Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Mahamour - Mieluță Bibescu - Potpuriu

Izmenjeno od BANAT
Napisano

Sinoc sam bio na koncertu benda "Zasto Kafka?" u okviru Cuka festa. Svirala su za jedno vece tri benda, ali samo Kafka je zavredio da se o njemu prica. Gotovo nista nisam znao o tome sta sviraju i to je uvek najbolje.

Bend je izvodio autorske kompozicije, ne znam cije su, jer to nisu isticali. Mozda su zajednicki rad, jer su tako homogeni i svako odlicno radi svoj deo posla. Ovaj kvartet  je prepun energije i ideja, tako da konacno pokrecu jazz fusion u nekom novom, svom pravcu. Pravo su osvezenje. Tu ne mislim na nasu scenu, koje gotovo da nema, vec treba ih gledati u svetskim razmerama.

Bubnjar Aleksa Millijanovic je jedan od najboljih bubnjara mladje generacije, ako ne i najbolji, mada je jako skroman i ne voli da se tako prica o njemu. Izuzetno je precizan, ima odlican udarac, savrsenu tehniku i dinamiku kojom vlada od tihih deonica do fortisima. Mozda ste ga ranije culi u grupi "EJO".

Basista Sinisa hadzi-Antic, je za mene novost, iako je rekao bih najstariji u bendu. Jako dobar ton, nema potrebu za samoisticanjem, sto je problem mnogih basista, da presviravaju kompoziciju. Koristi vokoder, da dodatno zacini nastup, ali i sa njim ne preteruje, vec je sve u savrsenom skladu kompozicije.

Gitarista Luka Malko, mislim da je najmladji, iako ima brkove, je muzicar izuzetne klase, ne samo za svoje godine. Njegova sola su tehnicki doterana, a opet neocekivana i lucidna. Pred njim je sjajna karijera.

Klavijaturisti nisam zapamtio ime, ali skoro me neko nije podsetio na najbolje svirace na dirkama, a tu mislim na svetsku klasu. Momak to sjajno radi, improvizacija na visokom nivou.

Sve u svemu, vise volim da kritikujem, nego da hvalim, jer smatram da iz kritike mora proizaci novi kvalitet. Medjutim, sinoc su me ostavili bez toga, imao sam samo reci hvale i pozeleo sam im uspehe koji moraju doci, jer su u svakom pogledu izuzetni.

Mozete ih naci na digitalnim platformama, na YT, a imaju i izdat CD.

Slobodno se i vi zapitajte, u ovim vremenima, "Zasto Kafka?".

Napisano

o je!
imamo i mi naseg Kafku ovde

0WAF, Kafka mu je radno ime kad luta Jevropama

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...