Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Znam,na zalost.

U tu svrhu sam smislio divan ma da naizgled nemoguc plan :) samo jos malo da skuvam pa cu izloziti ideju .

Diode sam planirao na aliminiumski L profil pa na pod i zelenu plocicu na to, tu i snuber. 

Ako bude potrebe, mogu kasnije da nacrtam tu plocicu a mozda ispane i dobro ovako :) 

Ove sam uz'o.

Izmenjeno od Zbora
Napisano

Paaaa ne bi trebalo da se preterano greje ,

nesto sam u fazonu da koristim sasiju odnosno base plate za hladjenje pomocu alu L profila.

Napisano

Ma ok - al rupičav ti base plate, plus je od nekog čelika - ne tako toplotno provodnog-emiterskog materijala kao marinija.

Opet, ne bi trebalo to da se greje mnogo, moguće i da sam taj L profil bude dovoljan.

Napisano

rutinski koristim KBPC bridges, montirane direktno na base plate

termalna pasta, M4, feder platna obavezno

fercera

Napisano

poenta je bila da slobodno koristis base plate kao hladnjak, L profil kao medjuelemenat

Napisano (izmenjeno)

U mom selu se kaze "za budalu posla i na svadbi" :)

viber_slika_2024-01-24_20-02-38-450.thumb.jpg.396acd350b22c04dbb73986cf5156775.jpg  viber_slika_2024-01-24_20-02-36-507.thumb.jpg.a93b99d24a2c6c00694f919a91ee538e.jpg  viber_slika_2024-01-24_20-02-35-597.thumb.jpg.d06f88cb0df2f450568a7da4c3e6f808.jpg    viber_slika_2024-01-24_23-24-01-547.thumb.jpg.e458b549468ae1ea8258849fb87ef51e.jpg

I sad dilema A, B, C ili D ?

nekako sam za D najvuse ili nesto peto mooozda ?

viber_slika_2024-01-25_00-25-02-631.thumb.jpg.e113b13294147ce9d4c70262b9db8c3c.jpg

Izmenjeno od Zbora
Napisano

a da ti lepo kupis KBPC50**?

sve prednosti koje dobijas sa shottky (a i to je upitno, ako su naponski i strujno na donjoj granici) su u suprotnosti sa suboptimalnim rutiranjem istih

mislim na kratke zicice, male preseke vodova ....... 

Napisano (izmenjeno)

Pa vidi sad kad sam posafio ... tacno o toj "povrsini" zicicicama razmisljam ispadne veliko , mora se ukllapati , jedno do_drugog.

Izmenjeno od Zbora
Napisano

brate, been there, done that

ili se pruzaj i kupuj fancy bridges, ili furaj navedene KBPC

najveca dobit u svemu tome su chokes ...... a to si pazario

ako ti je do cincilincidoterivanja, savatavaj kojeg od Prestonicana da ti quasimodise jedan mrezni, pa turi snubbers na sekundare - to se kulturno moze izvesti sa malim veroboards i tanjim zicama koje idu na bridges

Napisano

7 hours ago, Zen Mod said:

da ti quasimodise jedan mrezni

Mi iz prestonice azurni, vec mu odradjeno to 😁

Lozim ga na apsolutni fenseraj, mosfet u rektifikaciji 😎 Dve plockice, manje grejanje - ne treba ladjenje, bolja rektifikacija, djes bolje :oldtimer:

Napisano

54 minutes ago, Brijac said:

Lozim ga na apsolutni fenseraj, mosfet u rektifikaciji 😎 Dve plockice, manje grejanje - ne treba ladjenje, bolja rektifikacija, djes bolje :oldtimer:

Ne preteruj :brko:

Ide tu KBPC5008 ko vrata :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...