Bogdan08 Napisano %s u %s #2399 Napisano %s u %s (izmenjeno) Pozdrav svima, da li neko ima iskustva sa remontom oscilacionog ramena od keca. Davno sam kuci nasao neko fadovo rame kom je kugla u ekstra stanju, falila manzetnica zastitna. Ocistim to sve fino, dodam masti lis sa mos2 i manzetnicu. Al muci me onaj silent blok koji je na kraju koji se kaci u karoseriju, nema lufta al stara je guma i garant ce poceti da se truni nakon par dana voznje. Lako je izvaditi staru al kako novu ubaciti je pitanje, na nekom fiat forumu je to neko radio sa tvrdjim blokom i morao je da pravi razne alate a meni to bas nije najzgodnije jer nemam strug a ni direktne dimenzije pa da mi neko uradi. Ne znam jel moguce ono u toplu vodu pa u srafstuk i neke gedore po potrebi Ima na KP korektnih ljudi koji prodaju ramena po razumnim cijenama al ima i onih koji bi dusu da uzmu, a ta novija fad ramena su upitna jer se pricalo o falsevima (sumnjam u to al bilo je tolko losih serija da se raspadnu skroz nakon par hiljada). Reko ajde da ovo sto imam remontujem pa makar jedno imam a sluzice isto kolko i to sto kupim Izmenjeno %s u %s od Bogdan08
Zen Mod Napisano %s u %s #2400 Napisano %s u %s guma za silent koju ces da kupis je isto tako upitna kao celo rame koje ces da kupis u Rumi je jaka mala privreda sto se tice gumarskih proizvoda .... najvise ti se isplati otici na jaku najlon pijacu i popricati sa prodavcima delova ali isto tako i sa gumarima; lako se desi kad pridjes coveku na pravi nacin da ce ti sve lepo reci po pitanju kvaliteta i sta vredi placati a sta ne vredi presovanje moze na mengele ......... ali za prezovanej gumenih elemenata, ako je iole znacajna duzina u odnosu na precnik (sto ovde jeste slucaj) - kako god presovao - moras imati caure za vodjenje i potisni klip..... da ne bi gumeni elemenat bezao u stranu prvo izbij cauru iz tog silent bloka, pa vidi ....... moguce da se gumeni elemenat sastoji iz dve polovine, onda je presovanje decja igra ..... ne treba dodatni alat ne secam se - ramena nisam nikad servisirao, nego kupovao nova ..... ali je to bilo doba kad si koliko toliko imao izbora
Bogdan08 Napisano %s u %s #2401 Napisano %s u %s Za Rumu ne znam da neko radi zastvin program al za zastave su glavni top spider indjija i una scorpion. Za silent blok imam opciju top spider ili iz preka indijski delphi. Sve je to pitanje kakva tura, manzetne poluosovina njihove, neke sam vec nakon 20 dana morao promijeniti a jedna je trajala otkad je kupljen. Mada ako neki debil naklepa lezaj kako ne treba odma kida manzetnu. Izjedna je ovaj silent blok, imam staro zastavino i sa njim sam isprobavao, moguce je uglaviti nekako al ono ima zajebancije. Zato je taj sa fiat foruma pravio te sve alatke Kaze mi onaj majstor sto mi je radio reglazu, fadova ramena iz ondasnjeg doba su mogla po 200k preci, silent blokove radio miloje zakic. Sumnjam u to 200k je previse al opet nekad se znao standard
Zen Mod Napisano %s u %s #2402 Napisano %s u %s mislio sam na Inđiju, napisao Ruma ...... sta da ti kazem .... pati se ......... put do pakla poplocan je najboljim namerama
Bogdan08 Napisano %s u %s #2403 Napisano %s u %s (izmenjeno) Ko vozi keca njemu nista tesko ne pada,al da nije muke nikad nista ne bi naucio cim pribavim cauru, isprobacu sve opcije pa mora nesto valjati Izmenjeno %s u %s od Bogdan08
Bogdan08 Napisano %s u %s #2405 Napisano %s u %s (izmenjeno) Dobro vece, opet ja i ovo zastavino cudo. Stavim nove lezajeve zadnjih tockova, i usput vidim da jedan zadnji cilindric malko pusta ulje. Nabavim nove cilindre i pakne, svakako planirao to da stavim novo pa taman sad sve. No javi mi se problem kad sam jedan uzeo da ozracim, barem da probam. Nemam iskustva sa time pa cu zvati strica da on to uradi, radio je to dosta puta. Nadruka neko pedalu par puta i ostavi tako a ja otpustim onaj sarafcic pa zavrnem pa pustanje pedale. Crijevo sa sisice te u casi sa malo ulja potopljeno. Al kocnica non stop propada i ne vraca uopste a pakne izbije i previse. Stric mi stalno vice da ukinem peti cilindar a ja se opet bojim da ne zanese po mokrom drumu pa da ne zavrsim u kanalu. Ne znam vise sta bi tu moglo praviti probleme oko toga, samo sam jednu stranu uradio i od druge i odustao jer cini mi se da nema leba od toga. Jel neko odavde radio to sa izbacivanjem korektora, pa da kaze nesto vise. Stric govori da su izbacivali na osmici isto tako al sve je to pitanje jer osmica je kad god su nesto radili sve je moralo biti fabrika jer je tako stari trazio Sad i ja za svako malo pisem ovamo al opet ovo su kocnice nije mi bas svejedno a kec ko kec cini mi se da ima tolko katastrofa taj sistem da to Bog ne bi uradio da sve ide kako valja Izmenjeno %s u %s od Bogdan08
Zen Mod Napisano %s u %s #2406 Napisano %s u %s ne izbacuj korektor, tu je sa razlogom, da ne davim sad sta i kako ono kad sam spustao svog keca, korigovana je poluga korektora da radi u optimalnom opsegu ...... sad zasto ne mozes da odzracis ...... nekad moras i da budes uporan .......... a koliko - taman toliko koliko je potrebnoi da uradis posao kako treba kocnice na kecu - pa napravljeno je milion komada, vcecina je bila korektna ...... e sad, kao i sve ostalo - i kocnice su toliko dobre koiko je dobra najlosija karika u lancu kod mene su kocnice uvek bile besprekorne, pitanje ugradjivanja najkvalitenijih komponenti i preventivnog odrzavanja 58 minutes ago, Bogdan08 said: Crijevo sa sisice te u casi sa malo ulja potopljeno crevo se stavlja u teglu da se ispusteno ulje skuplja u teglu, a ne da prska svuda okolo pa da moras da peres; a to ulje iz teglice ako nisi isprljao vratis u bocicu; nne postoji drugi razlog zasto bi "potapao" crevo u ulje 59 minutes ago, Bogdan08 said: a pakne izbije i previse kako moze da izbije pakne previse ako si stavio dobos nazad na mesto? nadam se da ne odzracujes deo kocionog sistema a da nije dobos na mestu - jedino ce ti posten hidraulcini pritisak izbiti vazduh napolje; ako nema dobosa da pruzi otpor klipovima, pritisak ti je manji no sto postizes ćunom kad pišaš preko plota
Bogdan08 Napisano %s u %s #2407 Napisano %s u %s Isto je i moje misljenje o korektoru, ima sve svoj razlog a najbitnije je ono da eliminise prejak udar koji bi zadnji tockovi imali i samim time zanosenje Msm nije potopljeno al ja stavio malo ulja cisto da nije prazna posuda da ne leti okolo po njoj ulje Problem i jeste u tome sto dobos ne moze ni da se navuce iako je ivica koja se stvori od trosenja skinuta, a rucna popustena. A ja nesretan probo bez njega. Sreca pa sam odustao odma od toga da ne pokidam i novi cilindric. U tom vec i kasno bilo i nista od toga do sutra
Zen Mod Napisano %s u %s #2408 Napisano %s u %s 29 minutes ago, Bogdan08 said: Problem i jeste u tome sto dobos ne moze ni da se navuce iako je ivica koja se stvori od trosenja skinuta, a rucna popustena. pa mora da dodje na svoje mesto brte, snalazi se, vidi zasto nece; ako su pakne original i cilindar original, onda mora....... "ivica" - nadji podatke koliko je dozvoljena potrosenost dobosa; sve ide al do jednom vesanja i kocnice i volan i svetla i cista stakla - to je auto; sve ostalo ne moras ni da imas, mozes da ko Kremenko i vices brmbrm 32 minutes ago, Bogdan08 said: A ja nesretan probo bez njega. kao sto ti objasnih - pritisak odzracuje ..... bez otpora klipovima nema pritiska, bez dobosa na mestu pakne nemaju na sta da se oslone da klipovi dobiju oslonac kako kazu - jedanprobopaseusro; ja nisam mislio ni ulje da sipam u posudu dok nisam namontirao sve elemente kocnice ono, nisi prosao nista jos sa zastavom ...... ako ti se nije desilo da komplet osvezis kocioni sistem ( maltene sve novo) i onda ti zablokira zadnji desni kocioni na pola puta do mora, pa prokuva kociono ulje, pa uvuce vazduh pa schwepsom hladis dobos pa odzracujes na licu mesta pa vozis do mora ko po jajima ne verujuci ni sebi ni njemu onda opet proveravas i odzracujes za svaki slucaj dok si na moru zasto je blokirao kocioni - qrci bi ga znali kad sam se vratio, nabavio sva nova talijanska klesta i talijanske cilindre i zamenio i vozio sa tim dok nije otisao na otpad
Zen Mod Napisano %s u %s #2409 Napisano %s u %s montirač - vrh oslonis na usnu tepsije nosaca pakni, nategnes paknu na sredini tim montiracem na polugu, da bi savladao kompozit frikcije i nagurao paknu ka centru pazljivo - malo levu pa malo desnu pa opet , ako preteras sa jednom, lako se desi da savlada jedna strana drugu i da isteras klip iz cilindra ono, i nije neka frka, samo ces da prospes malo ulja i da se nerviras al mlad si, to mu dodje u opis posla kad se malo prisetim, to sa montiracima sam radio odjednom - dva komada pa zajedno navlacim obe pakne prema centru jbte, tacno mi se nekad ucini da sam 3 zivota vec ziveo
Bogdan08 Napisano %s u %s #2410 Napisano %s u %s (izmenjeno) Sutra ako budem mogo da uranim pa probam da nabacim dobos. Mora naici nekako. Zivce pogubio zbog lezaja, kupim novu fadovu glavcinu platim djavo ipo unutra lezaj marke craft. Masti ima fino sve al kad sam nakuckao na osovinu eto lufta izmedju dva prstena. Dobro je naisao na osovinu i gedorom pu unutarnjem prstenu pa kasnije matica. Kako god stegao on lufta ima jebo mater svoju. Kad sam ja bio manji i poceo vozikati po njivama kecu nije radio glavni kocioni. Radi dok je ladan i dok je ladno napolju al kad upekne odma propada u patos. Dosta je to furano bez kocnica, srecom nikad nije bilo nekih cukanja, vozi prva druga na leru Cini mi se za dobos da ce biti okej jer imaju debljine ove pakne, boschove su i trebalo bi da su vrlo dobre a ne izgledaju ko fals. Al od prednjih cobest plocica da poludis kolko skripe, trpali taj novi tip pa od floride kocnice da unifikuju. Za stari tip jes da se trose brze al makar moze da se nadje iz preka nesto sto valja a i plus kuci imam kamaru jugoazbestovih. Ko god nadje u supi da meni ne znajuci da ne pasu To sa montiracima sam vec radio al moguce da mi se omaklo pa jedna strana ostala, jer sad kad sam bio da probam malo fali dobos da naidje. Kojim redom da ozracujem kad stavim novo ulje u posudu, aj u prednjim je i kolko tolko okej al zadnji vod je uzas kakvo je ulje Izmenjeno %s u %s od Bogdan08
Zen Mod Napisano %s u %s #2411 Napisano %s u %s ako je ulje uzas ....... ili isteraj sve komprimovanim vazduhom, pa nalivaj naskroz novo i odzracuj...... ili odzracuj sve grane (jednu po jednu ) dok ne vidis da izlazi cisto ulje u posudu staro ulje ne samo sto je prljavo nego postaje higroskopno gledaj samo da sipas Dot koji odgovara za kecov kocioni sistem; ne secam se naravno, ali bese da je Dot u minus koliko je to staro ...... kad odzracujes ceo sistem naravno da ides granu po granu; prelazis na sledecu onda kad vidis da pumpanje i ispustanje ne donosi poboljsanje - tad predjes na sledecu pa do iste tacke, pa sledeca ...... dok ne obrnes igricu i onda ponovo dodjes na prvu pa opet na kraju dodjes do tvrde kocnice pa krenes na more pa prokuvaju na pola puta
Bogdan08 Napisano %s u %s #2412 Napisano %s u %s (izmenjeno) Ovo ne da je postalo higroskopno nego je pola voda garant, a to vecina uziva da se ogradi ni slucajno novo pojede gumice. Probacu onako da sipam novo dok ne izbije cisto, nadam se da cu izvesti nekako Ja iskreno skidam kapu aleksicu sto je isao zastavom nema kud nije. Al skala iz 88-me izgleda nepoderiva. Bio bi hit da se ja zaputim na more il nekud dalje. Do Bogatica ne bi stigo motor bi prolaufo, za rezervu 2 bregaste pod obavezno Izmenjeno %s u %s od Bogdan08
Bogdan08 Napisano %s u %s #2413 Napisano %s u %s (izmenjeno) Popravismo keca, jutros skupio montiracima pakne kako si mi objasnio. Jos juce se ja bojao da ih ne okrnjim. Nabacim dobos i uradim drugu stranu cilindric pakne i isto to. Dodje stric pa sam izvukao staro ulje u posudi, naspem novo i sva 4 tocka ozracimo dok ne krene novo ulje i do tvrde kocnice. Sad kad se koci bolje usporava auto i naravno rucnu kad roknem na 5 6 zub odma tockovi blokiraju. Srecom pa je moj kec i teglio kojesta pa peti cilindar nije zakovao u jednom polozaju, bar ne bi trebalo. Sad samo da ne prodjem ko tebi kad su zaribale kocnice Zene hvala ti na izdvojenom vremenu da preneses ta iskustva Izmenjeno %s u %s od Bogdan08
ninja Napisano Juče u 10:10 #2415 Napisano Juče u 10:10 Mali komentar, za kocnice nije ulje, nego tecnost, nevazno za fabulu ali nije lose da se zna LightMatic and Leonardo je reagovao/la na ovo 2
Vix Napisano Juče u 10:21 #2416 Napisano Juče u 10:21 Ninjama ne trebaju kocnice, oni samo iskoce iz auta ;) Leonardo and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Bogdan08 Napisano Juče u 11:19 #2417 Napisano Juče u 11:19 1 hour ago, ninja said: Mali komentar, za kocnice nije ulje, nego tecnost, nevazno za fabulu ali nije lose da se zna Stalno sebe ispravljam al dzabe. Jednom reko ulje i ostalo tako, bitno da ono valja i da radi
Zen Mod Napisano Juče u 12:00 #2418 Napisano Juče u 12:00 1 hour ago, ninja said: Mali komentar, za kocnice nije ulje, nego tecnost, nevazno za fabulu ali nije lose da se zna
LightMatic Napisano Juče u 12:33 #2419 Napisano Juče u 12:33 pre 2 časa, ninja reče Mali komentar, za kocnice nije ulje, nego tecnost, nevazno za fabulu ali nije lose da se zna Oliti glicerin
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah