Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Da li neko ima jednu ecc88 nekorišćenu da proda ili zameni?

U zamenu nudim neku od nekorišćenih (NIB) Telefunken sa slike:

IMG_20220518_221206.thumb.jpg.39b3ede924b74b72626e5c69bd51f6b7.jpg

Izmenjeno od aaa zmaju!
Napisano

slobodno stavi PCC88 umesto ECC

stari vuk Tim de P. je to rutinski radio - grejanje 6V3ac, pa koju god da stavi sta ga briga

Napisano

za cega ti to treba?

u kom aranzmanu ce dqa bude?

msm, znas da su ECC88 i PCC88 identicne u svemu, sem u k-kama grejanja, a i to je dovoljno blozu za prakticne svrhe, kako sam naveo malopre

ono sto ja - kad je ihaj pristup - stavim LM 317CCS za svaku ceve, pa podesim na tacan napon ili struju , vec sta izaberem

kad nije ihaj, onda 6V3ac radi posao 

Napisano
pre 1 minut, Zen Mod reče

ono sto ja - kad je ihaj pristup - stavim LM 317CCS za svaku ceve, pa podesim na tacan napon ili struju , vec sta izaberem

Jbg...nisam ja na tom nivou...ovo je neka resava, gotova pločka ja samo lemam:unsure:

Napisano

pa daj koji info

msm, sto da se akas, kad vec imas ceve, garant odgovara

Napisano

e vala je bas ........

turi tu cev sto imas i uzivaj

da mi se svidja sto je grejanje na potencijalu mase, bas mi se i ne svidja

Napisano (izmenjeno)
13 hours ago, Zen Mod said:

da mi se svidja sto je grejanje na potencijalu mase, bas mi se i ne svidja

Ni meni se to ne svidja jer je za PCC (ECC)88 apsolutni max.dozvoljeni napon izmedju elektroda grejanja i katoda samo 50V , a cini mi se da u tom sklopu kod zadnje polovine ECC88 koja je vezana kao Katode Follower taj napon je mozda i mnogo veci .

Izmenjeno od BANAT
Napisano

tako je

za pouzdan rad, treba prepraviti kolo

mogu editujem semu veceras, ako je aaa zmaju voljan da radi kako bi trebalo

Napisano

TFK iz originalnog DS za PCC88 daje vrednost Ufk(k positivno) 130V + 50Veff ako je grounded grid.

Pri grounded cathode Ufk=80Veff.

Ako treba slikaću stranu.

Napisano (izmenjeno)

Ma uzmu se 6N23P (Voskhod preferiram) i ništa se ne menja, toga barem ima po ebaj.

Doduše, većina je iz Ukrajine, nešto ne bih sad od njih uzimo. :dubbio:

Evo ovo mi deluje lepo.

WWW.EBAY.COM

PRICE IS FOR 1 x MATCHED PAIR OF 6N23P 6H23П VOSKHOD PLANT TUBES FROM 1982. 6N23P is a double triode which was designed to function as a wide-band amplifier and low-noise HF mixer in low-power amplifier and pulse oscillator circuits of electronics devices.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

Ima Rumuna na ebay-u koji takodje prodaju ruske cevi, kondove i drugo.

Par puta sam pazario kod Valtek_2005 prodavca, vidi sta ima, pod uslovom da ne nadjes u lokalu.

Napisano
8 hours ago, NIXIE said:

Ma uzmu se 6N23P (Voskhod preferiram) i ništa se ne menja, toga barem ima po ebaj.

Doduše, većina je iz Ukrajine, nešto ne bih sad od njih uzimo. :dubbio:

Evo ovo mi deluje lepo.

WWW.EBAY.COM

PRICE IS FOR 1 x MATCHED PAIR OF 6N23P 6H23П VOSKHOD PLANT TUBES FROM 1982. 6N23P is a double triode which was designed to function as a wide-band amplifier and low-noise HF mixer in low-power amplifier and pulse oscillator circuits of electronics devices.

a siping ?

ja sam kupovao kod Ivaila obicne 7e, a -EV 10e komad.

ali, trgovac je to, kad uzmes 10 i vise ... druga cena, naravno.

:cheers:

Napisano

Ja sam izimao pre iz Ukrajine mnogo povoljnije testirane i uparene lampe, i stvarno su dobre (obične 6N23P Voskhod, nisu EV). Sad se ne bih usudio, ipak je tamo frka. Poštarina iz Ukrajine , Češke i Bugarske je oko 8eur obična pošta, i brzo je stizalo 7-10dana.

• Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...