Jump to content

Fosi T20


nikola_xpress

Preporučeni Komentari

Ima raznih mišljenja o tome. Moje verovatno ne bi želeo da čuješ. :laugh1:

WWW.AMAZON.COM

Kupi samo TP3116 pojačalo, znači čisto, bez tonskih kontrola ili bilo čega ako ti treba igračka. Eventualno može da ima Bluetooth ako ti je to cilj.

Jače opcije, koje malo bolje zvuče su sa TDA7498 ili TPA3255.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kad već mora, evo mog mišljenja. :rasta:

Šta mu vrede lampe kad su verovatno sa nekim minimalnim anodnim naponom napojene. Osim toga ima i dva verovatno fake dupla operaciona ispred, za tonske kontrole. Lampe su verovatno neki kao buffer ispred pojačala, ako uopšte nešto rade, verovatno su tu samo za ukras. To je sve katastrofa po zvuk. Zato rekoh najbolje uzeti čisto pojačalo D klase sa Bluetooth modulom, samo dugme za volume. Imao sam dva takva na slušanju (TPA3116) i to svira za onoliko koliko košta. Burazer mi je potvrdio da TDA7498 bolje zvuči od TPA3116, to koristi za PC sa nekim malim zvučnicima. TPA3255 je najbolje od svih pomenutih, ali to su jača malo pojačala.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, Pchelac reče

Hebesovo...vorum izgubio dusu! Ranije bi se ovo zavrsilo savetom da kupi nakurnjak... ili mangulicu! I sledila bi opsta debata sta je bolje...?!🤪Pa tko moze i pomisliti da mangulica nije bolje rjesenje? 


 

Spojler

Pa da nalozimo malo vatru. Ono, kao defibrilator za forum. da zivnemo malo :rofl:

P.S. Sto li je mangulica? Zna li netko? Kod nas je to vrsta svinje, neka sva kustrava cija je mast navodno bolja od omega 3 kiseline za nase zile,  ali nema smisla ovdje. :D 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja bi ICEpower :buehehe:

ICEPOWERAUDIO.COM

Containing a capable fly back power supply with a continuous power capability of 100 W and a short-term power of 300 W, combined with a 2x 100 W class D amplifier. The 100AS2 is perfect for applications such as stereo hifi and home automation amplifiers, active speakers, studio monitors as well as 2 channel guitar […]Read here

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, nikola_xpress reče

Ok

Shvatam 

Zaobici ovakva pojacala za ozbiljniji zvuk

 

Živio sam godinama sa TPA3116. Ne kažem da je to ikakva referenca od pojačala nego da se mjuza može slušati na skoro svemu.

Uvjeren sam da i ovdje vrijedi koliko para toliko muzike.

Nixie ima iskustva sa takvim pojačalima i ja bih mu vjerovao da sam u sličnoj dilemi koju ti imaš.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sušina je da čist modul  TPA3116 ili neki drugi koje pomenuh, sa pristojnim napajanjem i dobrim ulaznim kondenzatorima može da se sluša. Ali kad ga okite fake operacionim, lošim potenciometrima,  improvizovanim lampama i ostalim "unapređenjima" to više nije to. Altenativa su AB class pojačala u obliku čipa (TDA 7293, 7294, 7296, LM3886 i drugo). Ko može to sam da sastavi dobija solidan uređaj za sitne pare. Izbegavati takođe bilo šta jeftino Kinesko sa lampama i malim naponima napajanja (buffer, preamp) to jednostavno ne može da valja.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...