Jump to content

Žikin F3


pile

Preporučeni Komentari

Sad ću vam ispričati jednu lepu priču :friends:Bio jednom jedan kralj. Imao tri sina i dvor kao raj. Jednoga dana pojavio se zmaj...Ne, ne...nije to ta priča :) Ova priča počinje pre godinu dana. Gosn Žika (inače glavni junak) je ugostio na nedelju dana jedno pojačalo po imenu F3.Došao je i taj dan, morali su se rastati. Dolazila su posle njega razna pojačala: Menuetto, mini Aleph, Hiraga, F5... :buehehe: Nije to, to. Svako je šarmantno na svoj način, svako drugačije, ali nemaju "ono"Sad u priču ulazi pile (to sam ja :) ), koji je još tad video veliku Žikinu naklonost ka F3, sa predlogom da ga naprave, malo po malo.Obzirom da su pločice veliki problem, vrebali smo priliku, kad će se pojaviti neki GB. Pojavio se, ali je prošao, kako je prošao.Sad u priču ulazi Impuls. Obzirom da se svi poznajemo, počeli smo neobavezno da se dogovaramo o izradi pločica. Nekoliko nas je bilo zainteresovano.Ideja je bila da se uradi sve kao u originalu, pa još malo bolje. Razmenjeno je mnogo mailova, poruka i na kraju dogovoreno.Nacrt PCB-a je već bio urađen (Impuls), trebalo je doterati još par detalja, izabrati materijal i krenuti u izradu. Kockice su se polako slagale.Konačan dogovor je postignut kada je Impuls bio sa gospođom u BGD-u. Njegov deo je bio da nabavi materijal, organizuje izradu pločica i trafoa,sve to sastavi, proba i pošalje meni. Moj deo je bio da sve to skutijam. Naravno nije moglo bez problema. Pločice nisu urađene kako treba, trafo je kasnioi na kraju ispao skuplji nego što je dogovoreno, ali je polako napredovalo. Ja sam polako pripremao kutiju, da što brže mogu sve da sastavim.Kutija je dobila nove noge, zadnju ploču, šasija je prefarbana i još par sitnijih prepravki. Konačno je došao i taj dan. Juče mi je sve stiglo urednozapakovano i odmah sam se bacio na posao. Sastavio sam najbrže i najbolje što sam mogao. U neke sitne sate sam završio, ali nisam hteo da uključujemjer se držim jednog pravila. Nek prenoći, dan je pametniji, da ujutru proverim sve još jednom. Tako je i bilo. Konačno, posle skorogodinu dana od rađanja ideje F3 je završen. Iskoristio sam privilegiju da nekoliko sati (pod izgovorom da moram da ga testiram) uživam u zvucimaovog jedinstvenog pojačala. Pojačalo je predato svom vlasniku večeras i time je ovaj projekat završen. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo, bez obzira na vidnu Žikinu nervozu poslednjih nekoliko dana (kako on to voli da kaže, neizdrž), što sam učestvovao, i opet ću ako bude prilike.Ovo je pravi izvorni DIY, gde su potrošeni sati i sati, dani i dani na dogovore oko nekih detalja i gde svaka matematika pada u vodu.Nadam se da će Žika uživati u korišćenju ovog pojačala, kao što sam ja uživao u njegovoj izradi :) U nastavku je par slika, kako F3 izgleda na kraju.post-21-127205730956_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 89
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Evo i ja da se umesam. Moram priznati da u prvom postu ima momenata za koje ja nisam znao do veceras. Mislio sam da je sve pocelo pre mesec, dva kad sam slao plocice na izradu. Slucajno sam, neobavezno spomenuo Ziki da saljem plocice za Gidjgu na izradu i da li bi zeleo da ima jedan par ako bi se ikad odlucio da ga sastavi. Ne znam da li je poruka brze otisla ili se vratila za Zikinim potvrdnim odgovorom. Konacni dogovori su pali za vreme moje posete Beogradu, kad nisam obisao hifi show.Plocice su bile pripremane vise od pola godine kao Gidjgina molba da se napravi F3 a da izgleda kao original. Zbog moje zauzetosti drugim poslovima sve se malo oteglo ali se doslo do dobrog rezultata. Konacana verzija plocice je bila zavrsena pocetkom marta. Nastupili su problemi sa izradom jer je u Srbiji jako tesko naci kvalitetnu izradu i da pri tom bude dvostrana sa 105 mikrona debljinom vodova i kvalitetnim lakom. Odluka je pala na Galvano Tehniku ali sa posebnim zahtevima. Prihavtili su se posla i uz male probleme u izradi doslo se do gotovog proizvoda izuzetnog kvaliteta

post-15-127205830844_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sad videh da fotografije ima ju brojeve 1/7, 2/7..., meni se najvise svidja 7 od 9. :friends: Da se ostavimo zvezdanih staza i vratimo na temu.Trafo. Imali smo srece da smo u pravom trenutku otkrili izvor trafoa za Karan Acoustics i posle par mejlova dobili trafo. Izrada je vrhunska, bruma ni malo, startovanje bez soft starta, u radu hladan kao spricer. Nemam ni jednu zamerku i vredi svaki ulozeni evro.Sto se tice ostatka delova, kondovi su moja specijalnost pa nije bilo problema sa tom stavkom. Zen Mod nam je izasao u susret i ponudio nam uparene LU1014D iz svoje zalihe, koji se inace malo teze nabavljaju. Njegove veze sa ostatkom sveta uvek dobro dodju.Lemljenje mi je bilo posebno zadovoljstvo jer je ceo projekat radjen sa ljubavlju. Svi otpori su malo odignuti od stampe, sto uvek radim kad je u pitanju dvostrana stampa, kao i kondovi.

post-15-127205894572_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Najbolji je bio pile danas: Eh, da me nisi požurio (a bio sam, već na granici živaca, kada sam ga naterao da završi) skutijavanje bi potrajalo, lepo, 5 dana, polako, sa uživanjem, a ne, ovako, za dan... :friends:Jeste, poterali ste matorom jarcu penu na oči slikama izrade, i sve što sam uradio na obuzdavanju neizdrža je palo, u trenu, u vodu... Onda su prolazili dani, a ja... sve luđi... :buehehe:Al' vredelo je, svakog trena čekanja... Dva preciznjaka u paru i ludi matorac sa neizdržom, nema boljeg scenarija za film. Sada je, svima, jasno otkud moja, neuobičajena, aktivnost u off-topic thread-ovima, a, možda je neko i primetio, odgovarajući vic o biciklu u Vicevi-ma... Šta da se radi, i ja sam od krvi i mesa... Malo je matoro, al' je, i dalje, krv i meso...Nastranu šalu na stranu, o zvučnim utiscima ujutru, idem da spavam... A, ne ide mi se, 'oću da slušam...Još jednom, hvala svima koji su učestvovali u ostvarenju moje želje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... Dva preciznjaka u paru i ludi matorac sa neizdržom, nema boljeg scenarija za film.

Има један луди маторац прецизњак и младунац у неиздржу,али то није та прича.Жико,уживај ти још 50 година у њему, а онда наредних 50 кад ова 2 прецизњака оматоре дај им нову занимацију.Него шта би са краљем и 3 сина? :friends::buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Noć je sudija. Obično, jutro donese, ne retko, gorko otrežnjenje. No, kada je odluka prava i kada je izrada vrhunska jutro može da donese, kao ovo, aprilsko, i nove opijenosti. Bistrije glave (koliko je to, kod mene, moguće, i ne sasvim jer sam, još, bolestan) uživanje je spoznati da je, i dalje, sve na svom mestu i, makar, onakvo kakvim ste ga ostavili pre spavanja. Ukusi su različiti, svi smo osobeni i nema nas dvoje istih, al' ovaj matorac je, i dalje, veoma zadovoljan... Imam utisak da su sve moje, prethodne, odluke bile vođene nekom mudrom rukom i da se sve, nekako, uklopilo. Naravno, kad kažem "mudrom rukom" spisak članova tog udruženja je veliki i većina njih se nalazi ovde... Mudri i prijateljski saveti su me, polako i sigurno, doveli do trenutnog stanja. Kako mentalnog, tako i što se tiče system-a. Još jednom, hvala svima... Mnogi od Vas nisu ni svesni da su mi pomagali u mojim odlukama... Naravno, to, nimalo, ne umanjuje njihovu pomoć. Za neke do skora nisam ni znao da su zaslužni za moje, trenutno, uživanje.Naravno, nekima sam i dosadio svojim pitanjima. Učilo se i na greškama. No, tu su se, ponovo, sticala nova prijateljstva što je bilo važnije od, samog, ispravljanja grešaka... Al' šta je tu je, uvek, iskreno, priznajem svoje neznanje i ne stidim se da pitam... A znalaca je, ovde, k'o nigde u okolini, a i šire... Skoro sam čuo za doprinose stvaranju F3 na "velikom" DIY Forum-u mojih prijatelja i istaknutih domaćih constructor-a. Dakle, i Papa Pass je imao pomagače u ovim redovima... Potrajaće dok se utisci, sasvim, slegnu i dok, prava, slika dođe pred oči...No, najjači utisak, u svemu ovome, nije F3. Najjači utisak, bez razmišljanja je drugarstvo, činjenica da je sve ovo podeljeno sa prijateljima sa kojima delim ljubav prema ovoj infekciji... Dodatni ćar je u tome da je (ovaj) F3, po svim normama, vrhunski prozvod... Al', kako reče jedan od njegovi tvoraca, sve bi to bilo hladno i drugačije da nije ovog osećaja da se sve ovo desilo "u društvu". Hvala i onima koji su učinili ovo mogućim i Vama ostalima koji delite moje zadovoljstvo. Kao što ja uživam prateći napredak Germanium-a... Kapa dole svima!Vaš skromni i zahvalni korisnik... i, nadam se, prijatelj...U sobici na vr' brda Sloop-ovi pevaju... Crna kutija krije svoje tajne... A, matori jarac nosi, čudan, osmeh na njušci... Gde su ona 3 kraljevića...?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

No, najjači utisak, u svemu ovome, nije F3. Najjači utisak, bez razmišljanja je drugarstvo, činjenica da je sve ovo podeljeno sa prijateljima sa kojima delim ljubav prema ovoj infekciji...

Ziko :friends:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvale za F3 i zahvalnosti za ovaj thread ne idu, nikako, ni najmanje, meni. Ja sam, samo, veoma, srećni korisnik... Neću da nabrajam zaslužne, em' što je jasno, em' što ću nekoga izostaviti, jer ni ne znam ko je sve doprineo u nstanku ove crne kutije. Svakog sata otkrivam po još nekog saučesnika... Nije još pile za supu, neka trči... Kad ga jarac (u neizdržu) pojuri... :friends:(Kad pomenuste kišne Forum-ske dane, priznajem saučesništvo u svim tim gibanjima...)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imam samo reči hvale. Pile, Impuls..... Svaka čast :friends:Ovo se ne odnosi inače samo na ovaj projekat, nego na sve vaše dosadašnje koje sam video (dokumentovani što ovde, što na fifi)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...