Zflazar Napisano Mart 9, 2016 #1893 Napisano Mart 9, 2016 Malo kremastije i uglađenije posle ručka...
Zflazar Napisano Mart 9, 2016 #1894 Napisano Mart 9, 2016 ...u nastavku Chopin i Pogorelić, kog volim kao pijanistu i kao brata zbog onog efekta interpretacije gde uvek imam utisak kao da melodija i pratnja (leva i desna ruka) imaju kašnjenje par milisekundi što daje dodatnu dramatiku, raskoš i ludilo njegovim klavirskim interpretacijama...Na žalost nemam/ne znam da li je izašlo na vinilu/ njegova interpretacija Listove sonate u h-molu, koju je snimio za matični Deutsche Grammophon, ali imam to na cd-u kod brace, pakao od muzike, na dobrom sistemu posle toga puštaš samo prašinu umesto muzike da se skuplja dan-dva. Da se ne kvari. https://www.discogs.com/Franz-Liszt-Alexander-Scriabin-Ivo-Pogorelich-Liszt-Sonate-H-Moll-Sonata-In-B-Minor-Scriabin-Klavier/release/1015040 Woland je reagovao/la na ovo 1
Woland Napisano Mart 9, 2016 #1896 Napisano Mart 9, 2016 ...u nastavku Chopin i Pogorelić, kog volim kao pijanistu i kao brata zbog onog efekta interpretacije gde uvek imam utisak kao da melodija i pratnja (leva i desna ruka) imaju kašnjenje par milisekundi što daje dodatnu dramatiku, raskoš i ludilo njegovim klavirskim interpretacijama...WP_20160309_16_16_10_Pro.jpg Na žalost nemam/ne znam da li je izašlo na vinilu/ njegova interpretacija Listove sonate u h-molu, koju je snimio za matični Deutsche Grammophon, ali imam to na cd-u kod brace, pakao od muzike, na dobrom sistemu posle toga puštaš samo prašinu umesto muzike da se skuplja dan-dva. Da se ne kvari. https://www.discogs.com/Franz-Liszt-Alexander-Scriabin-Ivo-Pogorelich-Liszt-Sonate-H-Moll-Sonata-In-B-Minor-Scriabin-Klavier/release/1015040 Imao sam sreću da jesenas budem u Novosadskoj Sinagogi na koncertu Kemala Gečića, izvodio je Listove Transcedentalne Etide. Od tada tragam za ovim snimkom: nije izdat na ploči (izvinjavam se na zloupotrebi teme), nema ga na torentima, nema ga nigde Ali, zato ima Lazara Bermana sa istim programom:
paja959 Napisano Mart 10, 2016 #1897 Napisano Mart 10, 2016 Sun Ra....Space is the place.... http://www.thevinylfactory.com/vinyl-factory-news/radio-france-record-collection-sale/ odgeldati video sa Madlib-om..iscupa covek neki LP od Sun Ra (izmedju ostalog)..
grozni Napisano Mart 11, 2016 #1898 Napisano Mart 11, 2016 uzivam u slobodnom danu Dave Grusin, Lee Ritenour, Diane Schuur, Dave Valetine uzivo
skrstic Napisano Mart 11, 2016 #1899 Napisano Mart 11, 2016 Kad bi nabavio gramofon mislim da bi bilo vako. (Klikni da lepo vidiš), ili ili
grozni Napisano Mart 11, 2016 #1900 Napisano Mart 11, 2016 MIslim da moju telesinu ne zasluzuje ni jedan gramofon. Cak ni Tehniks
grozni Napisano Mart 11, 2016 #1901 Napisano Mart 11, 2016 2001 a space odissey... 1973, prvi print, Italijanski doduse, odlicno stanje Zflazar and Woland je reagovao/la na ovo 2
paja959 Napisano Mart 11, 2016 #1902 Napisano Mart 11, 2016 kid-spinning-on-turntable.gif Kad bi nabavio gramofon mislim da bi bilo vako. (Klikni da lepo vidiš), ili s-l500.jpg ili a0963c8e463e7d2f2f0822494dffbb5c.jpg ovo se zove predubedjenje..materijalne posledice mogu i da kostaju dosta (mislim,posledica takvog pristupa)..nebitno o cemu,kojem proizvodu,cenovnom segmentu i firmi da se radi..uzdaj se u svoje kljuse,vise vredi no tudje
Zflazar Napisano Mart 11, 2016 #1903 Napisano Mart 11, 2016 2001 a space odissey... 1973, prvi print, Italijanski doduse, odlicno stanjeGrozni, vidiš kako se vremena menjaju, nekad se išlo u Trs(t) po najlon(ke) a sad po vinil Bravo za Odiseju! Video u Bg u bivšem Mamutu reprint Groznice subotnje večeri, mislim da ću pokupiti sledeći put. Onda oblačim zvoncare i disko-kuglu...
grozni Napisano Mart 11, 2016 #1904 Napisano Mart 11, 2016 Obuko bi i ja skafander, al mi nesto tesan... Ovaj ovde i pre isao u Trst za vinile. Zbog ploca sam jednu zimu prezimio u starkama. Davno bilo. ajd sad malo Dino Saluci, divno za ovj grozni dan Woland je reagovao/la na ovo 1
paja959 Napisano Mart 11, 2016 #1907 Napisano Mart 11, 2016 @Woland.bravo za Love,devotion&surrender ploca koja me je tada uputila na Coltrane-a,"A love supreme",koji je sredinom '70 kupljen u Trstu,na nekoj sverckomerc turi,u "Ricodi"-u.. ..ja slusam sad ovo,koja koincidencija,isto Coltrane.."Ascension" meni muzicki peak,ne samo Coltrane-a,vec i onako sire..tu se svi razduvavaju,stvaraju jedan muzicki univerzum,koji nije prevazidjen ni za proteklih cca 50 godina,otkako je to snimljeno.. zbogom pameti za sada
Woland Napisano Mart 11, 2016 #1908 Napisano Mart 11, 2016 Imao sam sreće - ploča kao da nije slušana.. Britansko izdanje iz 70-tih. Ja sam krenuo da osluškujem preko rokenrol tarabe posle McLaughlinovog Electric Guitarista
grozni Napisano Mart 11, 2016 #1909 Napisano Mart 11, 2016 Meni to isto bila kultna ploca. Kad procitas ko sve ucestvovao na elektrik gitaristu, padnes mrtav
paja959 Napisano Mart 11, 2016 #1910 Napisano Mart 11, 2016 Imao sam sreće - ploča kao da nije slušana.. Britansko izdanje iz 70-tih. Ja sam krenuo da osluškujem preko rokenrol tarabe posle McLaughlinovog Electric Guitarista Meni to isto bila kultna ploca. Kad procitas ko sve ucestvovao na elektrik gitaristu, padnes mrtav John McLaughlin/Mahavishnu "Between nothingness&eternity" mi je isto kljucni momenat,prema jazzu u mladalackim danima..nakon Shakti "I",taj "elektricni gitarista",je kod mene prosao,parkticki nezapazeno
Doktor Napisano Mart 13, 2016 Autor #1911 Napisano Mart 13, 2016 Fancy izdanje. Samo za tube freak-ove. Ekskluzivno 180 gr. vinil izdanje. Veoma korektno izvodjenje Mozart-ove "Male nocne muzike" i "Divertimenta" od strane Kamernog filharmonijskog orkestra Poljske - Sopot ( dir. Wojcieh Rajski ). Izdavacka kuca TACET ( Nemacka ) 2005. Snimano sa 2 Neumann M49 cevna mikrofona ( 1949 god. ). Meni licno najinteresantnije u samom procesu snimanja/mixovanja/ostalog su : " Ortofon DSSS cutter head with Ortofon feedback amplifier (1962)".
skrstic Napisano Mart 13, 2016 #1913 Napisano Mart 13, 2016 2001 a space odissey... 1973, prvi print, Italijanski doduse, odlicno stanje Išo da čujem. Ovo zvuči sasvim drugačije.
Doktor Napisano Mart 13, 2016 Autor #1914 Napisano Mart 13, 2016 Nakon dobijene inspiracije, tj. "input"-a, krenulo se iz ovog reda police, pa redom. Trenutno na gramofonu B strana : Amplifikacija : RIAA + SUT : VPI + skrinja od Ortofon Rohmann zvucnice : GRP Vinyl Label - taman dusu dao za ovo nedeljno tmurno popodne.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah