Jump to content

Andrija

Član
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Andrija

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 08/10/1964

Profile Information

 • Lokacija:
  Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Andrija

  Zvučnici BR6 sa Morel Elite zv. jedinicama

  Pozdrav drugarima koji čitaju ovu temu, a biće skoro tri godine od kako je započeta Evo, da se i ja zapljunem, s obizrom da sam bio u društvu nekolicine cenjenih kolega u poseti kod Bokija i nešto detaljnije preslušao ove kutije koje se sada, kada su finiširane, zovu Notax M. Možda treba razmisliti da se u naslov teme ubaci novo ime zvučnika, čisto zbog evenutalnih pretraživanja ... Pre svega, da kažem da sam kutije slušao kod Borisa kada su bile u fazi projekta i tada su pokazivale značajan potencijal i konkurentnost u kontekstu ozbiljnijih bookshelf-a. Danas su to finiširani komadi koji na prvi pogled liče na neke slične Dynaudio modele, što se vidi na fotografijama. Uz Bokijeve Aleph 2 mono blokove, koji bespoštedno izbacjuju onoliko signala koliko izvor isporučuje, a kutije sve to usisavaju, dobili smo izuzetno prijatan muzički doživljaj sa neutralnom prezentacijom i finim balansom kroz ceo zvučni spektar. Naglasio bih da smo sistemu ponudili raznovrstan, fino snimljeni materijal, različitih žanrova, ali uz priličnu dozu glasnoće, što je sve radilo bez zamerke. Zbog ovoga ne čuti ono "M" u nazivu koje znači: monitor. Koliko sam mogao da primetim, Notax M nisu mnogo teški za pozicioniranje, ali su promenu kablova prikazali veoma jasno, a naročito se pokazala razlika između dva Bokijeva dac-a koje smo imali prilike da isprobamo. Tu je diy usb dac sa čipom Philips TDA1541 (Bokijev rad) do nogu potukao YBA iz novije produkcije. Pitanje je uopšte koliko bi ove kutije bile visoko ocenjene od strane nas prisutnih da nije bilo tog Philips-a? Ipak, ostaje da se Boki pozabavi finim podešavanjem YBA, jer je pomenuo da ga je praktično tek uključio u sistem. Onda bi možda situacija bila drugačija, mislim u korist YBA. Ali, Philips je, takođe, pogodan za raznorazna tjuniranja u upgrade-ovanja, pa ostaje da se domaćin još pozabavi lemiiicom! Ovako, svi smo se složili da Notax M predstavlja ozbiljan zvučnik u svakom smislu. Za kraj bih još dodao da je za moje uši, otvrdle od dugog neslušanja ozbiljnijeg hifija, toga dana bilo više prijatnih iznenađenja! Dakle ovako: Bokijevi Aleph-i su za medalju, Borisovi Notax-i takođe, a uvek cenjeni i hvaljeni 1541 je pokazao da posle više decenija svira sveže i zanimljivo, naravno u odgovarajućoj implementaciji. Društvo je bilo izuzetno prijatno i radujem se što sam lično i uživo upoznao nekoliko forumskih kolega, a podsećam da bi bilo dobro ako mogu neku fotkicu da okače ovde u temi.
 2. Andrija

  Dzaba kod Linna

  Pesmica je simpatična balada, nije ništa posebno za moj ukus, ali poklonu se ne gleda u zube, zar ne. Inače, na sajtu piše da slobodan download za ovu numeru traje do 3. decembra, tako da ne morate žuriti da obavezno skidate svaki dan po jednu numeru, već možete i više odjednom.
 3. Andrija

  Dzaba kod Linna

  Upravo sam pustio da se skida prva ponuđena numera i izabrao sam FLAC 24/192, dakle najveći po memoriji. Za nekoliko minuta će biti na kompu, a da biste dobili ovaj simpatični poklončić morate se prethodno registrovati na Linn sajtu. Naravno, nisu mi ništa naplatili.
 4. Andrija

  Reparacija MC glave

  Znam da postoji taj gospodin na Tošinom bunaru, ali ga nisam upoznao. Međutim, znam da su se reparacijom gramofonskih glava, dakle retipping-om i svim ostalim zahvatima na kalemovima, magnetima, telima pick-up-a bavili braća Žarko i Nebojša Ristić, ovde u Beogradu. Devedesetih su puno radili za dj-eve, ali i hiend pick-up-e tipa Koetsu i tsl. Ne znam koliko su toga uradili, ali znam za neke njihove radove koji su odlično svirali i čiji vlasnici su bili potpuno zadovoljni. Koliko se sećam, najviše su voleli da na vrhunske glave stavljaju Ernst Benz dijamantske vrhove koje su nabavljali nekim svojim kanalima iz CH. Ja lično sam kod njih uradio jedan Ortofon VMS20, npr. za trećinu ili četvrtinu para koliko bi napolju koštala nova igla, plus što je u to vreme bilo teško nabaviti delove iz inostranstva. Sada znam da je stariji brat, Žarko, u Beogradu, a Nebojša živi u Prokuplju, pa ako treba mogu da potražim kontakt, ali možda je kolega Lemic u kontaktu - možda on može da pomogne. Kao alternativu bih preporučio da pitaš Korato. Oni posreduju kod Van den Hul-a, to se naravno naplaćuje skuplje, ali mislim da je njihova cena dosta niža od zapadnoevropskih cena za slične zahvate. Zanimljivo je reći da Van den Hul stvarno radi ekspresno i glava može biti ponovo na gramofonu za nekih 2 sedmice od kada je predaš Koratu.
 5. Jedna jedina i neponovljiva: Ljiljana Petrovic Buttler .... samo, ovo treba poslusati s oridjinal diska zbog izuzetne produkcije, i tada se sve cuje daleko bolje neko preko youtube-a. Verujte mi, ovo nije da se slusa kada si u bedaku ... moze da bude OPASNO!
 6. Ako se pitate kako sam ovu staru gradsku pesmu zavoleo, to je zbog ove verzije / donekle izmenjene: http://www.dailymotion.com/video/xvanqb_zasto-ne-smem-da-te-ljubim-bel-tempo-1987_creation Suzana Petricevic, divan glas, divan stas, a neopravdano zapostavljena nasa glumica.
 7. I jos jedno izvodjenje, ovog puta Slavko Perovic: ... cistokrvno live izvodjenje u teve studiju.
 8. Jos jedan veliki pevac - Cune Gojkovic: ... onaj ko pazljivo slusa moze primetiti da se u svakom izvodjenju po malo razlikuju stihovi koje pevaju, tek po neka rec, zanimljivo!
 9. Ono prvo je bio Zvonko od pre cetrdesetak godina, a ovo dole je skorijeg datuma: https://www.youtube.com/watch?v=EPuggBBLBbw&feature=player_detailpage
 10. Evo Zvonka Bogdana: https://www.youtube.com/watch?v=BwNeD8_sS_Y&feature=player_detailpage
 11. Dragi kolega kpol,

 12. Dragi kolega kpol,

 13. Andrija

  Lampas

  Kolega kpol, juče sam razgovarao sa Dragim Milosavljevićem i on me je zamolio da tebi pošaljem na privatnu poruku ovde na forumu njegov broj telefona i e-mail adresu. Sada ću ti poslati pm. Pozdrav!
 14. Andrija

  Lampas

  Za cenu bismo morali da pitamo lično konstruktora, Dragog. Hajde, ja ću ga pitati posle podne, pa da vidimo šta će kazati. Inače, on to pravi kao čist hand-made, pretpostavljam samo po narudžbini, tako da detalji oko trafoa itd. mogu da se dogovaraju.
 15. Andrija

  Lampas

  Ah, greška je moja. Sećam se, naravno, da je G. Ivan pravio Verdija, ali sam pomešao sa Mocartom.
×