Jump to content

Test CD


sir Oliver

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 22
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Kakav test CD? Kombinovani sa sinusnim signalima, pink noise i tako + muzika, ili samo muzika, ili samo sinusni signali bez muzike...Quad Maximus - bass mekanik nije loš CD. Posebno za donji opseg...Sadržaj:01 - Intro.flac02 - Welcome Stranger (Peaks @ 30, 40, & 50 Hz--Sweep Section From 60-20 Hz03 - Lock On Target (Main Peak @ 30 Hz--Minor Peaks @ 40, 50, & 60 Hz)04 - Night Bass (Peaks @ 30, 40, & 50 Hz--Breakdown From 25-40 Hz)05 - Bass Operator (Peaks @ 40 & 50 Hz--Rolling Sweep From 100-20 Hz)06 - Electronic Music (Stereo Bass) (Peaks @ 50 Hz--Reversed Bass Swells Fr07 - Bass Mechanik (Peaks @ 30, 40, & 50 Hz)08 - Frequency Response (Assorted Peaks From 25-80 Hz)09 - Bass Zone (Peaks @ 30, 40, @ 50 Hz)10 - Are You Ready (Peaks @ 40 & 60 Hz)11 - Funky Annihilating Bass (Peaks @ 30, 40, & 50 Hz)12 - Tekno Kanik (Peaks @ 30, 40, & 50 Hz--Breakdown From 25-50 Hz)13 - Intro Bass Test14 - Bass Test (Very Loud Bass With Peaks From 63-20 Hz)15 - Bass Station (Peaks @ 40, 50, & 60 Hz--Sweep From 100-25 Hz + Reverse16 - Doctor Oblivion (Peaks @ 40, 50, & 60 Hz--Sweep From 80-30 Hz)17 - Intro To Test Section (Test Tones @ 5 Secs./Cycle)18 - 10-14 Hz19 - 15-19 Hz20 - 20-24 Hz21 - 25-29 Hz22 - 30-34 Hz23 - 35-39 Hz24 - 40-44 Hz25 - 45-49 Hz26 - 50-54 Hz27 - 55-59 Hz28 - 60-64 Hz29 - 65-69 Hz30 - 70-74 Hz31 - 75-79 Hz32 - 80-84 Hz33 - 85-89 Hz34 - 90-94 Hz35 - 95-100 Hz36 - Sine Sweep (20 KHz - 20 Hz)37 - Pink NoiseOčisti PP folder, ne mgu ti slati PP, verovatno si zakrčio folder sa previše poruka.Ode na email. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Philips servisni CD-ovi su , pored namenskih "pesama" koje su neophodne za podesavanje odredjenih velicina , sadrzavali i maksuz fizicka "ostecenja" .zato ih je nemoguce kopirati ;meni je to objasnjeno od strane coveka koji ih je kupio i jos ih ima u posedu , a recimo da je jedan od najvecih autoriteta za servis na big DiyA

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

Cisto sumnjam da ne moze da se klonira bilo koji CD.Koliko se secam svima poznati CD Clone je radio nekada na "analognom" principu sto znaci da je bukvalno klonirao SVE sa CD-a (prasinu, ogrebotine i sve sta ima na njemu REDOM).Ne bi nikome da protivurecim, ali...Svakako da su presovani CD-i boljeg kvaliteta od nagorelih ako nista drugo ono zbog boljeg kontrasta.Takodje mogu i da razumem da je neko dao kintu za alat pa ne bi da poklanja kopije a mozda i iz postenih pobuda prema autoru originala. :dirol: Ne, ne. Ne zagovaram pirateriju nikako.To ovi Kinezi sve iskopirase pa prodaju kao original. Sram ih bilo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cisto sumnjam da ne moze da se klonira bilo koji CD.

Ako je Audio CD u pitanju, može sve da se iskopira. Ako nikako drugačije, onda presnimavanjem na MiniDisk ili narezivanjem na AudioCD rekorderu (vremenski malo zahtevno) ali postoje i rešenja gde se kloniranje može uraditi za same podatke, ali ne i za identifikaciju samog nosača. Idealan primer je igra Diablo 2 gde se može sve klonirati osim samog hardverskog komada, dakle ploče. Igra ne može da se koristi bez original ploče pa se mora patchovati da zaglupi onaj deo programa koji zahteva original CD. Mislim da takva rešenja nisu primenjivana na AudioCD pločama...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo procitajte ovo prvo. Mozda pomogne.http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/67783-test-cd-cd-player-adjustment.htmlKad smo vec kod Diablo II. Secam se da sam BAS taj CD broj 1 klonirao i da program drnda 45 minuta na nekih 4% i onda zavrsi za 2 minuta sve ostalo do kraja.CD 2 nije imao problema.Hocu da kazem da bi originalni CD sa ugradjenom fizickom greskom mogao da se klonira JAKO DUGO. Da ne kazem danima ali mislim da gi ga progurao do kraja.Jedino sto se na takvom disku ne vidi ta fizicka greska onako kao procep ali ako znamo da "postoji" onda.Nisu kopije zamena za original i nikako ne preporucujem brckanje po mehanizmu i podesavanje lasera tek tako.Koliko znamo nekada su "majstori" podesavali medjufrekvancije a sada cd player-e. Eto posla za profesionalce koliko hocete.Nikad kraja prici o ljudskoj radoznalosti.BTW. Diablo II je za vas mladje a mi stari smo to igrali jos pre desetak godina. Dobro. Mozda malo manje.Ali MALO. :tongue10:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kad smo vec kod Diablo II. Secam se da sam BAS taj CD broj 1 klonirao i da program drnda 45 minuta na nekih 4% i onda zavrsi za 2 minuta sve ostalo do kraja.

CD 2 nije imao problema.

...

BTW. Diablo II je za vas mladje a mi stari smo to igrali jos pre desetak godina. Dobro. Mozda malo manje.Ali MALO. :tongue10:

Meni nije bio problem klonirati CD, problem je nastao sa pokušajima da se igra pokrene sa kloniranog CD-a :) Međutim, pošto sam ja imao sreće i pameti i dovoljno para, počastio sam se veoma brzo originalom. A što se tiče nas "mlađih", mi to sada samo zato igramo jer smo Diablo (prvi) prešli toliko puta da već svaki nivo znamo napamet u svakoj od random varijanti, D2 sa pola od svih dostupnih karaktera (sa nekima i po više puta) naravno sa sve expansion setom, a sada više asistiramo nego što igramo kada ćera natera (obećao si tata, ako imam sve petice i spremim sobu i operem zube....) i onda jel', tata, oće, neće, obećao detetu... :blush:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Opa, Stein igra Diablo ! :DTaj treci deo nece nikad ni izaci...

Nemoj mi reći da i ti ko i moja žena sedite i čekate da neko na fejsbuku kaže da je igrica konačno izašla... Još je ni beta testeri nisu videli... Sad su nedavno (navodno) promenili kompletan engine, mislim, ...pričam ti priču...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Eto, sve znas.Kod mene je kopija radila savrseno.Ja sam ga rentao iz biblioteke i bio uporan da ga kloniram bas zato sto KAO nije moglo. Nije mi uspelo iz prvog puta. Potrebno je strpljenje sto tada i nisam znao ali sam IPAK pustio cd clone da radi i buljio u monitor uporno. I bude to ok na kraju.Igricu nisam igrao kao skoro uopste nisam nista igrao.Meni je ono nesto mnogo u mraku. Tada sam se igrao sa Tangom i slicnim stvarima. Zato je moj sin igrao.Vole deca misteriju, kosture, krv, mrak.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Igricu nisam igrao kao skoro uopste nisam nista igrao.Meni je ono nesto mnogo u mraku. Tada sam se igrao sa Tangom i slicnim stvarima.

Zato je moj sin igrao.Vole deca misteriju, kosture, krv, mrak.

Meni je to dugi niz godina bio savršeni ventil: "meni si našao da skačeš, sad ćeš ti dobiti svoje, evo ti, na, na, na!" I posle čovek ustane, umoran, ali relaksiran... Ponekad je ipak bolje malo prošetati i biti na vazduhu, družiti se, ali za duge zimske večeri, ponekad nema ništa bolje nego mozak pustiti na pašu... ;)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...

Dugi niz godina sam servisirao CD playere i evo mog seljackog iskustva. Dodje mi cd na servis ja mu metnem laser kineza jer orginal je kostao ohooo i onda problemi. Srecom neki cd playeri imaju milion trimera. Ja ga stavim na kolenca ko deda unuka i srafciger i nekoliko cd diskova remek dela unistavanja. Posle nekoliko sati strplivog rada cita i papirne salvete. Ponekad se zameni i boranija oko serva , u napajanju ponekad stelovanje ostavim u nekom periodu da ga odradim malo po malo ali na kraju nirvana. Moje kucevne obzirom da mi vreme dozvoljava stelujem sa celom kolekcijom pa se otegne na mesec dana ali rezultati ohohooo. Najveci mi je uspeh strpljenja kada sam na krsevima gde nema trimera stelovao visinu nosaca diska i preko toga dobijao poboljsanja na kraju kap super lepka i kraj.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...
  • 2 nedelje kasnije...

Pa kako nastelovati laser na 304ci bez CDa? Mislim po servisnom uputstvu. Ima li neko caku?

1. Skini service manual2. snimi preko generatora potrebni fajl na racunar i napzi CD3. pogledaj u manualu, secam se da ima tacno procedura koja nije toliko komplikovana?4. podesis na osciloskopu kao na slici u manualu.5. imas u manualu za 304 i one testove kada pritiskas vise dugmica odjednom pa ti on onda proverava automatskiceo sistem i daje poruku na displeju, (a to vazi i na drugim modelima PHI)ja sam to jednom davno probao i stvarno radi...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...