Jump to content

PC - ok-OB(ej)


chakija

Preporučeni Komentari

Hocu da napravim minjaturni OB sa ovalnim iskrama 6x9" pa mi treba neki visokotonac koji bi se mogao uglaviti na povrsinu 50x50mm. Planiram skretnicu prvog reda na nekih 7-8KHz. Zeljena osetljivost je oko 95db. Ima li ista sto bi moglo korektno da svira a da ispunjava ove uslove ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 31
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

napomena: Neodijum nije baš tako jeftin element. Koristi se u nekom procentu u leguri ili mešavini, nisam siguran. Zato su jeftine jedinice sa neodijum magnetom vrlo sumnjive. Poznato je da se kod loših/jeftinih visokotonaca posle relativno kratkog vremena magneti razmagnetišu.Dnevnikov dodatak: taj SAL je deklarisan na 92 dB.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne briga me mnogo koliko je deklarisan, ja sam ga koristio u "Ecotherm clone" projektu i mogu reći da je od svih SAL zvučnika za taj deo opsega definitivno najbolji izbor. Jedina mu je mana što se mora prednja ploča upustiti i nema rupe za vijke što zahteva malo igrarije oko montaže. :to_become_senile:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Malo dokonih trenutaka razbribrige... Ovako ce izgledati "kutija" za oval iskre 6x9". Gore je rupa za neki tweet od 95db ako uspem naci tako nesto. Materijal MDF 20mm. Gabaritne dimenzije 240x400mm Bem li ga, bas i nije mali za kompLJutorski zvucnik :sarcastic_hand: Inace, oprostio sam se od bass-a ispod 100Hz. Bolje ni da ga nema nego da ga silujem iz nekih BR kutija. Slusacu klavir jbg. :rofl:Izvor PC,DAC-Diy(videcemo koji), Amp....T

post-14-0-49965100-1293323585_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A, kad smo vec kod T-ampa, rekose na bigdiy da svi Tripath chipovi ( i ampovi) imaju nekakav low level sum, hiss ... To se ne cuje na zvujama ispod 90dB, ali se cuje kod osetljivijih kutija, pa sad nekom smeta, nekome ne . Jesil' ti primetio nesto slicno na onom svom Trands u ? Jesi li tada imao te Iskre?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Malo dokonih trenutaka razbribrige... Ovako ce izgledati "kutija" za oval iskre 6x9". Gore je rupa za neki tweet od 95db ako uspem naci tako nesto. Materijal MDF 20mm.

MDF ili 19 ili 25. 20mm nije standardna debljina :JC_moon:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako su sa trubicama onda su famozne :) . Sa trubicama su mnooogo cenjenije nego one bez trubica. Moje nemaju trubice ali imaju ponesto i bass-a ali im fali visokih od 7-8Khz pa na gore. Mislim da su upravo sluzile da pokriju bass podrucje jerbo ih je bilo dva komada u kovceg-radijonu iz kojeg sam ih ischupao. Na zalost, druga dva komada iz radiona, sa trubicam, su bila skroz unistena...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mozda ovaj:

AUDAX TW025A26

Hocu da napravim minjaturni OB sa ovalnim iskrama 6x9" pa mi treba neki visokotonac koji bi se mogao uglaviti na povrsinu 50x50mm. Planiram skretnicu prvog reda na nekih 7-8KHz. Zeljena osetljivost je oko 95db.

Ima li ista sto bi moglo korektno da svira a da ispunjava ove uslove ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...