Jump to content

misljenje...


Mikorist

Preporučeni Komentari

hocu da obnovim radnu masinu -ova pocinje da gori- kuciste, hdd, zvucnu i monitor imam teba mi:procesor,maticna,memorija,napajanje,graficka ovo mi je jedna od kombinacija CPU AM3 AMD Phenom™ II X4 955,3.20GHz/6MB BOX Black Edition 45nmMB AM3 870 MSI 870A-G54, PCIe/DDR3/SATA3/USB3/GLAN/7.14GB DDR3 Kingston 1600Mhz `VGA AMD Radeon 6770 MSI 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/VGA/128bit Napajanje 560W LC Power Silent Giant 560W, LC6560GP3 :scratch_head:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 54
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Uzmi 965 BE (ja ga koristim), bez problema ide 3.8GHz i to se itekako primeti (10% OC na Asus MB)Dodaj koliko god možeš RAM-a. A za grafičku ne znam za čega ti treba radna stanica. Ja koristim za CAD pa shodno tome consumer GPU ne radi posao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Uzmi 965 BE (ja ga koristim), bez problema ide 3.8GHz i to se itekako primeti (10% OC na Asus MB)

Dodaj koliko god možeš RAM-a.

A za grafičku ne znam za čega ti treba radna stanica. Ja koristim za CAD pa shodno tome consumer GPU ne radi posao.

http://www.novicomp.rs/graficke-karte/nvidia/vga-gainward-geforce-gt520-1gb-ddr3-64-bit-810mhz535mhz-pci-e-2-0-x16-hdtv-hdmi-dvi-vga-retail-neat5200hd06-1193h-%e2%80%93-garancija-3-godine

Cena: 3.850,00 RSD :notthinking:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sta ce ti tolika graficka? Igras igrice :)Ako ne, bolje neku sa pasivnim hladnjakom, ova se dere ko komsinica nedeljom u 08h :)

najo pasivusa crkavaju preterano cesto za moj ukus nepasivusu ( jeftinije su ) pa se zbaci original vent i stavi 8-ica da se vrti na 7V ; ohladi svaku , a ne cuje se edit : Mika linkovao graficku - i za nju vazi - moras staviti 8-icu
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U compu na dve komponente ne treba štedeti: matična ploča i napajanje.

Ja bih izabrao ovu ploču Asus M4A88T-V EVO/USB3 http://itsvet.com/pr..._mboard/20/1698

Jeste da je 10e skuplja od tog MSI, ali mislim da vredi. MSI nikada nisam voleo posle čuvene BX Master, bilo davno. Sada imaju nekih OK ploča, u oznaci -GD65 i -GD80.

U klasi cene koju gađaš LC Power napajanja su odlična. Ipak, ako 5e više nije problem, možda ovaj LC: http://itsvet.com/pr...rsupply/204/435

Po meni je tih 40-50e za napajanje minimum koji bih preporučio bilo kome ko sastavlja konfiguraciju.

Ostalo je ok. Jedino obrati pažnju da se raspitaš koja memorija (tačna oznaka) dobro radi sa pločom koju odabereš. Tu se nekada potuku stanoviti model memorije pa još 2x u dual channel i stanovita ploča. 2x2Gb Kingston HyperX DDR3 1600 bi trebalo u svim ovim iole solidnim Asus pločama da radi dobro. Ram je sada džabe, pa ako imaš šuški, utrpaj 2x4Gb (50e). Od tih 2x4Gb možda ovo : http://itsvet.com/pr...mp_ram/876/1656

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

napajanje u svakom slucaju bolje (generalno govoreci) mislim da je boki dobro predlozio.. graf bolje ona prva nego druga, neka bude bar 128bit-na (pasivna ispod je 64) ..od ploca bodi Gygabyte, koliko ti prilike dozvoljavaju..proc nema da zafali, ni da je slabiji..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ovo su moje preporuke za proizvodjace. Jedino sa njima nisam imao probleme bilo kakve prirode. Procesor: AMDMaticna: AsusGraficka: Leadtec, Asus obavezno nVidia (pouzdanost)Memorija: imam PQI i radi odlicno i bez stucanja, mada ovde je siroko polje, bitno je sto vise GB i sto novija generacija...... Za ploce izbegavati MSI, GIGABYTE i ostale koji nisu Asus. Abit je nekad bio azdaja ali je sad tanak na trzistu. O modelima ovih proizvodjaca necu da raspravljam, to je stvar ukusa i mogucnosti. Samo znam da su ovo proizvodjaci koji ne zakazuju ako se ne maltretiraju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne znam kakvi su specifični zahtevi pa mi je teško dati adekvatnu preporuku. Radna stanica za CAD je specifična vrsta konfiguracije. Napajanje mora biti ne samo dovoljno jako nego i kvalitetno i pouzdano. I kod kuće i u firmi tu su Cooler Masteri. Procesor, što jači i brži. Memorija, takođe. Grafika, Nvidia Quadro FX, pa ko koliko para može da uloži... Meni posao radi i FX580. (cca 180€ - nema u slobodnoj prodaji kod nas, samo preko ovlaštenih firmi i plaćanje preko računa) Mentok radi video editing, njemu je bila potrebna sasvim druga vrsta zveri što se tiče grafike. Za čega ti treba grafika? (u smislu primarne vrste opteretnih zahteva) Ako ja ne znam, znam ko zna...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ni ja ne znam koji im je. Ja pak, ništa sem Intela ne bih stavio u kućište. Verovatno su ovi naši DIY-eri neka čudna vrsta. Vidiš li samo koliko Linuxovaca ima na jednom mestu?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne fali Intelu ništa. Problemi počinju kada I3 koji imamo u firmi cenom ispade skuplji nego moj kućni workhorse sa Phenom II x4 965 Black Edition. Ista grafika, isto napajanje, isti hardovi za sistem, eto, sticajem okolnosti ja imam 2G RAM-a više kod kuće, ali to nikako ne može da napravi toliku razliku u brzini rada računara. E, to je problem. Slabiji čipset i procesor koštaju kod Intela više, a u stvarnosti ne daju više...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

a sta sad intel ne valja?

Zavisi od klase cene šta je isplativije. U nižim cenovnim klasama se više isplati AMD. Sada ima i novi AMD proc Bulldozer (Zambezi serija) A8-3850 za FM1 podnožje (cena kao X4 955). Na sebi imaju procesor,North Bridge i grafiku i uopšte nisu loši. Grafika je HD 655d i to odličnih performansi. Unutra je i sklop za Cross Fire, pa se dodavanjem posebne grafike na ploču performanse sabiraju. Vrlo interesantno, samo da se ta priča malo razvije i da izbace veći broj modela. Iznad te kategorije, mene rajca Intel i5-2500k, koji je oko 170e. Jedino što trošenje na to nema svrhe. Sada mi je u mašini četvoroglavi Intel Q9300 odvrnut na 3,3 Ghz.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A jel ta serija ide na chip set Timbuktu ili Sulawezi ? :buehehe:Dakle stvarno su prolupali hardverasi, drago mi je sto sam batalio hardver - pa kako bre da stavim u PC nesto sto se tako zove? :buehehe:

Lepo, posle toga instaliraš Ubuntu a umesto mobilnog pališ vatru, ili jednostavnije, udaraš u bubnjeve... :rofl:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...