Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Колко високо. Като прът за знаме. Мoже ли фотограф да направи няколко снимки отзад ?:D

Napisano
21 hours ago, 100 said:

Колко високо. Като прът за знаме. Мoже ли фотограф да направи няколко снимки отзад ?:D

Фотографијата е направена од Георги Раичев Цветков / ски / не од Северна Македонија, ги има најдобрите! 

14 hours ago, NIXIE said:

Daj slike od pozadi, da vidimo kablove. :ph34r:

Ova tvoja želja me koštala dizanja utega, ukupne težine 440 kg. /220 u jednom smjeru/! 

OtZad.thumb.jpg.41beadbda7c2938f9b54c1925d51096b.jpg

Napisano
pre 35 minuta, jororaitchev reče

Фотографијата е направена од Георги Раичев Цветков / ски

Знаех, че имаш частен фотограф. Сбогом.

Napisano
pre 42 minuta, jororaitchev reče

Ova tvoja želja me koštala dizanja utega, ukupne težine 440 kg. /220 u jednom smjeru/! 

Nisam baš mislio da sve vadiš napolje, pola tone skoro. :D  Nego par slika i napišeš šta imaš od žica. 

Napisano
44 minutes ago, NIXIE said:

Stvarno nisam mislio da vadi uređaje, nego da vidim od pozadi zvučnike. I da kaže čime su povezani na pojačalo.

#112    Zasad samo toliko, večeras - više....

Napisano
7 hours ago, NIXIE said:

Nisam baš mislio da sve vadiš napolje, pola tone skoro. :D  Nego par slika i napišeš šta imaš od žica. 

Jasno vam je da mi srpski nije maternji jezik, kada postavljate pitanje, dobro je biti konkretan, inače dolazi do nejasnoća i zbunjujućih situacija. 
Bilo bi dobro, pri postavljanju pitanja autoru teme, pregledati njegovu objavu, moguće je da je odgovor negdje, pogotovo u dužim objavama. U svakom slučaju, dobro sam vježbao, hvala! 
Moji zvučnici nemaju leđa, njihova veza je ova; 

zad.jpg.a6540d90616fd45959294a8525c20e38.jpg

dolna.jpg.39a7ecae55cc55756cbbfcb2cebd4e75.jpg

Zvučnik i baza - 92 kg., naprezao bih se puno manje.     #81

Kabeli su;

-Wire Supra-EFF-I , QED PerformanceXT25Bi- Wire,

Za stražnje zvučnike;

High Definition OFC Loudspeaker cable 2x4mm2

nacrtana u metalnom crijevu, zbog stropnog grijanja, vidi se na poziciji, #42 / treća fotografija / u sredini - crna linija.

Ovo je grafika filtera, mogu je mijenjati elementima više klase, ali za meme to nije potrebno;

H-R-.jpg.fbdb532432a2786c6e5c69f2b4c62aa9.jpg

Odgovaram na pitanje o učinku kabela.

Napisano

Moj plan je da predjem na Supra kablove...u planu je i taj Supra EFF. Reci mi kako se to cuje u odnosu na druge kablove?

Napisano
pre 25 minuta, jororaitchev reče

Moji zvučnici nemaju leđa, njihova veza je ova; 

Zanimljivo ali mislim da nije mnogo praktično ako su tako teški zvučnici. Obzirom na taj oblik pozadi,  vidim da i nije bilo nekog drugog izbora.

Kvalitet završne obrade je stvarno vrhunski.

Napisano
12 minutes ago, shonne said:

Moj plan je da predjem na Supra kablove...u planu je i taj Supra EFF. Reci mi kako se to cuje u odnosu na druge kablove?

Moj odgovor, neće vam se svidjeti, kupujem samo najkvalitetnije kablove / kako mi budžet dozvoljava / a o drugim kabelima nemam dojmova. S QED-om je bio veliki hit, više ga ne proizvode, jer mu je cijena puno niža od kvalitete. Ovo je kabel sa smjerom povezivanja!

Napisano
16 minutes ago, NIXIE said:

Zanimljivo ali mislim da nije mnogo praktično ako su tako teški zvučnici. Obzirom na taj oblik pozadi,  vidim da i nije bilo nekog drugog izbora.

Kvalitet završne obrade je stvarno vrhunski.

Hvala na ocjeni!

Oduvijek sam bio u svojim projektima za dizajn faznog izmjenjivača i priključke na zvučnik koji bi bili s donje strane , nije lako implementirati - činjenica!

Napisano
1 hour ago, jororaitchev said:

Moj odgovor, neće vam se svidjeti, kupujem samo najkvalitetnije kablove / kako mi budžet dozvoljava / a o drugim kabelima nemam dojmova. S QED-om je bio veliki hit, više ga ne proizvode, jer mu je cijena puno niža od kvalitete. Ovo je kabel sa smjerom povezivanja!

Znaci EFF je najkvalitetniji kabli?

Napisano
pre 1 sat, shonne reče

Moj plan je da predjem na Supra kablove...u planu je i taj Supra EFF

Veću promenu će da osetiš od naponskih Supra LoRad SPC -na DAC i Preamp pogotovo (nego od interkonekta)

supra.jpg

Napisano (izmenjeno)
14 minutes ago, Miko said:

Veću promenu će da osetiš od naponskih Supra LoRad SPC -na DAC i Preamp pogotovo (nego od interkonekta)

supra.jpg

Uzecu toliko, da cu sve da stavim LoRad i amp...cak i za letvu je u planu. 

Izmenjeno od shonne
  • 7 months later...
Napisano

Moja nova akvizicija;

D-AVR.thumb.jpg.c5610b502de2f06d404f140b70a9b48f.jpgi moj novi uređaj za zaštitu i osiguranje rada elektronike;PowerWalker.thumb.jpg.7d8a4d375dbd3f54c4d2be3bb2c4c8d8.jpg

Razlog za kupnju UPS-a u mom domu su problemi s napajanjem; česti nestanci struje, oko 1/5 do 3 sata, problemi sa stabilnošću napona tijekom grmljavinskog nevremena. Zaustavio sam se kod njemačke tvrtke "Schneider Electric", oni su na bugarskom tržištu prisutni više od 25 godina, uključujući i izgrađene proizvodne pogone. S pokretanjem UPS-a počeli su problemi - užasna buka ventilatora iznad 64 dB. prava vršalica, dosadno, iritantno plavo svjetlo na LSD displeju!

U-1.thumb.jpg.b6a87a36222f52bb1daf197902bcaad4.jpg

Zapravo, mogao bih vratiti UPS, ali stroj ima vrlo dobre karakteristike - čisti invertirani sinusni val, zaštitu od prenapona i padova napona, mogućnost daljinskog upravljanja i 90 minuta autonomnog napajanja s ispravnim pojačalom, prijemnikom i TV-om.
Odlučio sam zamijeniti ventilatore, naravno  gubim garanciju, ali nisam previše zabrinut zbog toga, bolje je od odvratne buke.
Otvorio sam stroj i ustanovio da takvu konstrukciju nisu mogli napraviti njemački inženjeri, dapače, takve elementarne greške u izradi arhitekture matične ploče i njenog hlađenja mogao je napraviti neki mediokritetski um!
Nedostatak dovoljno prostora zbog matične ploče naveo je proizvođača da ugradi dvije različite vrste ventilatora, usisni 70x70x15mm i ispušni 80x80x25mm!
Buka kod ovog rješenja već je strukturno ugrađena u proizvodnju proizvoda, neprihvatljiva je razlika u količini ulaznog i izlaznog zraka!
Naravno, tehničkih podataka o samim ventilatorima nema /čak ni na službenim stranicama u Tajvanu/, njihova instalacija je direktno na kućište sa vijcima, jednom riječju - užas!
Na fotografiji vidite /označio sam crvenom bojom/ razlog postavljanja malog i uskog ventilatora, ima dovoljno prostora za postavljanje elemenata na način da se može ugraditi normalan ventilator - idiotska odluka!

U-2.thumb.jpg.4e563f9d5227169a1b62c593d19f5388.jpg

Na sljedećoj slici; Žuta linija - tvornički ventilatori. Plava linija - setovi za nove obožavatelje. Zelena linija - novi "Low Noise" ventilatori;

U-3.thumb.jpg.acf1db2bbbc6f8a5b1e6d04cef1e61e0.jpg

I jednostavno rješenje - izrezivanje metalne prednje ploče, povlačenje ventilatora u prednjem smjeru i ... imamo par ventilatora u stroju s istim parametrima, 80x80x25 mm s bukom od 24 dB;

, ;U-4.thumb.jpg.2dbfd97697e2fdf893cc6d59455f3e13.jpg

Napisano

Da završim temuU-5.thumb.jpg.af14f59aa9b958e6b45d42a173fe8752.jpg

Kad sam testirao nove ventilatore na baterije, zaslon je bio plav, ali kad sam UPS uključio u struju, postao je crven s porukom o pogrešci ventilatora. Otpor novih ventilatora je drugačiji i softver to javlja kao sistemsku grešku, vidjet ću mogu li preko svog računala ući u njegov servisni izbornik da popravim grešku, ali ako ne mogu - nema problema, evo što izgledat će;

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...