BANAT Napisano Juče u 21:02 Autor #772 Napisano Juče u 21:02 (izmenjeno) Mahamour - Mieluță Bibescu - Potpuriu Izmenjeno Juče u 21:06 od BANAT
vbraca Napisano pre 14 časa #773 Napisano pre 14 časa Sinoc sam bio na koncertu benda "Zasto Kafka?" u okviru Cuka festa. Svirala su za jedno vece tri benda, ali samo Kafka je zavredio da se o njemu prica. Gotovo nista nisam znao o tome sta sviraju i to je uvek najbolje. Bend je izvodio autorske kompozicije, ne znam cije su, jer to nisu isticali. Mozda su zajednicki rad, jer su tako homogeni i svako odlicno radi svoj deo posla. Ovaj kvartet je prepun energije i ideja, tako da konacno pokrecu jazz fusion u nekom novom, svom pravcu. Pravo su osvezenje. Tu ne mislim na nasu scenu, koje gotovo da nema, vec treba ih gledati u svetskim razmerama. Bubnjar Aleksa Millijanovic je jedan od najboljih bubnjara mladje generacije, ako ne i najbolji, mada je jako skroman i ne voli da se tako prica o njemu. Izuzetno je precizan, ima odlican udarac, savrsenu tehniku i dinamiku kojom vlada od tihih deonica do fortisima. Mozda ste ga ranije culi u grupi "EJO". Basista Sinisa hadzi-Antic, je za mene novost, iako je rekao bih najstariji u bendu. Jako dobar ton, nema potrebu za samoisticanjem, sto je problem mnogih basista, da presviravaju kompoziciju. Koristi vokoder, da dodatno zacini nastup, ali i sa njim ne preteruje, vec je sve u savrsenom skladu kompozicije. Gitarista Luka Malko, mislim da je najmladji, iako ima brkove, je muzicar izuzetne klase, ne samo za svoje godine. Njegova sola su tehnicki doterana, a opet neocekivana i lucidna. Pred njim je sjajna karijera. Klavijaturisti nisam zapamtio ime, ali skoro me neko nije podsetio na najbolje svirace na dirkama, a tu mislim na svetsku klasu. Momak to sjajno radi, improvizacija na visokom nivou. Sve u svemu, vise volim da kritikujem, nego da hvalim, jer smatram da iz kritike mora proizaci novi kvalitet. Medjutim, sinoc su me ostavili bez toga, imao sam samo reci hvale i pozeleo sam im uspehe koji moraju doci, jer su u svakom pogledu izuzetni. Mozete ih naci na digitalnim platformama, na YT, a imaju i izdat CD. Slobodno se i vi zapitajte, u ovim vremenima, "Zasto Kafka?".
Zen Mod Napisano pre 9 časa #774 Napisano pre 9 časa o je! imamo i mi naseg Kafku ovde 0WAF, Kafka mu je radno ime kad luta Jevropama
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah