Jump to content

LightMatic

Član
  • Broj sadržaja

    795
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    9

Postovi objavljeno od LightMatic

  1. Ma nije ti ni ovamo u nas na brdovitom Balkanu ništa bolje. Ne smiješ više ni zamahnuti, odma' prijete sa raznim institucijama....da ne ispadne da sam ja neki nasilnik, što se tiče toga nisam bio ni blizu pomisli da bih ih udario ni moje a ni tuđe. A slažem se da nekad dobro dođe i to. Pa recimo i ova izmišljanja sa jelom, neće ništa da jedu što nije zapakovano, u naše doba je bilo da jedemo što nam se dadne, nema drugo pa crkni ako ti je do toga. Sad neće skuhano, neće domaće mlijeko, odnosno neće ni industrijsko ako ima veze sa živinčetom.....jao.... moje kćerke šta donesu da jedu, ja pod puškom i prisilom ne bih jeo.

  2. pre 1 minut, Zen Mod reče

    vukao pržinu u prikolici, isto tako vukao drva, cement, vukao stogove sena po oooogromnoj livadi, okretao na uskom putu ubrdo

    Wartburg je bio jos u normalnoj eksploataciji ali je planirana zamena, tako da je bilo .....  ajde mali uci se 

    Ti si (za razliku od mene) bio koristan, ja sam samo štetu pravio. Da nama naša djeca rade ono što smo mi našim roditeljima radili, čisto sumnjam da bi mi to uspjeli izdržati.

  3. Kasnije je stari vršio presing da polažem C,D,E i šta ti ja znam još koje kat. postoje, jer su njega oborili 4 puta kad je išao polagati pa je ostao samo na B. A meni se živo j**alo za to, samo sam htio da se dočepam B kat., zaradim koju paru i kupim auto pa da ja mogu landrati gdje ja hoću. Ali zbog tih nesuglasica, dosta je Neretva pronijela g*vana dok se ispunilo i njegovo i moje, tako da sam mu razbio 3 auta (nijedno od tih nije bio R16, on je nastradao od granate) a nikad nisam provozao ništa veće od putničkog vozila a ni manje jer neznam voziti biciklo. Eto vam još materijala za smijeh....:Viannen_loungelizard:.

  4. pre 6 minuta, zerowaf reče

     

     

    Oprosti sto se smijem, ali to je zbog suosjecanja.

    Ja nekom srecom nisam razbio Escorta iako sam se otklizao s ceste na staru godinu.....tko zna vise koju, mozda 1988?.

    Zato sam sa "štosdempferom" zakvacio jedan oanj loze u brajdi ispred kuce i iscupao ju.

    Na proljeće su se cudili kako se bas najbolji panj osusio, ali "vrag ce ga znati sto mu nije pasalo".

    Zapravo, jos nisam rekao da samo to bio ja! :Viannen_loungelizard:

    Ti si se mogao izvući i izvukao si se a kod mene se jedino moglo pripisati vanzemaljcima ovo što se dogodilo. Ako nisu vanzemaljci onda mora da sam ja nije imo biti niko drugi.

  5. Mazn'o sam i ja mom ćaći Renault 16, mislim da je bilo '88 (meni bilo 12 god.) i odmak'o sam ja sa njim jedno 500m od kuće ali ajd' ga vrati nazad đe je bio....majko mila, morao sam skupiti gomilu dječurlije da me guraju nazad, sreća pa nije bio ovakav osinjak na cesti kao danas, mislim bio slab promet kroz ulicu. Ćaća bio u rezervi JNA, bila je to nekad česta pojava, sjećam se da su i žene imale nešto slično, ja uhvatio priliku da se *určim po ulici ali sam prerano spoznao da nemam krila... Negdje pred sami rat, dok se još "fićo" natjecao u rally-u, moj rođak je svog dovezao iz Dubrovnika da bude kod nas u garaži a on je išao negdje sa Ferijalcima a moj ćaća bio na terenu, meni opet đavo nije dao mira, izvezao sam ga na cestu iz garaže samo sad sam pokušao i voziti u "rikverc", tako da sam "zveknuo" u ćaćinu novu prikolicu (nije joj bilo više od godinu dana) koja se nalazila tik iza parkiranog fiće, iskrivio lijevi blatobran na prikolici felgu, na fići presavio haubu jer je bila podignuta zbog hlađenja i izgleda :Viannen_loungelizard:, obe štoplampe i vezni lim. Kad se rođak vratio, nisam ni ja puno bolje izgledao nego navedeni predmeti. Ne sjećam se bola od batina ali se sjećam i danas kako sam se dobro osjećao dok sam pravio štetu....

  6. Ako ne može sa polutalasnim, može li sa klasičnim graetz-om? Ovi relay-i imaju  oko 1Kohm otpor špule, ali kakav sam ja blavor, zaboravio sam ponijeti teh. podatke.

  7. Red je da se bar javim, nakon što sam vas gnjavio. Eh, ja sam naškrab'o nešto što liči na shemu, pa je prilažem uz poruku i molim pametnije i iskusnije da iznesu mišljenje. Do ove verzije je došlo jer sam se dočepao par novih relay-a sa naponom špule 48VDC. Još nisam stigao da napravim prototip ali ako nevalja ova moja ideja, neću je ni provoditi u djelo. Unaprijed se zahvaljujem na utrošenom vremenu i trudu :cheers:.

    P.S. Au, koji sam ja kenjac, promašio sam temu. Doduše, ova DC zaštita i jeste za Krell-ca....

    P1080999a.jpg

  • Trenutno na sajtu   0 članova, 2 Skrivenih, 491 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    435.5k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2868
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    toja
    Najnoviji član
    toja
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...