Bogdan08 Napisano pre 12 časa #2399 Napisano pre 12 časa (izmenjeno) Pozdrav svima, da li neko ima iskustva sa remontom oscilacionog ramena od keca. Davno sam kuci nasao neko fadovo rame kom je kugla u ekstra stanju, falila manzetnica zastitna. Ocistim to sve fino, dodam masti lis sa mos2 i manzetnicu. Al muci me onaj silent blok koji je na kraju koji se kaci u karoseriju, nema lufta al stara je guma i garant ce poceti da se truni nakon par dana voznje. Lako je izvaditi staru al kako novu ubaciti je pitanje, na nekom fiat forumu je to neko radio sa tvrdjim blokom i morao je da pravi razne alate a meni to bas nije najzgodnije jer nemam strug a ni direktne dimenzije pa da mi neko uradi. Ne znam jel moguce ono u toplu vodu pa u srafstuk i neke gedore po potrebi Ima na KP korektnih ljudi koji prodaju ramena po razumnim cijenama al ima i onih koji bi dusu da uzmu, a ta novija fad ramena su upitna jer se pricalo o falsevima (sumnjam u to al bilo je tolko losih serija da se raspadnu skroz nakon par hiljada). Reko ajde da ovo sto imam remontujem pa makar jedno imam a sluzice isto kolko i to sto kupim Izmenjeno pre 12 časa od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 11 časa #2400 Napisano pre 11 časa guma za silent koju ces da kupis je isto tako upitna kao celo rame koje ces da kupis u Rumi je jaka mala privreda sto se tice gumarskih proizvoda .... najvise ti se isplati otici na jaku najlon pijacu i popricati sa prodavcima delova ali isto tako i sa gumarima; lako se desi kad pridjes coveku na pravi nacin da ce ti sve lepo reci po pitanju kvaliteta i sta vredi placati a sta ne vredi presovanje moze na mengele ......... ali za prezovanej gumenih elemenata, ako je iole znacajna duzina u odnosu na precnik (sto ovde jeste slucaj) - kako god presovao - moras imati caure za vodjenje i potisni klip..... da ne bi gumeni elemenat bezao u stranu prvo izbij cauru iz tog silent bloka, pa vidi ....... moguce da se gumeni elemenat sastoji iz dve polovine, onda je presovanje decja igra ..... ne treba dodatni alat ne secam se - ramena nisam nikad servisirao, nego kupovao nova ..... ali je to bilo doba kad si koliko toliko imao izbora
Bogdan08 Napisano pre 11 časa #2401 Napisano pre 11 časa Za Rumu ne znam da neko radi zastvin program al za zastave su glavni top spider indjija i una scorpion. Za silent blok imam opciju top spider ili iz preka indijski delphi. Sve je to pitanje kakva tura, manzetne poluosovina njihove, neke sam vec nakon 20 dana morao promijeniti a jedna je trajala otkad je kupljen. Mada ako neki debil naklepa lezaj kako ne treba odma kida manzetnu. Izjedna je ovaj silent blok, imam staro zastavino i sa njim sam isprobavao, moguce je uglaviti nekako al ono ima zajebancije. Zato je taj sa fiat foruma pravio te sve alatke Kaze mi onaj majstor sto mi je radio reglazu, fadova ramena iz ondasnjeg doba su mogla po 200k preci, silent blokove radio miloje zakic. Sumnjam u to 200k je previse al opet nekad se znao standard
Zen Mod Napisano pre 11 časa #2402 Napisano pre 11 časa mislio sam na Inđiju, napisao Ruma ...... sta da ti kazem .... pati se ......... put do pakla poplocan je najboljim namerama
Bogdan08 Napisano pre 11 časa #2403 Napisano pre 11 časa (izmenjeno) Ko vozi keca njemu nista tesko ne pada,al da nije muke nikad nista ne bi naucio cim pribavim cauru, isprobacu sve opcije pa mora nesto valjati Izmenjeno pre 11 časa od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah