doco , ne pazis na casu ....... polazni info imas ovde , sta mo'z ocekivati ..... mada kao i uuvek kod citanja , probaj malo i izmedju redova ovi cika je vec bio pominjan http://truefi.blogspot.rs/2015/03/the-tannoy-15-enclosure-for-enthusiast.html orna kao na Westminster ako bi vece , lako je Tractrixati .......... nego , imajuci direktno iskustvo sa Tann na OB , racunaj da ce ti trebati bass helper , bez obzira na velicinu prostorije i bez obzira na obicajni SPL
Zflazar Napisano April 21, 2017 Autor #5 Napisano April 21, 2017 čitao ja to štivo sa kutijom na izvlačenje otpozadi nego nisam još video kao kod Oleg Rullit-a da je neko tako lepo-za-oko iskoristio celu prednjinu za ram zvučnika sa ornu Moja slušaonica na žalost zbog specifičnog tlocrta ne podržava OB koncept ni na koji način zbog nepostojanja ćoškova/zadnjih zidova za isti. ...jedino ako rešim kako da smestim vrata ili krevet u zvučnik
Zen Mod Napisano April 21, 2017 #6 Napisano April 21, 2017 jbga , bila iskrivljena ili ravna , to mu dodje OB , pa tako moras i da tretiras bass podrucje po velicini gledano , orna mu ga preuzima ne nize od 200Hz ono , da se deklarisem , i Tata bi , Sine Zflazar je reagovao/la na ovo 1
ZZZ Napisano April 21, 2017 #7 Napisano April 21, 2017 Odavno postoji takav dizajn. Pogledati Western electric stare kabinete i front-horne.
ZZZ Napisano April 21, 2017 #8 Napisano April 21, 2017 tu je najveci problem odrediti dimenzije jednog "lista" koji kada se savije sa ostala 3 komada mora činiti celinu koja je neka tipična horna. U ovom slučaju to je najverovatnije neka Tractrix horna. To je pitnje a ne odmah CNC. I tu je Wooland u pravu lakse se saviju sperke preko pripremljenih nosača. Ako neko hoće da pravi neka mi se javi da izračunam i pošaljem dimenzije listova... ALI to je veliko. Na fotografijama se čini manje zbog toga sto je radionica velika i visoki su plafoni... Zen je u pravu i to nece dobro raditi ibez neke podrske u bas odručiju. A tu preporučujem dizajn iz istog perioda i isto OB
sir Oliver Napisano April 21, 2017 #10 Napisano April 21, 2017 Gde mislite bre da turite te skalamerije? Što volim što imam malečke. BTW Setih se nekog Japanca koji je od kamina napravio horne. U dimnjak na tavan stavio zvučnik pa zvuk ide nadole i izlazi kroz kamin u sobu. Bilo u nekom časopisu. Nisam kasnije vidjevao na šinternetu. Zflazar je reagovao/la na ovo 1
Zflazar Napisano April 21, 2017 Autor #11 Napisano April 21, 2017 planiram da je turim jednog dana tamo gde bih turio i sebe jednog dana u lepoj starosti: u renovirano potkrovlje koje bi ( za sad samo u mojim snovima) otkupio od ostalih stanara i koje ima dimenzije 18x12m. I koje u sweet-spotu nema fotelju nego tučanu kadu sa lavovskim nogama i malim paravanom, da ne bude sve veeeeliko Woland and skrstic je reagovao/la na ovo 2
sir Oliver Napisano April 21, 2017 #14 Napisano April 21, 2017 Treba 200 kvadrata zagrejati, ozvučiti,...
prophet Napisano April 21, 2017 #16 Napisano April 21, 2017 planiram da je turim jednog dana tamo gde bih turio i sebe jednog dana u lepoj starosti: u renovirano potkrovlje koje bi ( za sad samo u mojim snovima) otkupio od ostalih stanara i koje ima dimenzije 18x12m. I koje u sweet-spotu nema fotelju nego tučanu kadu sa lavovskim nogama i malim paravanom, da ne bude sve veeeeliko [emoji4] Ti bre ko Maksimilijan[emoji1]
Woland Napisano April 21, 2017 #18 Napisano April 21, 2017 Lazarus Maximilianus ilitiga: Bog je pomogo ali u pm pomogo.. nači tavanus or bust
Zflazar Napisano April 21, 2017 Autor #20 Napisano April 21, 2017 30 minutes ago, Woland said: Lazarus Maximilianus ilitiga: Bog je pomogo ali u pm pomogo.. nači tavanus or bust da, to mi je san prophet je reagovao/la na ovo 1
ZZZ Napisano April 22, 2017 #21 Napisano April 22, 2017 Evo planovi za Western Electric TA-7331 LF jedinicu крокодил and Zflazar je reagovao/la na ovo 2
prophet Napisano April 22, 2017 #22 Napisano April 22, 2017 da, to mi je san [emoji4] Like za biblioteku.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah