Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 342
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Imaš neki predlog da podeliš sa nama?

Ja predlažem neki dovoljno dugačak :)

Ontopic:

Ako niš ne pomogne može se napravi lepa drvena kutijica za skretnicu (furnir kao zvučnik) sa footprintom kao zvučnik i visine jedno 5cm pa lepo metne odozgo i tera istim žicama kao i do sad. Cenim da ne bi nešto narušila estetiku, morebit čak i orginalno.

Napisano

Prodaj taj Oehlbawhatever i stavi bilo kakvu bakarne kablove.

Ko započne raspravu o kablovima, nek mu tamna materija vaseljenska spali izlazne mosfete u preampu! :wizard:

Napisano

Jok, mislio na Koju...

Svako ima svoje mišljenje o kablovima, i budžet koji voli/želi da izdvoji za njih... Videh po netu svugde da rasprave o kablovima uvek odvedu u ćorsokak... Tako da tu temu ne treba započinjati, nikada...

Napisano
tu temu ne treba započinjati, nikada...

... hah... ( scena: pogrbljeni naučnik upitnog mentalnog zdravlja i emotivnog stanja u svom opskurnom laboratoriju) "Bio sam u pravu! Sve ove godine, bio sam u pravu!" ...

Napisano

Pokusaj elektromagnetnog zracenja... da li sam dobro razumeo?

Zavojnica od 1.8mH....

- post-44-0-44250000-1430255137_thumb.jpg

Na zvucnik (4E) dovedeno 50Hz:

- post-44-0-97073000-1430255154_thumb.jpg

Promena vrednosti...  zbog inukcije?

- post-44-0-49544400-1430255183_thumb.jpg

Napon iz zavojnice za dva polozaja...

- post-44-0-18545000-1430255233_thumb.jpg     post-44-0-98666000-1430255243_thumb.jpg

Da li je pobuda na zvucniku dovoljne velicine?

pozV

Napisano

Zar Vam nije bilo jednostavnije da ste snimili odziv zvucnika sa razlicitim  polozajima zavojnice i videli razliku. Osecate se pogodjeno a razmisljate jednosmerno, uhvatite se jednog i samo se oko toga vrtite.

Sad mi je zao sto sam uopste podelio informaciju da smestaj skretnice u kutiji utice na odziv. Kao da sam spomenuo da postoji razlika u kablovima..... a onda je buknulo.....

Ja se ne razumem u zvucnike kao u elektroniku ali znam sta cujem.

Napisano

Zar Vam nije bilo jednostavnije da ste snimili odziv zvucnika sa razlicitim  polozajima zavojnice i videli razliku. Osecate se pogodjeno a razmisljate jednosmerno, uhvatite se jednog i samo se oko toga vrtite.

Sad mi je zao sto sam uopste podelio informaciju da smestaj skretnice u kutiji utice na odziv. Kao da sam spomenuo da postoji razlika u kablovima..... a onda je buknulo.....

Ja se ne razumem u zvucnike kao u elektroniku ali znam sta cujem.

Izvinite, pogresio sam    ... svako dobro...  :pioneer:

pozV

• 4 years later...
Napisano

Ova tema iz 2015 me asocira na to pa da pitam ovde. Mozda cak izlistam sve, ali mozda bude i krace vreme..
Elem, Dayens Studio monitor, da li je kutija imala dve verzije jednu sa visokim ss 9500 i drugu sa 9700? Hvala.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...