Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

nije najbolje, zavareni su pa nemaju nikakav gap

imaju pola gapavi's da je var samo spolja
  • Odgovora 147
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Najbolje je uzeti 4 paketa samo E lamelai to onih manje i srednje permeabilnostia te se lakse i nalaze kod nas da ne kazem da samo to i imapa onda uraditi debljom zicom ili bifilarno bez obzira sto se tu malo gubi na mHali zato ima 2 x vise prostorai sto je vaznije gap se moze podesitiza tu vrstu lamela gap je od 1/400 do 1/800u odnosu na duzinu magnetnih silnicazica oko 1.8mmnema veze sto je samo spolja tu se koncentrisu vektorii napakovane 1 na 1 lamele "bez" gapa imaju gapali je jako mali i uniformno rasporedjen po celoj povrsini preseka tela

Super im je katalog - sve pise osim induktiviteta... ;)

al zato dobijes sijalicu...
Napisano

Јебајга Борко,пише да је струја 2А мени написано више личи на 250 вати,него 125...Него измери ли индуктивитет?

Napisano

Свира и оно Сипијево,ал нас(мене) занима индуктивност па те молим удостоји нас тог податка,кад си већ утрчао са шаргарепом на штапу :acute:

Napisano

Super Borko. Lepo skockano./Mene vise interesuje FFTJA u nekim razlicitim simulacijamaSa cacodom FET, Darlington, IGBTuvek dobijam 5 i 6 harmonik... ulazni napon oko 0.6V p-pStabilizacija biasa za cacodu sa jednostavnim 431.I sa modelom za LD1014D posto nemam model za konkretni LU1014model pokazuje oko 0.65V na Rs=0.47 za oko 1.35AA LU1014 bi trebalo da okaze oko 1.1V sa 1.5A i odgovarajucim Rs.Nekako mi se za sada dobro pokazao IRFP240 u kaskodiali nije lose ni sa TIP142 x3 i malom strujom kroz base oko 1.5mAdok.Ako nisam rasturio te prigusnicemislim da ima jos uvek neke Siemens M jezgra jako debela zica preko 2mmgap 1mm, koristile su se verovatno za napajanja, ja ih rasturao zbog fenomenalnih lamela...vifecu da izmerim induktivnost..

Napisano

Osciloskop nemam, radio sam razne varjante simulacija i isprobavao kako se cuju. Ovako izgleda u simulatoru :

Zanima da rasipna induktivnost i parazitna kapacitivnost te prigusnice, a to se lepo vidi iz oblika cetvrtke.Nema veze, ako ne primecujes anomalije u zvuku, verovatno je OK - na kraju, nabavicemo neki komad pa premeriti...A ti, sledeci put kad se budes zenio, od kuma da trazis osciloskop, jel vazi ? :D
Napisano

A ti, sledeci put kad se budes zenio, od kuma da trazis osciloskop, jel vazi ? :D

Али да обавезно има и генератор функција у себи!
Napisano

Ja izmerio moju siemens veliku prigusnicuDC odlican 0.2oma, lamele M102 ili tako nesto? znam samo da su M i da je fiksni gap od 1mmveliki gap, debela zica, mali broj navojaka - premala induktivnost za ovu namenu... :crying:posto induktivnost raste sa kvadratom broja namotajamozda bi trebalo rasturiti lamele i namotati za nijansu tanjom zicom(ALI ovo ce najverovatnije da me mrzi da uradim, strasno me nerviraju takve opercije...)najverovatnije cu izraditi novu...cheers

Napisano

gap je prevelik - smanji

fiksni gap 1mm - "M" jezgra....mogu da se prepakuju sa minimalnim gapom po 3 lamele pa unakrstili sa najmanjim mogucim 1 pa druga odozgo , obrnuto.Ali mislim da imaju veliku veliku premeabilnost pa ce ih verovatno taj mali gapako se tako moze nazvati oterati u zasicenje.../u principu za oko 250mH bi trebalo 5X veci broj namotaja ili cak manjea verovatno bi i moglo da stane ako bi se umesto ove zice koja je oko 2.5mmkoristila 1.5mm?
Napisano

... u principu za oko 250mH bi trebalo 5X veci broj namotaja ili cak manje....

Mnogo je kume 250mH. Sa 170mH imao sam -1dB na 20Hz pri 1A
Napisano

u principu za oko 250mH bi trebalo 5X veci broj namotaja ili cak manjea verovatno bi i moglo da stane ako bi se umesto ove zice koja je oko 2.5mmkoristila 1.5mm?

Орјентационо,400 навоја на телу пресека 2,7х2,8цм са ЕИ-84 лимовима даје око 150mH.Сад треба бити мађионичар и ту сместити 400 навоја а да се добије мали отпор намотаја :sclerosis:На истом телу је стало у фулу жице 1,4мм при отпору 0,3 ома али са индуктивношћу од једва 10-так mHЕто ,ко је узалудан нек се игра,само да напоменем да је јако добар тренинг за прсте мотање овако дебелих жица :wink2:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...