Jump to content

Kineski PCM56 dak


NIXIE

Preporučeni Komentari

Ako neko ima ovo sokoćalo nek pazi da mu minus od brick napajanja nije povezan na šuko GND. Oma izgori ponešto unutra jer sprava ima split suplly i virtual GND napravljen pomoću dva tranzistora i nešto sitnih delova. Ako je pojačalo uzemljeno na šuko GND biće samo doviđence.

Ne pitajte kako sam to ustanovio. Od 4 brick napajanja ja uzmem baš ovo koje je uzemljeno, ostali nisu naravno. A tek što sam ga bio opravio. Sva sreća ovog puta izgoreo je samo jedan tranzistor.

Zamenuo sam izgorele tranzistore i oba PCM56 koji su stradali. Stavio sam podnožja za PCM i tranzistore. SPDIF risiver je nekim čudom preživeo kao i naponski regulatori.

Dodao sam tranzistorima i male hladnjačiće jer se ipak greju pomalo, a kutija skroz zatvorena. Sve sam izolovao dobro jer su zazori između delova reda 1mm.

AD1856 neki prastari i onako malo šlogirani odlemljivanjem čak bolje zvuče od novijih PCM56 PHL koji su bili unutra. Nije to neki zvuk ali ipak bolji nego što je bio.

Stvar se rešava uspešno GND lifterom sa buvljaka. Neko će reći gubljenje vremena, al uporan sam ja.

IMG_20230704_201326_copy_1248x1664.jpg

IMG_20230704_203018_copy_1248x909.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A ja sam uzeo baš ono napajanje koje ga ubija garantovano. Mislio sam da su sva ista. Pokazuju neki otpor oko 1Moma između šuko GND i DC GND. Sva osim ovoga koje je direktno uzemljeno. :D

Nego ta sprava ne zaslužuje neki veliki trud. Samo paziti pri izboru napajanja i radiće dugo. Može da služi za slušanje internet radija, tu nećeš primetiti neku razliku koji god dak  da koristiš.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Čika Brko vreme ti je za novi dak. Taj PCM2704 je ipak previše skroman. Jeftini PCM56 u NOS modu sa Kineskim diskretnim OPA je smrt za to.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Na nekim primercima ovog dačića vidim da nema sprežnih elektrolitskih kondenzatora na izlazu, umesto njih su zalemljeni kratkospojnici. Verovatno tako malo bolje zvuči, međutim kad je crko prvi put, na izlazima je bilo oko 3VDC u odnosu na virtual GND. To je možda opasno za sledeću spravu u nizu, zavisno od konstrukcije te sprave. Ja nisam premostio kondenzatore žicom, nego sam stavio bypass kondenzatore. Po jedan Wima MKS4 od 100nF 100V paralelno svakom elektrolitu odozdo, ima mesta taman. Možda ima mesta za neke manje blok kondenzatore odozgo, Phillips MKC 1uF 100V bi stali verovatno.

PCVM56a.jpg

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...