pooya Napisano Avgust 15, 2009 Autor #23 Napisano Avgust 15, 2009 Imam mnogo servisnih dokumentacija ali na napajanje drjvera za focus i tracking uglavnom je nestabilisano napajanje. pretpostavljam zbog povecane struje na kojoj radi. Ako uzmemo da pracenje traga mora da bude precizno, bilo bi logicno da i napajanje bude stabilisano. Da li je neko radio stabilizaciju ovog dela i kakvi su utisci.Odvajanje transporta na siljke od sasije popravlja zvuk. Ova modifikacija je manje primetna kod kvalitetnih transoporta ali definitivno popravlje zvuk. kod jeftinih dvd-ova rezultat je neverovatan. Ovo mogu da objasnim tako sto vibracije iz transporta od motora preko siljaka direktno odu u podlogu i sistem za korekciju greske manje radi. Prijatelj je ovo radio na postojecim transportima tako sto popusti sarfove od transporta o ubaci izmedju male komadice zice, tako da se transport podigne za 0,4-0,5mm a povrsina naleganja je zbog zaobljenosti zice jako mala.Mislim da je to cemu pricas ovde objasnjeno:MephistoOvde se vidi da je sam transport fabricki sundjerima mehanicki izolovan od ostatka uredjaja.
Zen Mod Napisano Avgust 15, 2009 #24 Napisano Avgust 15, 2009 ajd - pogledacu (ponovo) na Fikusovom sajtu sta ima ......ne bi bilo zgoreg da nadjes nekoga da ti napravi par vrlo informativnih fotki iznutrice , da imamo vise informacija ......Impuls - imas nesto literature za player ?btw. svodi se na to da bi i trebalo uraditi to sto je fikus uradio , jedino mi nije jasno - Mefisto1 ima spdif , bar neku vrstu ?stvarno , daj koju slikicu ( i zadnje strane - da vidimo sta pise )mozes otvarati novi thread , a mozemo editovati naslov ovoga ;kako ti drago
pooya Napisano Avgust 15, 2009 Autor #25 Napisano Avgust 15, 2009 ajd - pogledacu (ponovo) na Fikusovom sajtu sta ima ......ne bi bilo zgoreg da nadjes nekoga da ti napravi par vrlo informativnih fotki iznutrice , da imamo vise informacija ......Impuls - imas nesto literature za player ?btw. svodi se na to da bi i trebalo uraditi to sto je fikus uradio , jedino mi nije jasno - Mefisto1 ima spdif , bar neku vrstu ?stvarno , daj koju slikicu ( i zadnje strane - da vidimo sta pise )mozes otvarati novi thread , a mozemo editovati naslov ovoga ;kako ti dragoZen,ne moras zasada tumarati po Fikusovom sajtu - ja ga ne gasim . Kad budem napravio strukturu problema onda cu shodno tome sukcesivno postavljati dalja pitanja. U principu si potpuno u pravu - ono sto je uradio Fikus treba i ja da uradim ali i jos nesto, no kao sto rekoh prvo struktura.Mephista sam tek sinoc doneo kuci a sada radim i dolazim kuci tek u ponedeljak. Dakle, cim stignem napravicu dobre fotke pa cu da gi postujem odje. Da, Mefisto ima spdif.Ako mozes promeniti naslov teme u "Upgrade CD transporta Audiomeca Mephisto" ili sl. onda je to mozda to bolje nego da otvaram novu temu. Uradi kako mislis da je bolje. Hvala!
Impuls Napisano Avgust 15, 2009 #27 Napisano Avgust 15, 2009 I CDM12.1 je na jako mekim silikonskim nosacima. Problem nije u izolovanju transporta od kutije nego odvodjenje vibracija koje proizvodi spindl i sled motor u kuciste. Kada mi je prijatelj pricao o ovom pomislio sam da je malo ali nije ga mrzelo da ode da kupi zicanu cetku i isecka komadice po 1mm duzine i po 3 komada postavi pod postojece nosace transporta na jeftin JVC dvd sa 24/192 dacom. Zvuk je bolji od svih komercijalnih cd-ova do 300€. Mnogo detalja, skinuta zavesa, prirodniji tonovi. Kao dodatak jos je doneo 3 klikera i postavio dvd na klikere. Zvucne slika je jos malo dobila na otvorenosti. Poucen ovim moj cd rezac sam izvukao iz kucista i postavio ga na siljke. Narezani cd-ovi imaju manje gresaka.Pogledacu sta imam od service manuala za transporte.
pooya Napisano Avgust 15, 2009 Autor #28 Napisano Avgust 15, 2009 Da pocnemo sa listom modifikacija koje treba uraditi na Mephistu:1. dampiranje kucista2. dampiranje transporta CDM 9/442a.CDM 9/44 -> CDM 9 Pro3. poboljsanje napajanja (ala Fikus)4. ugradnja novog clocka5. "black gate-ovanje"6. dodavanje AES/EBUAko imate jos predloga molim vas da listu dopunite/korigujete. O samom redosledu mozemo kasnije diskutovati jer po meni nije trenutno od bitne vaznosti. A kad lista modifikacija bude gotova onda idemo jedno po jedno.
Mikorist Napisano Avgust 15, 2009 #30 Napisano Avgust 15, 2009 Poucen ovim moj cd rezac sam izvukao iz kucista i postavio ga na siljke. Narezani cd-ovi imaju manje gresaka.Ova prica sa CD Player/Transport-ima dakovima i snimcima na cd medijumimaje prica koja nema kraja...vec vidim hiljadu postova ovde bez savrsenog uredjaja...Lici mi na temu o poboljsavanju gramofona - ja sam za novije tehnologije...:mad:Mada i ova prica ima svoje cari...:doh:Moje licno misljenje je da je najbolje pustati muziku sa Hard Diska i uz to ne trebaju siljci...:hi:Ili neki uredjaj koji u sebi umesto transporta ima hard disk... :)Vec duze vreme razmisljam da sklopim nesto DIY sto ima u sebi HDD izuzetan DACi radi odvojeno od kompa...
Mikorist Napisano Avgust 15, 2009 #31 Napisano Avgust 15, 2009 Meni je trn u oku da nabavim neki sd card rider koji pusta iz sebe i2s...pa da to nabodem na dac.Ovde ima zanimljivih stvari:http://www.loetronic.com/
pooya Napisano Avgust 15, 2009 Autor #32 Napisano Avgust 15, 2009 Sigurno da postoje i bolji i jeftiniji digitalni izvori. Sigurno da za 1000€ ima i boljih CD transporta od Mephista. Ali ja ga imam i volem i zelim da ga apgrejdujem, sto je inace i naslov ovog topika pa vas ljubazno molim da to imamo u vidu...
Mikorist Napisano Avgust 15, 2009 #33 Napisano Avgust 15, 2009 Sigurno da postoje i bolji i jeftiniji digitalni izvori. Sigurno da za 1000€ ima i boljih CD transporta od Mephista. Ali ja ga imam i volem i zelim da ga apgrejdujem, sto je inace i naslov ovog topika pa vas ljubazno molim da to imamo u vidu...Ma samo napred :rofl:Ja a i neki volemo da laprdamo mnoogoi nasirooko :mad:Pomocice ti svi ovde koliko znaju i umeju
pooya Napisano Avgust 17, 2009 Autor #34 Napisano Avgust 17, 2009 sad samo cekamo slikeJel moze ova da posluzi?
pooya Napisano Avgust 17, 2009 Autor #35 Napisano Avgust 17, 2009 Idemo redom. Lepota je relativna kazu mnogi. Hmmm, ne, relativno je da je lepota relativna:
Beli Napisano Avgust 17, 2009 #36 Napisano Avgust 17, 2009 Lepota je relativna kazu mnogi. Hmmm, ne, relativno je da je lepota relativna: Apsolutno!
pooya Napisano Avgust 17, 2009 Autor #41 Napisano Avgust 17, 2009 Fikus i njegove umotvorine u reci i slici: Mephisto kod Fikusa
pooya Napisano Avgust 17, 2009 Autor #42 Napisano Avgust 17, 2009 Plocu koja je zaduzena za upravljanje transportom nisam skinuo - pricvrscena je za sam transport. To cu sutra da uradim i slikam. Ali i bez toga stvar je prilicno jasna - Mephisto je Philips CD940 na francuski nacin. Buduci da je Pile pokrenuo temu o upgradeu Philipsa CD850 mislim da ce biti dosta dodirnih tacaka sa pricom o Mephistu. Posto je kutija prazna idealni je momenat za njeno dampiranje koje cu uraditi ovim: BITUMEX Sto se kloka tice moj trenutni favorit je Tentlabs XO 3.2 sa pripadajucim napajanjem. Ovaj klok ima svoj S/PDIF izlaz sto ce mi usparati prepravku postojeceg. Naravo, otvoren sam za predloge i sugestije, ta zbog toga sam ovde. Dakle, sad kad vec imamo nesto u ruci kakvi su vasi predlozi? Da sredimo prvo napajanje?
Impuls Napisano Avgust 17, 2009 #43 Napisano Avgust 17, 2009 Ja bih sacekao malo sa napajanjem dok Pile i ja nesto ne rodimo. U svakom slucaju one Philipsove MKT i polipropilene sa stare ploce treba sacuvati. Dobro ce doci negde.
pooya Napisano Avgust 17, 2009 Autor #44 Napisano Avgust 17, 2009 Ja bih sacekao malo sa napajanjem dok Pile i ja nesto ne rodimo. U svakom slucaju one Philipsove MKT i polipropilene sa stare ploce treba sacuvati. Dobro ce doci negde.Onda evo vam malo inspiracije:Philips CD940
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah