Jump to content

LC1 RCA u U-frame OB kutijici...


ZZZ

Preporučeni Komentari

Spakovao sam ih rukovodeci se prostim pravilom koje nema veze sa zvukom...sto manjeto ustvari i nije kabinet nego kao neki housing vise kao zastitna kutija... :crazyrocker:Tako da mi se sada izbor za centralni zvucnik povecao na 3...prednosti su sto se lako postavlja u sistem(na stalak od sub-ova, a gore dolazi supertweeter.... :lightbulb: fotke su losije jerbo nisam imao bolje svetlo od vestackog i to malo...slikacu kada postavim u "system" :headphone:

post-96-017841400 1281870967_thumb.jpg

post-96-002293600 1281870984_thumb.jpg

post-96-053424700 1281870998_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 12
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

ZZZ, imaj malo milosti Postavljena slika ... pa čoveče, odakle ih samo vadiš, da mi je znati Postavljena slika ... ako se ne varam, i onaj što sad šeta suknjicu po planini, je svojevremeno nabavio iste takve lepotinje Postavljena slika od tebe ... UŽIVAJ! ... šta drugo da ti kažem Postavljena slika
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve sam reparirao...(ustvari ne ja nego Nesa iz NN acousticsa kome se zahvaljujem.)i malo sam se kockao jer nisam znao u kakvom su stanju su magnetiposto alnico zna vremenom da malo oslabiALIna osnovu merenja TSovo su do sada mozda najbolji alnico materijalijer su neverovatno skoro identicni parametri...mogu da kazem da je rca alnico mozda i bolji od lowtherovog?.naravno ne bih to sve ni radio da membrane nisu bile kao nove...semonih sisa sa strane koje sam licno svaku odlepio, blago navlazio,ponovo formirao, vratio svaku na svoje mesto,i premazao na kraju rastvoromdamar laka koji je dodao mozda 1gm maseali neverovatno cvrstio tanak papir od kojeg su ove "sise".napravio sam i posebne izvode za vis unit.tako da moze da se koristi i sa originalnom skretnicom i sa externom.(u originalu je bilo 6db/oct 4uF PiO)probao sam i po mom misljenju, mnogo bolje radi sa 18db/oct.?mozda zbog toga sto su ti njegovi C veoma stari i dotrajali?. :lightbulb:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Isprobao sinocrade odlicnoskoro da ne treba subali posto su exteded range a ne full rangeidu do oko 12K (vecina FR do oko 15-16K)uz to a i za starije uho ipak je potrebansuper tweeter ili tako nesto... :gusar:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jeste,Fountek su dobri true rib.(Ja preferiram RAAL ali cena je barijera...)i fountek odgovara po eff.na primer neo2 model onaj malo veci pa i ako je malo eff. to nece smetati posto su jako visoke Fr?i to za opseg od 6K pa na gore...Zen kod tebe radi manji fountek?jel sa tom skretnicom koju si opisao.inace visokotonska jedinica u LC1 je 8ohm a rez je na oko 1Kbas ima membranu koja je ustvari 12in membrana bez vesanjaizmeri sam je tacno 30cm.Imao sam i fotke iznutrica kada je bio rasklopljenali sam izgleda greskom bacio foldera mozda mi je i na drugom HD provericu...imam samo membranu..ovaj sistem fiksiranja centratora je losnaime konceptualno je problematicanposto se vesanje lepi pa se nije moguce brzo i bez odleplivanjapristupiti pokretnom mehanizmu i namotajima...ili lepljenje ili na sraf.drugo centrator se drzi samo na 2 srafa preko filcasto je isto lose. filc nije ravnomerno elasticana i samo sa mesta podesavanja se ne moze dobro centrirati kalem po svim osamamislim moze i to u praksi radi ali posle 50 godina?to sam zamenio i napravljeni su na laseru nosaci centratora...i mislim da mnogo bolje radi?

post-96-002776100 1282292325_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...