Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Volim 1210 ali ovoliki hajp je neverovatan... Navodno kućni uslovi a ima DJ mat i DJ glavu haha :) Pa ako za ovaj traži 850 ja moje ne dam ispod 1500 :) :) :) (po komadu)

46885457_2015763968469151_8874397422839660544_o.jpg

Vrhunski gramofon Technics SL-1210MK2 iz licne kolekcije
€850
Kotor, Montenegro

Technics SL-1210MK2...Neznam dali moze biti bolje ocuvan.Koriscen u kucne uslove.Drugi vlasnik.Nista dirano,mjenjano,tuningovano i slicno.Sa gramofonom ide sve ovo sa slike.Igla i glava Ortofon Concord Elektro i odlican klamp.Cijena je 850e.Moze kompezacija do 350e.Gramofon se moze pogledat u nasoj Slusaoni

Napisano

možda čovek voli kućnu disko atmosferu :)

ti 1210 gramofoni dostigli neverovatne cene a ni jedan nije sigurica

Napisano

Širok pojam je - dobro, tj. dobri gramofoni.

IMO - za 850 ojra i nema baš nešto tih "dobrih".

Dodatno - novo ili polovno.

Još na to dodatno - samo gramofonska baza ili i tu da ide i gram. ručica ?

Napisano

pa diy

uz strpljivo ronjanje , dodje se do baze koja se prepravi manje ili vise

na isti nacin dodjes do rucke

koliko primera , da ne pominjem Altmanovu demonstraciju sile , gde je najskuplji element Harley Davidson ventil + vodjica

msm , pricali smo o hype-ovima , i koristi kad se covek oslobodi istog

ono - eno Dachinih gramofona - ako se zanemari stavka licnog rada , koliko moze baza da ga kosta ........

naravno , kad sam radis** zanemarujes cenu svog rada

ako ti drugi radi ceo projekat , to je vec nesto drugo

**podrazumeva se da specijalisticke poslove placas , tipa strugarskih , glodackih radova i slicno

Napisano

Pre nekih 20+ godina je jedan moj prijatelj po toj Altmann.ovoj ručici napravi jednu i sebi.

Iskoristio je strelu za sportska takmičenja. Meni je to sve blesavo izgledalo, ali je radilo.

Ne sećam se koja je tada ( isto diy ) gram. baza bila u pitanju ?

Tada smo svi iz te "ekipe" imali AKG PS8 Super Nova MM zvučnicu sa VdH vrhom, uključujući i njega.

@Dumus, reaguj ! :)

Napisano
35 minutes ago, Doktor said:

Širok pojam je - dobro, tj. dobri gramofoni.

IMO - za 850 ojra i nema baš nešto tih "dobrih".

Dodatno - novo ili polovno.

Još na to dodatno - samo gramofonska baza ili i tu da ide i gram. ručica ?

pa ako je meni dobra rega 2 sa 2m blue sve za 300e, moš misliti koliko dobri bi mi bili oni od 850e :)

meni je puna kapa i nešto što je daleko ispod te cifre

https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Gramofoni/Lenco-L75-68282868-oglas.htm?filter_id=155719075

https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Gramofoni/Lenco-L-75-69296073-oglas.htm?filter_id=155719075

Napisano

^

Ima ovde kompetentnijih i pozvanijih od mene što se tiče "slučaj" Lenco L-75, pa će oni o tome, nadam se.

Ono što ja znam, od svega ovoga ti samo treba motor, idler i još par djunti od "džigerice" iz baze.

Ručica je da se proda, kao i drvena kutija kome treba za rezervu. Msm na ove fetišiste, poput mene za sve što je od Quad-a iz one Walker-ove ere. :worship:

Zaključak : te cifre sa KP su malo "naduvane" zbog hajpa. Jbga.

Napisano
3 hours ago, Doktor said:

Pre nekih 20+ godina je jedan moj prijatelj po toj Altmann.ovoj ručici napravi jednu i sebi.

Iskoristio je strelu za sportska takmičenja. Meni je to sve blesavo izgledalo, ali je radilo.

Јефтино:

И онда MK2:

Napisano

Kako se to nekad radilo... Divno.
In the final stage of record-making, records were visually examined prior to being packed and dispatched. Audio checks (shown here ca. 1965) were done on a random basis. Learn about 120 Years of Deutsche Grammophon
263a01aae566c17a265d433a3babab26.jpg

• 3 nedelje kasnije...
Napisano

Koji sundjer, lako nabavljiv, je preporucljiv za dampiranje opruga subsasije gramofona.

Gusci, redji, srednje mek, po celoj visini opruge ili delimicno?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...