sp300b Napisano Oktobar 6, 2009 #1 Napisano Oktobar 6, 2009 Dobro, recimo, ima se SFR200-8, a sad, koju hornu bi trebalo preferirati za njega i zasto, ukoliko recimo, nije opcija MAU XII? p.s. Nenamernom greskom ubaceno ovde, moodovi, molim prebacije u temu Zvucnici. Zahvaljujem.
Ја sam sam Napisano Oktobar 6, 2009 #2 Napisano Oktobar 6, 2009 По захтеву, пребачено где му је и место! Други пут колега, водите рачуна док . стоН_Колд
Zen Mod Napisano Oktobar 6, 2009 #3 Napisano Oktobar 6, 2009 По захтеву, пребачено где му је и место! Други пут колега, водите рачуна док . стоН_Колд a jes - moraces da ga kaznis uobicajenom kaznom ......
Zen Mod Napisano Oktobar 6, 2009 #5 Napisano Oktobar 6, 2009 Dobro, recimo, ima se SFR200-8, a sad, koju hornu bi trebalo preferirati za njega i zasto, ukoliko recimo, nije opcija MAU XII? p.s. Nenamernom greskom ubaceno ovde, moodovi, molim prebacije u temu Zvucnici. Zahvaljujem. jeb'ga opet sam zaboravio kako se zovu - one Igorove cetvrtaste , sto ih ja krstim prototip Aion-a ;Aion F-horna Hedlund
Ја sam sam Napisano Oktobar 6, 2009 #6 Napisano Oktobar 6, 2009 a jes - moraces da ga kaznis uobicajenom kaznom ......Koјом?Код мене постоје две: Склекови или стоН_Колд
Beli Napisano Oktobar 6, 2009 #7 Napisano Oktobar 6, 2009 Ako je elegancija u pitanju, za mene je Hedlund horna još uvek neprevaziđena.Al' najpre moraš da odlučiš koji tip horne bi želio da : back ili front loaded, ili možda čak neku kombinaciju ove dve; sa ili bez bass helpera i sl.
Beli Napisano Oktobar 6, 2009 #8 Napisano Oktobar 6, 2009 Код мене постоје две: Склекови или стоН_Колд ... ili šta ... da te pregazi cisterna puna piva .
Ја sam sam Napisano Oktobar 6, 2009 #9 Napisano Oktobar 6, 2009 ... ili šta ... da te pregazi cisterna puna piva . Замисли само Епитаф!Што Бас хелпер, јел то значи да му ниски и нису баш нешто.стоН_Колд
sp300b Napisano Oktobar 6, 2009 Autor #10 Napisano Oktobar 6, 2009 Back Loaded, kazu da ide za ovaj tip zvucnika. Hedlund deluje mocno, ali trenutno nemam smestajnog prostora za iste. Mozda jednog dana. Na primer, u cemu se principijelno ogleda razlika izmedju Mau XII, Mau Signature I i Mau Signature II? Ili je manje vise sve jedno.
Beli Napisano Oktobar 6, 2009 #11 Napisano Oktobar 6, 2009 Mislio sam na bass helper u slučaju da se odluči za front loaded hornu.
Zen Mod Napisano Oktobar 6, 2009 #12 Napisano Oktobar 6, 2009 Mislio sam na bass helper u slučaju da se odluči za front loaded hornu.?
Beli Napisano Oktobar 6, 2009 #13 Napisano Oktobar 6, 2009 ? ... pa kao kod npr. Bert Doppenberga ili Avantgarde Acoustic
chakija Napisano Oktobar 6, 2009 #14 Napisano Oktobar 6, 2009 Front loaded horne se obicno koriste sa bass podrucje i koliko ja znam, obicno su tu u igri 15 i vise inca drajveri. Front loaded horna ima odziv slican bandpass, kutijama, ali mislim da u vecini slucajeva ne mogu da odsviraju ispod 45-50 Hz.EDITSad sam video link- mislim da je doslo u zameni teza u terminologiji. Kod PRO horni, front loaded obicno znaci da je prednja strana membrane okrenuta ka kompresionoj komori unutar kutije, a zadnja strana potiskuje vazduh kroz horn tunell. Gledajuci ove slike ima logike i da se ove sa linka zovu front loaded horne.
Zen Mod Napisano Oktobar 6, 2009 #15 Napisano Oktobar 6, 2009 ma nije bitno ... FLH je kad je horn ispred prednje strane zvucnikaBLH je kad je sa zadnje strane zvucnika
Beli Napisano Oktobar 6, 2009 #16 Napisano Oktobar 6, 2009 Pa i Econowave ti je u stvari front-loaded(ili samo front)horna sa (mid)bass helperom . @ZM : upravo tako; nisam ni čuo za ovo što chakija kaže .
chakija Napisano Oktobar 6, 2009 #17 Napisano Oktobar 6, 2009 Ma, uzjogunio se mladunac pa baljezga-pogresio sam i ZM je u pravu tj. prednja strana zvucnika je okrenuta ka horni a zadnja ka kompresionoj komori, ali svakako takve bass horne se smatraju jednim od najboljih resenja za line array sisteme, pre svega za otvoren prostor. Kako god, moje misljenje je da u front loaded horni ne bi dobro radio taj sonido-mozda kao mid, ali kao sto je weiss napomenuo, sa bass helperom, ali to opet poteze mnoogo drugih pitanja...
Chakey Napisano Oktobar 6, 2009 #18 Napisano Oktobar 6, 2009 @ sp300brazlikuju se po povrsini grla horne (S throat), duzini horne, i otvora usta , nisi rekao koji ces zvucnik...procitaj malo http://www.quarter-wave.com/Horns/Horn_Theory.html imas tu i nekih lepih formulica i videces da nije tesko proracunati jednu hornuuglavnom prvo budi siguran koju ces zvucnu jedinicu upotrebiti
Zen Mod Napisano Oktobar 6, 2009 #19 Napisano Oktobar 6, 2009 Sloba je napisao da je SFR200 u pitanju - Sonido ...... to je jedan od dva para koje vec ima kod kuce
Chakey Napisano Oktobar 6, 2009 #20 Napisano Oktobar 6, 2009 Sloba je napisao da je SFR200 u pitanju - Sonido ...... to je jedan od dva para koje vec ima kod kucemoja greska, nisam lepo citao pocetak
Beli Napisano Oktobar 6, 2009 #21 Napisano Oktobar 6, 2009 Zbog ograničenog prostora i odabira BLH, možda ne bi bilo loše razmisliti o spawn family(double mouth)hornama; kad već nije moguće naći mesta za horne veće dužine, onda bar neka se umesto jedne koriste dve . Ovako nešto bi možda moglo biti dobra alternativa MauXII, ako se želi horna a prostor je ograničen; mislim da bi vredelo pokušati ako se ima volje i sredstava.
Zen Mod Napisano Oktobar 6, 2009 #22 Napisano Oktobar 6, 2009 Bruce ili Sachiko su mi bili interesantni ...... ali nesto se nema vremena , a Igorova (svima poznata) horna (Aion proto) je isprobana i radi .... mnogo dobro .....
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah