Jump to content

Kaneda line preamp .... evolution


zocky

Preporučeni Komentari

Uvek sam raspoložen za više i bolje sve dok to moje finansije mogu da podnesu.Probaću ovaj tvoj predlog. Za večeras je dogovoren uporedni test pre ampova koji sam najavio, posle toga  radimo dalje  :cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 211
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

recimo da je Sipida napravljena sa Shunty-jem .

sa kojim napajanjem je napravljen Blue Velvet ?

gledajuci na semu istog ( o semi pricam prvenstveno imajuci u vidu slusna iskustva sa ECC82/12AU7/6SN7/12SN7 familijom ) prvi stepen je uradjen sasvim pristojno - struja je sasvim zadovoljavajuca a( da ne kazem na nivou ) , ali je izlazni buffer uradjen kao anode folower ..... da prostis - kao invertujuci buffer sa operacionim .

a da - link je http://www.blackdahlia.com/html/tip_44.html

napajanje je uradjeno kulturno , medjutim grejanje je vrljavo sutnuto na masu ; bez obzira na sve - kad vidim da je neko uradio to isto , vise ne mislim da je projekat uradjen do krajnosti ozbiljno ;

jos kad vidim da je u shunt regu shuntovana samo polovina od struje potrosaca ..........

elem - koncept kao koncept - ok - par detalja - sasvim OK , ali ........ kod jednostavnih konstrukcija - svaki detalj je vazan , i to veoma .

kakvi god zakljcucci da vam budu - zamislite tek preamp sa 6SN7 uradjen do krajnosti ..... ta cev je brutalna koliko je linearna ..... a s onzirom na kolicinu proizvedenih primeraka - nema loseg brand-a , jer je svaki proizvodjac imao prilike da dovede do maximuma proizvodni postupak

edit :

Kaneda i Sipida nece moci da se porede :cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sipida se nije obrukala ali ovakva ne bi ostala u sistemu kod drugara.Ovaj pre amp je bolji u visokim, ima više detalja ali basu fali nešto. Ima ga, ide i dovoljno duboko ali kao da je "tanji" no što bi se to očekivalo na određenim mestima u test materijalu. Možda je sve to stvar navike. Problem je prezentacija pozornice, ono što treba da bude napred - suviše je napred i obrnuto, instrumenti koji sviraju iza previše su iza. Ima se utisak da ta pozornica nije "kompaktna".Za razliku od mog ortaka, ja bih se dvoumio još malo šta bi ostalo u sistemu.Treba imati u vidu da je Kaneda svirala gonjena Shunty-em a iza Sipide je stajao Shiny. Nisam hteo da menjama napajanja jer nastavljam sa izmenama koje je Sipi predložio.U celoj priči jedino BV-u nije imalo šta da se zameri. Sa ovim novim lampama svira zaista besprekorno i tu nije bilo podeljenih stavova. Jedno je problem što ortak ne želi lampe u sistemu ma kako one dobro svirale.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U isto vreme smo pisali postove Zen i ja...Pouzdano znam da čovek večeras nije bio u mom društvu, bar ne u fizičkom obliku a za ostalo ne bih da nagađam. Po onim što je ispred napisao ima se utisak kao da je prisustvovao probi. :cheers:Ne znam kako je Nešić izveo BV, moguće da je korigovao nedostatke koje Zen pominje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

......Ne znam kako je Nešić izveo BV, moguće da je korigovao nedostatke koje Zen pominje.

pretpostavljam da nije uradio drugacije od onog sto je na linku

......kakvi god zakljcucci da vam budu - zamislite tek preamp sa 6SN7 uradjen do krajnosti .....

:cheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo pronađoh u Nešićevim mailovima o napajanju:

Napajanje za Blue Velvet:

visoki napon - diode pa RCRCRCRC ( 210VAC pa na 205VDC )

grejanje - RCRC, naponsko sa LT1085, podignut potencijal za nekih 50V

Trenutno su Electro Harmonix 6SN7EH lampe.

Evo slike

post-65-126937631258_thumb.jpg

Ovo je privremena kutija za pre amp samo za transport.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  izlazni buffer uradjen kao  anode folower ..... da prostis - kao invertujuci buffer sa operacionim .elem - koncept kao koncept - ok - par detalja - sasvim OK , ali ........ kod jednostavnih konstrukcija - svaki detalj je vazan , i to veoma .zamislite tek preamp sa 6SN7 uradjen do krajnosti :)

Kako bi trebalo da se uradi pa da bude do krajnosti?Ako nije mnogo komplikovano da malo i to tviknemo dok je BV kod mene :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zoki samo jedno pitanje pre no sto proglasite uporedjivanje tacnim: da li su na Vasem preampu novi kondovi?

Oni od 100uF u pre amp delu jesu novi. Do večeras su radili oko 70 sati.U napajanju su radili više od jedne godine.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Obzirom da je cilj ove priče poboljšanje Kanede koja svira  tek mesec dana a kompletno su joj novi kondenzatori i ima ih priličan broj, ova 4 kod Sipide neće bitno uticati na "uočavanje" pozitivnog iskoraka.BV je slučajno prisutan i služi kao reper bez imperativa da bude nadmašen. Ako se to desi - lepo, ako ipak ostane ovakav odnos kvaliteta, nikom ništa. Ortak će zadržati jedan od ova dva SS sklopa a ja ću imati neke smernice kod  odlučivanja šta ću da "skutijam" za moj istem.Jel ima nekog značaja što su i ove el. cevi praktično nove?Sviraju tek nekih 100 sati...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:)to bi izgledalo svakako , samo ne kao Blue Velvet ...... a sigurno ne bi imalo otpornik u anodi 6SN7

Nigde nije zapoveđeno da mora da liči na Blue Velvet, ni Kaneda više ne liči na sebe pa niko neće zbog toga biti ljut ili makar povređen...Bilo bi lepo da izbacimo  taj otpornik iz anode, ako ova lampa sa njim ovako svira a ti kažeš da može i bolje - nemam razloga da u to sumnjam.Ako si voljan da nam pokažeš kako bi trebalo upotrebiti 6SN7 ja ću ti sigurno biti zahvalan a ovaj forum će biti bogatiji za još jedan dobar projekat.  :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da se vratimo na ljubljeni nam SS, cevna tehnika neki drugi put...Večeras sam uradio poslednju izmenu koju je Sipi predložio, umesto EF na izlazu Sipide je sada SE sklop.Posle nekih dva sata slušanja u radionici rekao bih da mirnije svira od prethodne verzije.Verovatno sutra sledi uporedni test u "A" sistemu.Prepravka izvedena P2P na licu mesta.post-65-126972980131_thumb.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ništa.Najavljena proba se odlaže do daljnjeg, imam problem sa poslednjom verzijom pre ampa.Ne mogu da rešim DC offset.Interesantno da kad osciluje na VF-u onda može da se podeso offset na +/-10mV, kad ugušim oscilovanje nema šanse da ga oborim ispod 250mV.Udavio sam Sipia na PM, dobio sam svu pomoć koja je moguća u prepisci ali problem i dalje nije rešen.Još nisam odustao od svega ovog.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

zato kucista od starih krseva znaju da posluze ......pola audiofilskih pojacala ionako nisu nizasta drugo :cheers:ne po semama , nego po konstrukciji strpaj to u neku kutiju od starog uredjaja , uzemlji kutiju , tonska masa preko termistora ili otpora na sasiju

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...