Bogdan08 Napisano Jun 23 #2465 Napisano Jun 23 (izmenjeno) 3 hours ago, BANAT said: Pregledaj nivo ili jos bolje zameni ulje u menjacu , tu bi trebalo da ide neko kvalitetno lakotekuce hipoidno menjacko ulje gradacije 80W90 ili 75W80 ,... Ispustio staro iz njega kad sam skidao sa napustenog, to je jedan od ona dva. Presuo iz mog i dodao po potrebi, a u pitanju je FAM sae 90 gl4 specifikacije. Vozeno u petostepenom od decembra ili januara, preslo 3 hiljade Inace gl4 spec se sve manje i manje pravi a za njega je gl3 preporuka samo njega jedino pravi firma bell chemical a oni su dno dna. Ne znam ima li ko iskustva sa famom, meni se nesto i nije dopao kvalitet od kad ih je valvoline kupio, al bilo daj sta das. Nesto se razmisljam da porucim inino ili modrica, ostalo vecinom imam sumnje da su falsine a gl5 izbora sirom al ne ide zbog sinhrona Izmenjeno Jun 23 od Bogdan08
BANAT Napisano Jun 24 #2466 Napisano Jun 24 SAE90 nije vise za taj menjac ! , jer je previse gusto, tako da ce se menjac u toku voznje mnogo grejati , multigradna hipoidna lakotekuca menjacka ulja gradacije 75W80 , ili 85W90 , je mnogo bolji izbor ! , takva se ulja odavno iskljucivo koriste u modernim manuelnim automobilskim menjacima .
Bogdan08 Napisano Jun 24 #2467 Napisano Jun 24 U pravu si, za stari mi nije bilo bitno jer se raspao, mozda najbolje da uzmem 80w90, 75w80 nekako tanko za njega. Plus zimi nece biti pregusto ako doceka zimu
чика-Брка Napisano Jun 24 #2468 Napisano Jun 24 6 hours ago, Bogdan08 said: U pravu si, za stari mi nije bilo bitno jer se raspao, mozda najbolje da uzmem 80w90, 75w80 nekako tanko za njega. Plus zimi nece biti pregusto ako doceka zimu 75w90 gl4 sipaj i uzivaj.
Bogdan08 Napisano Jun 24 #2469 Napisano Jun 24 Cije si sipao, da naspem kvalitetno da sto duze traje ova getriba
чика-Брка Napisano Jun 24 #2470 Napisano Jun 24 1 hour ago, Bogdan08 said: Cije si sipao, da naspem kvalitetno da sto duze traje ova getriba ovo sam sipao, konkretno. ima bolje al ne treba gl4 obavezno. BANAT je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano Jun 24 #2471 Napisano Jun 24 Ma kakvo bolje, to i mineralno neko od cestitog proizvodjaca i bice okej. Gl4 pod obavezno.
Bogdan08 Napisano pre 6 časa #2472 Napisano pre 6 časa (izmenjeno) Napokon da sam i gume pazario. Jes da sam puko duplo nego planirano al guma je pola auta. Zovi kemoimpex kaze u subotici 4 komada i pirot i kragujevac po 1 il 2. Subotica kaze nema slanja kao samo da dodjes po njih. I onda uzmem rikenove all season 155, friska tura stigla ovih dana u nabavku. Nema vise da trese kolko je ranije tresao i mnogo komforniji auto Imam i pitanje za Zena, vec sam pitao u vezi onih silent blokova balans stangle za skracivanje caura, jel to kad bi uradio moram reglirati zatur, platni imam kad sam skidao ramena kod Branka na kecevima onim, i jel kod tebe bio stari tip kao tamo sa jednom caurom i ostaju plastike u ramenu ili novi tip sto ima cauru u silent bloku. Nesto mi auto krivudav kako bi opisao nesto kao kad se odvrne matica na balans stangli, a krajevi letve su u dobrom stanju kao i nove spone. Na ramenima sam napravio nove caure u gumi koja se kaci na karoseriju i to je bio problem kad sam ubacivao platne, jednostavno fad kao da neko kopira il oni fusere, dok ona stara sto sam pribavio imaju duze. (Nadam se da ce koristiti nekome, duzinu pravite na 45 pa za 1 2 mm lako se obrusi, sirina ako je potroseniji blok moze 15.5 16mm a ako ne onda 14.5 komotno, unutra po potrebi 8 ili 10, ima na netu slika alata za ubacivanje toga da lakse naidje, kako se napravi od sarafa i stare takve caure) Izmenjeno pre 6 časa od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 5 časa #2473 Napisano pre 5 časa 21 minutes ago, Bogdan08 said: Imam i pitanje za Zena, mi smo skracivali caure nekih 5mm ako se secam ....... i onda radili optiku kad je sve bilo gotovo ostalo babaneoamtisinko, a nije mi ni tad bilo bitno - resavas ono sto je pred tobom 22 minutes ago, Bogdan08 said: Nesto mi auto krivudav kec u standardu optika i jeste krivudav kad se rasiri, spusti, otvrdne, urade svi uglovi kako Bog zapoveda - onda ide gde si ga zaputio a ne gde on hoce
Bogdan08 Napisano pre 5 časa #2474 Napisano pre 5 časa A dobro kod tebe sve redom islo a kod mene kontra od kraja, da ti ne rece za to ne bi ni znao, eto meni nove zanimacije taman i novi homozglob da turim jer su ovaj razjebale nazovi gume kamo srece da je to isplativo raditi sve pa da bude cestit al jebiga taka situacija. Al i ovo sada je top kakav je bio, da ne bi tebe i Branka sto mi je dao ona dva da cerupam nista ne bi bilo
Zen Mod Napisano pre 5 časa #2475 Napisano pre 5 časa jbga, ja ti rekoh da kupis korektnog tomosa .....
Bogdan08 Napisano pre 3 časa #2476 Napisano pre 3 časa (izmenjeno) Bolje trabanta da sam uzeo ko brega, a cim otopli tomosakijem Tacno ovog frankenstajna kad sredim doci ce kraj rege i onda putuje a tad ce biti u najboljem stanju ikad, al da nisam imao kuku sad skoro kad me jedan klepio zavrsio bi odma na otpadu Izmenjeno pre 3 časa od Bogdan08
чика-Брка Napisano pre 1 sat #2477 Napisano pre 1 sat ako mozes ikako, resi se Zastave. ako ti finansije dozvoljavaju, uzmi nesto drugo. ja sam progledao kad sam uzeo Punta, ali stvarno. jeste da sam ga trazio skoro mesec dana, al se pojavio. ono sto sam trazio - 3 vrata i benzin ili benzin/plin. Vix je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2478 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Nakupe se pare, msm sad dok je uredjen kolko tolko mogu reci da je dobar auto al da nema tih boljki poput manzetni ramena lezajeva tockova i svega jos sto nema kvalitetno. Ja bi najsretniji bio da ga mogu jos voziti al vremenom to ode u cistu ljubav prema tome kad ulozis vise nego li on kosta Kad bi kupovao punta gledam da bude fiatov benzinac ne zastavin mada slabo ih ima Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08
Bogdan08 Napisano pre 53 minuta #2479 Napisano pre 53 minuta (izmenjeno) Izgleda da sam uradio nesto sa ovim skracivanjem, probao malo ne moze se ni vozati od drota. Jednu prekratim pa ubacio spacer pa moram paziti kad skidam. Kolko sam skontao to je fol da se ta guma vise spljosti u konusu ramena, samo ona sesir platna mi jedna manja od ST mora pazarim nt ako nadjem Ko god ovo da je izmislio svaka mu cast, nadam se da sam ja dobro uradio jer sam obrusio sve 4 ovako, nema sanse bonsekom ili izvaditi pa rezati Izmenjeno pre 50 minuta od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 42 minuta #2480 Napisano pre 42 minuta vidi, za trke su se na svim tim mestima gde su silent blokovi - stavljali Uniball elementi ...... pa ti vidi igra sa tim skracenjem caure u silent bloku ramena na balans stangli je da se smanji roll koji taj spoj u originalu ima; to dobijes do krajnosti sa Uniball, a sa stisnutijim silent blokom dobijes ono sto smes da uradis sa autom za standardnu eksploataciju elem, to je sve bitno kod auta na kome se poradilo na kompletnom vesanju kod standardnog vesanja i nema neke veze jer su svi parametri takvi da je kec ( pa i jugic) ko rastimovan jarac..... ko je jednom spasavao glavu kad je sa 80 naisao na kolotrage od kamiona, zna kako je to ili - direktno iskustvo - kec sa standardnim vesanjem - odvezes do crnogorskog mora i ne znas da li pre da se ubijes ili da se onesvestis; odvezes keca sa korektnim vesanjem ( spusten i rasiren i sredjeni svi uglovi i samo malo tvrdji, nije za trke) ..... ladan ko spricer, jos pitas gde je italija, da odmah skocimo
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah