revox Napisano April 8 #1 Napisano April 8 imam potrebu da urezem navoj za šraf M2 dubine 3mm u klirit debljine 5mm. e sad nareznicu za šraf M2 je tesko naci tako da mi preostaje jedino sa šrafom da krenem narezivati u toj varijanti mislim busit rupu borerom fi 1,5 mm pa onda ici narezivat sa šarafom. kolko citam klirit umije da puca. nađoh negdje po netu da se šraf dobro zagrije i da se sa tako zagrijanim stafom narezuje navoj ... kao onda ne puca ima li ko iskustva sa narezivanjem navoja u kliritu valjao bi mi dobar savjet
Aleks Napisano April 8 #2 Napisano April 8 Imam iskustva - pukao mi klirit Urezivao ureznicom 4mm. Posle se batalio, našao drugačije rešenje. Sve što mogu da ti kažem - zaista puca baš lako. Veliki oprez i polako...
ManicP Napisano April 9 #3 Napisano April 9 Burgija 1,5mm mislim da je premalo za taj posao. Pre bih probao sa 1,8mm ako baš mora al sa tako plitkim navojem ne bih baš opterećivao. Inače isto nemam lepa iskustva sa kliritom. Možda polikarbonat ploča (ako sam pogodio tip) jer ne puca tako lako. Ne razumem se u to samo znam gde imaju da se kupe u lokalu a ne pucaju lako
mutayu Napisano April 9 #4 Napisano April 9 Urezivao sa M3, prilicno duboke slepe navoje (oko 3cm) u ploci debljine 10mm. Hladio sa WD40. Uradio bez problema.
revox Napisano April 9 Autor #5 Napisano April 9 8 hours ago, ManicP said: Burgija 1,5mm mislim da je premalo za taj posao. Pre bih probao sa 1,8mm ako baš mora al sa tako plitkim navojem ne bih baš opterećivao. nema da se kupi 1,8 samo 1,5 i 2 mm probacu sa 1,5 i metalni sraf M2 u glavu borfutera ugrijan i rucno narezivati klirit stisnuti izmedju dvije drvene plocice pa sto mu bog da ... dako ne pukne
revox Napisano April 9 Autor #6 Napisano April 9 6 hours ago, mutayu said: Urezivao sa M3, prilicno duboke slepe navoje (oko 3cm) u ploci debljine 10mm. Hladio sa WD40. Uradio bez problema. vidio sam i tu varijantu sa hlađenjem klirita rad zagrijavanja od borera i nareznice i mogucih deformacija ... ne znam koja je bolja
revox Napisano April 11 Autor #7 Napisano April 11 (izmenjeno) poslo je za rukom ... prvo 1,5 pa 2 u 5mm i prođe busenje bez pucanja minimalan broj obrtaja za 1,5 a 2 je rucno u borfuteru sirena rupa sad ostaje navoj tu cu malo treniram na skart komadu klirita sa ugrijanim srafom ipak je sve ovo isuviše pretanko Izmenjeno April 11 od revox
vladd Napisano April 12 #8 Napisano April 12 Ugradni navoj M2, dužina 3 mm, 6 komada - Kupindo.com (75084413) WWW.KUPINDO.COM Ugradni navoj M2, dužina 3 mm, 6 komada Ugradni navoj M2. Služi za ugradnju u plastične ili drvene elemente. Spoljni prečnik je 3,5 mm a unutra je
revox Napisano April 12 Autor #9 Napisano April 12 imam toga od srafova od laptopa ... al je prevelika rupa za ubacit u 5 mm
revox Napisano April 12 Autor #10 Napisano April 12 urezano sa grijanjem šarafa Aleks je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano April 12 #11 Napisano April 12 On 4/8/2025 at 10:58 PM, revox said: imam potrebu da urezem navoj za šraf M2 dubine 3mm u klirit debljine 5mm. Pa sad, ovo se razume sasvim drugačije... debljina klirita podrazumeva debljinu u pravcu rupe, a ne "debljinu" popreko, zvanu širina... Bitno da je priveden kraju pipav posao
revox Napisano April 13 Autor #12 Napisano April 13 16 hours ago, vladd said: Pa sad, ovo se razume sasvim drugačije... debljina klirita podrazumeva debljinu u pravcu rupe, a ne "debljinu" popreko, zvanu širina... Bitno da je priveden kraju pipav posao matoro pa ne zna sto prica 😄 vladd je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano April 20 #14 Napisano April 20 Kaže budala Kralju Liru.. "prebrzo si ostario"! Pita kralj, kako to prebrzo, i odgovori mu pratilac verni, "ostario si brže nego se opametio"... eto, sad kao matori, proživljavamo tu prebrzinu asimze, revox and Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 2 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah