Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 4.4k
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

trio je i na prethodnom svom albumu (poslednjem za act) istraživao brejkove (što se  ajako dobro čulo i na nastupu na bjf pre dve godine), ali ako je accelerando bio pripovetka (novela), brak stuff bi bio skup eseja

dakle, intelektualistički i ozbiljniji pristup, pa je i rezultat teže čitljiv (ili manje prijemčiv)

zbog nekih suvišnih i manje inovativnih tema ipak samo vrlo-, ili je dovoljno reći i samo- dobar:

VJYIYRTR_zps7puo5qlb.jpg

kada smo već kod džeza, još par svežijih albuma koji mi zaokupljaju pažnju:

-the bad plus joshua redman - zanimljiva kombinacija, koja je ipak više bad plus, ali dovoljno često filovana redmanom

-kamasi washington - the epic, tri sata (tri cd-a) big bend vožnje kroz stilove, album sa jedne strane ishvaljen, sa druge, kako obično biva potcenjen, ili čak i nipodaštavan. prilazim mu bez predrasuda i zaista uživam, bez obzira na pojedine slabije delove 

-james brandon lewis - days of free man, na šta mi je jazzin skrenuo pažnju. lewis miksuje zvuke ulice, hip-hop ritmove i poeziju i klasičan zvuk saksofona. ovakav pristup ne deluje avangardno, naprotiv, spoj je prirodan i osvežavajući

za kraj prava poslastica za ljubitelje radikalnog, improvizovanog zvuka i to od starog majstora: roscoe mitcell quartet - celebrating fred anderson

bad plus sam uhvatio u pančevu na jf, bez redmana- nije bilo loše

zbog obaveza propustio jb lewisa na bjf

Napisano

Zesca bolest, ali mi se na neki cudan nacin dopada, narocito ovo sa Stereolab-om

Stereolab je bio i ostao maj favorit iz proslosti , nasi Darkwood D. su ih izgleda svojevremeno dobro slusali :headphone: ,

njihov a moj omiljeni album je .....

Ps ,Nurse With Wound ih zaista dobro recikliraju .

Napisano

Juče posle dugo vremena opet oprašio CD i uživao u svakom trenutku...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...