Jump to content

SemiSouth power Jfets .......... FW J2

Preporučeni Komentari

• Odgovora 1.1k
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

:happy64:

ne razumem ti se ja sinko u ote tvoje crtarije .......al - simetrijasimetrijasimetrija :happy64:
Napisano

ne razumem ti se ja sinko u ote tvoje crtarije .......al - simetrijasimetrijasimetrija :happy64:

Ovo je rev. 00 --> Svi delovi na okupu...obicno rev 06. bude OK, kao sto znas :happy64:
Napisano

cudan dan ;izadjem danas, oko podne , pred radionicu da malo protegnem noge i ledja - kad imam sta da vidim ;leti crvendeda sa belom bradom , na sve saonicama i vitla nekom najlonskom kesom ......zavrljaci je u odzak i nestade .kuj mu djavo - pomislih - da mi ne zaglavi neko zlo u dimnjak , da ne zapadne u slepi krak koji se ne lozi vec deceniju .....no - ne bih lenj i pogledah u prvo logicno mesto - u loziste kaljuse .imam sta da vidim - kad sam nekako ispovrnuo sadrzaj zacadjavljene najlonuse na beton u dvoristu ( i oprao ruke ,bacivsi kesu pritom u smece ) - stiglo mi od Singapurskog Bozic Bate :

post-2-074502800 1273529887_thumb.jpg

Napisano

tako da - sa vec negde naprednavedenim poklonom iz Danskelanda , nakupio se mali sareni kompletak za igru :

post-2-010855700 1273529966_thumb.jpg

Napisano

... nakupio se mali sareni kompletak za igru :

Jesu li to ovi:http://www.diyaudio.rs/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=5456E to je vec nesto - jeste enhancement mode device i jeste malo kilaviji sa snagom ali zato prenosna k-ka linearna od Id = 1A do 6A ; gm=5S; parazitni kapaciteti malecki. Malo se samo treba potruditi oko hladjenja (staviti mu kuciste u sendvic izmedju dve rashladne povrsine) i sa njime bi cak i Aleph/razni derivati bili OK na Vds=15 do 20V i Id=1.5 do 2A.
Napisano

sta mislis da li ce da padne referentni amp za 16-omske zvucnjake ? Postavljena slika

+/-15V , Iq 1A - meni ne treba vise

ali to naravno kad odradim testove koje sam poluobecao ( poklonu da ne pogledam u zube :buehehe: ) , pa - ako prezive .......... :buehehe:

Napisano

Nema nista od toga - ti ces samo da ih metnes na gomilu sa ostalima sto ce da ti stave u piramidu da poneses na onaj svet, nego salji ti to nekome ko ce od toga nesto i da napravi :buehehe:Ti si k'o onaj Hju Hefner sto samo skuplja dobre ribe oko sebe a ne radi im nista... :buehehe:

Napisano

dakleM , elem , preferira se ova varijanta ;

mada je Mighty sp300b predvideo jumper za vezanje LED dela CNY17 , pa mozemo probati i raniju varijantu

pcb ce da dozivi jos koju iteraciju ...... ne sumnjam Postavljena slika

( sema editovana , u skladu sa sledecih nekoliko postova )

edit : schm deleted by ZM

post-2-096627000 1273605976_thumb.png

Napisano

Postavljena slika

cek da vidis PSM XA30.5 , kad se napravi ( ako se ikad napravi )

trebace nam poseban box samo za ledovke :buehehe:

Napisano

Cemu onaj bc556c na ccs-u (10mA) na gornjem izlaznom jfetu, a uz to i ne radi? :buehehe:A i mada neznam koliki su naponi napajanja, rekao bih da ce pojacalo (pojacanje 10x koliko vidim) klipovati pre nego zenerice (5V6) na ulazu prorade.

Napisano

koliki je max napon BF245 ?

napon napajanja je klasican FW napon - trafo od 2x18Vac

5V6 je zastita - ne soft clipping Postavljena slika ........ pravicemo NAD tek kad porastemo

Napisano

Cemu onaj bc556c na ccs-u (10mA) na gornjem izlaznom jfetu, a uz to i ne radi?

To je radi zastite od kopiranja. Da se zbune stanceri.
Napisano

To je radi zastite od kopiranja. Da se zbune stanceri.

Postavljena slikaPostavljena slika

odo da sadim paradajz

edit : mozda onda i nacrtam taj nedostajuci bazni otpor Postavljena slika

Napisano

I ja cu samo da mi SuperFi donese obecani rasad. Do sad bi trebalo da je vec poceo da se crveni paradajz a jos ni rasad nije stigao do moje baste. Nema veze sto kasni al je zato F1

Napisano
:buehehe: Jes, za zenerice si u pravu, a to za BF245 u redu samo baza (PNP) tranzistora BC556C nije polarizovana, tj nece provoditi struju.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...